2000. április 2., vasárnap

2000. április 1. Pécsi MFC - Győri ETO FC 1-1 (0-1)

Pécsi MFC - Győri ETO FC 1-1 (0-1)
2000. április 1. Pécs, PMFC-stadion. PNB.,24. forduló. 2.000 néző.

PMFC - Győri ETO
(foto: Dunántúli Napló, 2000. április 2.)
Vezette: Juhos Attila.
Góllövők: Gera 67' illetve Ferenczi 16'.
Szögletarány: 10-7 (3-5). 
PMFC: Sólyom - Németh, Varga Ernő, Sipos, Dienes - Gálffy, Varga Endre (Földvári, 72. p.), Puskas, Kardos - Gera (Popovits, 76. p.), Király (Toldi, 81. p.). Edző: Szapor Gábor. 

Győr: Posza - Böjte, Győri, Kiser, Bajusz (Vámosi, 46. p.) - Mracskó (Váyer, 80. p.), Csiszár, Erős (Baumgartner, 69. p.), Vasas - Herczeg, Ferenczi. Edző: Garami József. 

Krónika:
3. p.: Csiszár adta el a labdát, Gera rácsapott, a kifutó Posza mellett 12 m-ről a jobb kapufát találta telibe. A visszapattanóból ismételhetett, azt is tette, s újra a jobb kapufán csattant 5 m-es lövése. 
16. p.: Vasas jobb oldali szögletét Ferenczi az ötösről senkitől sem zavartatva fejelte a léc alá (0-1). 
24. p.: Vasas 22 m-es szabadrúgása zúgott el a jobb felső sarok mellett. 
51. p.: Puskas nyúlt bele egy átadásba, így Gera egyedül mehetett kapura, de Vámosi utolérte, és az utolsó pillanatban szögletre mentett. 
67. p.: Gera lopta magát balról középre, Kardos elé tálalt egy remek labdát, a középpályás 7 m-es lövését a kifutó Posza lábbal védte. A szögletet Gera az ötösről fejelte a kapu bal oldalába (1-1). 
93. p.: Toldi egy szögletet követően Puskas elé tette a labdát, aki 4 m-ről fordulásból lőtt, Posza bravúrral hárított. A sarokrúgást Toldi fejelte rá, de a kapu közepébe tartó labda a győri kapus ölében landolt.

A második profipont 

Rögtön az elején óriási helyzetet hagyott ki a Pécs, amit nem sokkal később góllal büntetett a Győr. Ez nem szegte kedvét a hazaiaknak, akik átvették az irányítást, bár amint a vendégek tizenhatosáig eljutottak, rendre becsúszott egy-egy hiba az átadásokba. 
A kisalföldiek inkább a pontrúgásokban bíztak, és a beíveléseknél magas embereik fejelő tudományában. 
A szünet kifejezetten jót tett az addig sem lassú iramú játéknak, mindkét csapat jobb teljesítményt nyújtott a második félidőben. Úgy tűnt, a Győr elégedett az egy rúgott góllal, többet törődött a védekezéssel, Vámosi behozatala is a védelem megerősítését szolgálta. Egyre többet támadott a Pécs, Poszának sok dolga akadt, de Gera fejesénél tehetetlen volt. 
A gólt követően inkább a mezőnyjáték került előtérbe, a vendégek ráébredtek, elúszott a győzelmük, többet kezdeményeztek. Igazán veszélyes szituációt azonban nem alakítottak ki Sólyom kapuja előtt, sőt a rendes játékidő letelte utáni két helyzetével akár a három pontot is itthon tarthatta volna a PMFC. így azonban meg kellett elégedni a döntetlennel, amivel második pontját szerezte tavasszal Szapor Gábor legénysége.

Mestermérleg
Szapor Gábor: - A játék képe alapján úgy vélem, győzelmet szalasztottunk el, talán tudat alatt túlságosan tiszteltük a Győrt. 
Garami József: - Váratlanul gyengén játszottunk, az első félidei vezetés után javultunk, de nem tudtuk előnyünket megtartani. 

(Dunántúli Napló, 2000. április 2.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése