1999. június 7., hétfő

1999. június 6. Pécsi MFC - Lombard FC Tatabánya 1-0 (0-0)

Pécsi MFC - Lombard FC Tatabánya 1-0 (0-0)
1999. június 6. Pécs, PMFC-stadion. NB I. (másodosztály), 37. forduló. 2.000 néző.

Florin Calin
Vezette: Szarka (Boda, Szabó P.).
Góllövő: Calin 75'.
Szögletarány: 6-5 (5-5). 
Sárga lap: Orlovics (84. p.). 

PMFC: Sólyom - Dienes, Aczél (Czeininger 76'), Lantos, Bodor - Toldi, Sipos, Calin (Orlovics 83') - Puskás, Gera (Tolnai 66'), Kardos. Edző: Bozai Gyula.

Lombard FC Tatabánya: Gelei - Bukva (Simon, 82'), Szoboszlai, Szabó V., Homyák - Kovács A., Gombos, Szekeres - Kiss V. (Dobi, 61.), Nagy, Tüske. Edző: Tóth Bálint. 

Krónika:
(A tatabányaiak együtteséből több állandó játékos is hiányzott, így például az egykori válogatott Kiprich, Szalma és a valamikori pécsi Virág Attila. Kiprich József a mérkőzés előtt kérdésünkre elmondta, hogy kiújult egy makacs sérülése, ám a jövő héten már valószínűleg tud játszani a komáromiak ellen.) 
16. perc: Kardos-Puskás, majd Bodor volt a labda útja, a felfutó hátvéd elől az utolsó pillanatban men: tettek a védők hat méterre a kaputól. 
36. perc: Calin adott szép labdát Gerának, aki 19 méterről keményen meglőtte a labdát, a lapos lövés alig kerülte el a jobb alsó sarkot. 
40. perc: Lantos jobb oldali beadása Kardosról Sípos elé pattant, a középpályás egyből lőtt, ám a 18 méteres próbálkozás a jobb sarok mellett hagyta el a kaput. 
(Régen voltak ennyien Pécsett labdarúgó mérkőzésen. Elképzelhető, hogy az érdeklődés a jó időn kívül azzal is magyarázható, hogy bíznak a nézők abban: jövőre is NB I-es csapatot láthatnak.) 
46. perc: Toldi mintaszerű átadása után Kardos ívelt a jobb sarok fölé. 
61. perc: Kovács Attila húszméteres bal oldali szabadrúgása alig szállt a bal kapufa mellé. 
70. perc: Calin hosszú átívelése Puskás felé szállt, aki fejjel próbálkozott - rosszul, mert a kapu mellé bólintott. 
75. perc: Calin elé pattant a labda a sokasodó pécsi támadások egyikén, Puskás fejese után. Calin 20 méterről lőtt, kísérlete megpattant Szabón, és a labda irányt változtatva az elmozduló Géléi mellett a bal sarokba csörgött (1-0). 

Maradt remény

Nem volt jó meccs. A PMFC erőlködött, de nem jött nekik össze semmi a mérkőzés elején. Úgy tűnt, hogy tartanak ellenfelüktől, nem is nagyon zárkózott fel a védők közül az elején senki a bátortalan támadásokhoz. 
A második játékrészben bátrabban játszott a pécsi gárda, a tatabányaiak még inkább visszahúzódtak, és ritkán merészkedtek előre. Szerencsés góllal szereztek vezetést, éppen akkor viszont, amikor a meccs folyamán a legnagyobb fölényben játszottak. 
Úgy érezte az ember, hogy ha a Tatabánya bátrabb, egyenlíthet is akár, ha a PMFC pontosabb, több gólt is. lőhetett volna a közepes iramú, rengeteg technikai hibával tarkított találkozón. 
A PMFC csapatában a legjobban Lantos játszott, feltűnt a pálya minden pontján, a támadásokat is segítette. Aczél is magabiztosnak tűnt a védelem tengelyében. A középpályán Gera igen agilisán mozgott, Puskás visszafogottabban játszott, Kardos többször változtatva helyét megpróbált színt vinni a csapat támadójátékába, amely bizony a győzelem ellenére sem volt túl jó. 

Mestermérleg:
Bozai Gyula: - Hiába menetelünk, hiába küszködünk, harcolunk, az utolsó pillanatig szárazon kell tartani a puskaport. A Tatabányának a feljutásért, a csapatomnak győzelemért gratulálok. 
Tóth Bálint: - Gratulálok a Pécsnek, teljesen megérdemelten győzött le bennünket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése