2000. április 6., csütörtök

2000. április 5. Pécsi MFC - Zalaegerszegi TE FC 2-2 (0-0)

Pécsi MFC - Zalaegerszegi TE FC 2-2 (0-0)
2000. április 5. Pécs, PMFC-stadion. PNB., 25. forduló. 1.000 néző.

Gálffyt gólja és gólpassza dicséri
(Dunántúli Napló, 2000. április 6.)
Vezette: Makai. 
Góllövők: Gálffy 79', Toldi 91' illetve Szabó Cs. 61', Balogh 75'.
Sárga lap: Szabó II. Zs. (67. p„ Puskas lerántásáért), Földvári (74. p„ reklamálásért). 
Szögletarány: 5-9 (4-6). 

PMFC: Matus - Varga Ernő - Dienes, Sipos - Gálffy, Puskas, Varga Endre (Fónai 71'), Toldi, Kardos (Popovits, 76') - Gera, Király (Földvári, 70'). Edző: Szapor Gábor. 

ZTE: Vlaszák - Szabó I. Zs. - Kocsárdi, Filó - Bonchis, Nagy, Szabó II. Zs. (Csóka, 86'), Balogh, Gaál - Sebők (Szabó Cs. 46'), Győri (Róth, 46'). Edző: Disztl László. 

Krónika:
10. p.: Nagy jobbról, 10 m-ről, éles szögből lőtt, de Matus a helyén volt. 
27. p.: Gaál lábáról csúszott le egy bal oldali, 21 m-es beadás, Matusnak a léc alól kellett kitornásznia a labdát. A szögletet Szabó II. Zsolt akarta egyből a hosszú sarokra csavarni, de Gálffy a gólvonalról fejjel mentett. 
35. p.: Király 17 m-es gyenge lövése megpattant Szabó I. Zsolton, és épphogy elkerülte a bal sarkot. 
41. p.: Kardos verekedte ki magának a lehetőséget a bal oldalon, az alapvonalról beadott Puskas épphogy lemaradt az üres kapu előtt egy m-rel elsuhanó labdáról. 
61. p.: Bonchis jött föl a jobb oldalon az ellentámadással, átívelte Róthnak, aki az érkező Szabó Csaba elé tette a labdát, a cserecsatár pedig 14 m- ről jobb belsővel helyezett a kapuba (0-1). 
75. p.: Balogh 20 m-es szabadrúgása landolt a bal felső sarokban (0-2). 
79. p.: Szabó I. Zsolt fejelt ki egy beadást, amit Gálffy 17 m-ről, egyből lőtt a kapu bal oldalába (1-2). 
91. p.: Gálffy mesés mozdulattal ollózott középre a 16-os jobb oldalától, Toldi a feje búbjával 4 m- ről csúsztatott a jobb felső sarokba (2-2). 

Pontmentés az utolsó pillanatban

Gera küzdelme a pontokért
(Dunántúli Napló, 2000. április 6.)
Egyik csapatról sem volt elmondható, hogy teljes erőbedobással nekirontott volna ellenfelének, igaz a felázott talaj is meglehetősen behatárolta, milyen futball játszható szerda délután. A PMFC volt aktívabb, az első félidőben két eset is történt, aminél a hazai pályát nagyobb tiszteletben tartó sípmester talán 11-est ítélt volna. Makai sípja azonban néma maradt, a hálók pedig érintetlenek. 
A szünetbeli zalai csatárcsere veszélyesebbé tette a vendégek támadásait, sőt gólokat is eredményezett. A pécsiek azonban nem adták fel, mentek, hajtottak, és egy gyors - némileg szerencsésnek mondható - szépítés után tovább űzték ellenfelüket. Ennek meg is lett az eredménye, úgy tűnt, tanultak a Siófok elleni mérkőzésből. Végül egy szépségdíjas találattal egyenlítettek a hazaiak, akik egyébként egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet tapasztalt ellenfelükkel szemben, bár javítanivaló azért még akad. 

Mestermérleg:
Szapor Gábor: - Igen nagy küzdelmet hozó mérkőzésen küzdeni tudásból és kondidéból jelesre vizsgáztak a játékosaim. Fordulás után a feljavult ZTE előnybe került, de ezt kiegyenlítettük, a döntetlen igazságos. 
Disztl László: - Küzdelmes, hajtás, jó mérkőzés volt. Az első félidei támadásainkban nem volt kellő átütőerő, de a cserék eredményesnek bizonyultak. Kétgólos vezetésünk után figyelmetlenek voltunk, elhittük, hogy nyerhetünk. 

(Dunántúli Napló, 2000. április 6.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése