1999. április 18., vasárnap

1999. április 17. Békéscsabai Előre FC - Pécsi MFC 0-1 (0-0)

Békéscsabai Előre FC - Pécsi MFC 0-1 (0-0)
1999. április 17. Békéscsaba, NB I. (másodosztály), 28. forduló. 500 néző.

Gera csereként lépett pályára
Vezette: Kiss B. (Hidasi, Tamássy).
Góllövő: Gera 73'.
Sárga lap: Calin (műesésért, 7. p.), Orlovics (Balog buktatásáért, 55. p.), Ulrich (Sípost felrúgta, 75. p.). 
Szögletarány: 1-3 (0-2). 

Békéscsaba: Fülöp - Ulrich - Sallai, Czipó P. - Simon, Balog, Valentényi, Csipkar (Gémes 78'), Szabó (Kasik, 66') - Pozsár (Fazekas, 66'), Negrau. Edző: Pásztor József. 

PMFC: Sólyom - Aczél - Dienes, Bodor - Sipos, Puskás, Varga, Calin, Orlovics (Toldi, 58') - Fogarasi (Gera, 60'), Kardos. Edző: Bozai Gyula. 

4. p.: Csipkar egy szemvillanás alatt helyzetbe került, 12 méteres lövése a pécsi kapuvédő lábában akadt el. 
19. p.: Balog megiramodott a pécsi térfél közepén, jól ugratta ki Simont, aki futtában 11 méterről fejbe lőtte Sólyom kapust. 
20. p.: Calin 16 méterről a jobb kapufa mellé durrantott. 
21. p.: Csipkar bevezette a labdát a 16-oson belülre, amikor Aczél hátulról kibillentette egyensúlyából a csabaiak román támadóját, aki nagyot esett, de Kiss Béla játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra. 
36. p.: Calin a jobbösszekötő helyéről jól indította Kardost, aki 14 méterről ballal a jobb kapufa mellé lőtt. 
49. p.: Kardos bal oldali beadását Sipos félfordulattal hét méterről fölé lőtte. 
65. p.: Puskás megforgatta Valentényit, majd a jobbösz- szekötő helyéről, 15 méterről laposan megcélozta a kaput, de Fülöp a helyén volt. 
68. p.: Egy szabadrúgáskombináció végén Ulrich 18 méterről a jobb kapufát találta telibe. 
73. p.: Puskás jobb oldali hosszú előreívelését az egyedül hagyott Gera a kimozduló Fülöp mellett, 10 méterről élesen a kapu bal oldalába fejelte (0-1). 
79. p.: Puskás visszagurítását Sipos 16 méterről alig lőtte a jobb kapufa mellé.


A pécsiek edzője, Bozai Gyula, aki Békéscsabán is eltöltött egy rövid időszakot, a mérkőzés előtt arról beszélt, hogy elégedett lenne egy ponttal. Nos, az első játékrész a vendégek edzőjét látszott igazolni, ugyanis alaposan megszervezte védelmét a Pécs, láthatóan arra törekedtek, hogy elkerüljék a gólt. Viszont ebből olykor kontrákkal kísérleteztek, igaz, az első félidőben minden különösebb veszély nélkül. A fordulás után enyhe mezőnyfölénybe kerültek a pécsiek, ám továbbra sem akadt sok dolga Fülöp kapusnak. A csabaiak esetében jött a mostanában megszokott menetrend szerinti kapufa. Nem úgy a vendégeknél, akik öt perccel később Puskás remek előreívelése után, Gera fejesével megszerezték a három pontot. Végül is az okosabban és szervezettebben játszó Pécsi MFC győzelme csak azoknak lehet meglepetés, akik nem látták ezt a 90 percet. 

Mestermérleg:
Pásztor József: - Az eddigi tavaszi mérkőzéseink közül ma játszottunk leggyengébben, de így is nyerni kellett volna. Az első félidőben három ziccert hibáztunk, a másodikban meglőttük a szokásos kapufát, ám egy ártalmatlan beadásból gólt kaptunk. A sorozatmérkőzések közben ma fáradt volt a csapat, gyengén játszottunk. 
Bozai Gyula: - Születésnapom alkalmával szép győzelemmel kedveskedett nekem a csapatom. A Békéscsabának kívánom, hogy maradjon bent az NB I-ben. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése