1999. június 13., vasárnap

1999. június 12. 1.Nagykanizsai Olajbányász FC - Pécsi MFC 1-2 (0-2)

Nagykanizsai Olajbányász FC - Pécsi MFC 1-2 (0-2)
1999. június 12. Nagykanizsa, NB I. (másodosztály), 38. forduló. 1.500 néző.

Kardos lőtte az elsőt...
Vezette: Szabó J. (Kiss Gy. Tamássy).

Góllövők: Horváth Gy. 68'illetve Kardos 8' Puskas 22'.

Nagykanizsa: Gelencsér - Panghy - Pálfi, Crnomarkovics, - Szőcze, Marinkovics, Agics, Zahorecz, (Pulai, 31') Horváth Z., (Farkas J., 46') 
- Horváth Gy., Mitrovics, (Kordián, 56'.). Edző: Keszei Ferenc. 

PMFC: Sólyom - Aczél - Dienes, Lantos - Toldi, (Farkas 73') Puskas, Sipos, Calin, Bodor, (Czeininger 88') - Gera, Kardos (Tolnai 90'). Edző: Bozai Gyula. 

Krónika:
8. p.: Toldi jobbról átlőtt labdájára Kardos rajtolt, aki a késve kifutó Gelencsért megelőzve 9 méterről a bal alsó sarokba lőtt (0-1). 
22. p.: Puskas 26 m-es szabadrúgása a sorfalon megpattant és a kiszolgáltatott, jobbra elmozdult Gelencsér mellett a kapu bal alsó sarkába vágódott (0-2). 
68. p.: Pulai vezetett támadást a bal oldalon, átlőtt labdáját Horváth Gy. 11 méterről vágta a kapu jobb alsó sarkába (1-2). 

Győzőtt és bentmaradt a PMFC

... Puskas a másodikat
A dél-dunántúli rangadót meglepően kevesen kísérték figyelemmel, pedig a profiligába feljutott kanizsaiak szép búcsúra készültek a kiesés ellen küzdő pécsiek ellen. A találkozó előtt az élvonalba jutott kanizsaiakat virágcsokorral köszöntötték az olajos utánpótlás legjobbjai, majd a várakozásnak megfelelően a hazaiak kezdtek lendületesebben. A „tudomány” azonban gyorsan elfogyott és már korán megállj parancsoltak a pécsiek. Meglepően könnyedén játszották át a tétova olajosokat, és a gyors gól megnyugtatta a vendégeket. Az egyenlítésnek útjában állt Sólyom, aki bravúrokkal őrizte meg kapuját a góltól, majd egy szerencsés találattal nőtt a pécsiek előnye. 
A szünet után a felfrissített hazaiak nagy erővel rohamoztak, a fölény meghozta a szépítést is. A folytatásban a Keszei-legénység mindent megpróbált, de Aczél és társai hősiesen romboltak, míg a másik kapunál Geráék könnyedén átjátszották a védőket, de óriási helyzeteket ügyetlenkedtek el. Összegzésül megállapítható, hogy a PNB-s kanizsaiak ezúttal indiszponált játékot nyújtottak, akik ellen meglepő, de teljesen megérdemelt sikert, bravúros győzelmet arattak a helyenként nagyszerűen focizó pécsiek, akik az idegenben megszerzett három pontjukkal bebiztosították NB I-es tagságukat.

Mestermérleg
Keszei Ferenc: - A jól játszó Pécs az életéért küzdött és hozzájuk képest a mi csapatunk motiválatlannak tűnt. 
Bozai Gyula: - A fiúk ezúttal is nagyon jól játszottak, mindent elkövettek a győzelem érdekében. Nagyon boldog vagyok, hiszen a tavaszi jó szerepléssel sikerült megtartani tagságunkat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése