1999. március 22., hétfő

1999. március 21 Szolnoki MÁV FC-Neusiedler - Pécsi MFC 2-1 (1-0)

Szolnoki MÁV FC-Neusiedler - Pécsi MFC 2-1 (1-0)
1999. március 21. Szolnok, NB I. (másodosztály), 23. forduló. 600 néző.

Pedig büntetőt is védett...
Vezette: Sóthy (Vida, Szabó Z.).
Góllövők: Major 18' (11-esből), Balogh 91' illetve Kardos 61'
Sárga lap: Kutas (18. p.), Lajkovics (22. p.), Toldi (34. p.), Major (39. p.), Szecsei (52. p.), Horváth (69. p.), Lantos (87. p.). 
Szögletarány: 4-10 (4-8). 

Szolnok: Bicskei - Lajkovics, Balogh P., Antal - Fedor, Szecsei, Pelles - Major, Horváth Cs., Bernáth (Hegedűs, 77'), Sinkó. Edző: Rózsavölgyi László. 

PMFC: Tarlósi - Dienes, Kutas, Czeininger - Toldi, Varga, Orlovics, Puskás, Calin (Lantos, 81') - Kovács F. (Tolnai, 90'), Kardos (Fogarasi, 80'). Edző: Bozai Gyula. 

Krónika:
18. p.: Sinkó lépett ki a pécsi védők közül, a játékvezető szerint Kutas szabálytalankodott vele szemben a büntetőterületen belül. A 11-est Major Tarlósi mellett a kapu közepébe rúgta (1-0). 
34. p.: Toldi teljesen feleslegesen ütött bele a labdába a 16- oson belül. A játékvezető 11 - est ítélt újra. Major büntetőjét Tarlósi nagy vetődéssel kivédte. 
61. p.: Kovács forgatta meg a védőket a jobb oldalon, beadását Puskás fejjel megcsúsztatta, így a labda Kardoshoz került, aki kissé kisodródva, balról, bal 
külsővel a rövid sarokba lőtt (1-1). 
91. p.: Lajkovics jobbról, a kaputól 20 méterről ívelt szabadrúgást, Balogh a rossz ütemben érkező és a labda mellé ütő Tarlósi mellett a kapuba fejelt (2- 1). 

Pedig Tarlósi büntetőt is védett

Alacsony színvonalú, közepes iramú találkozón a mezőnyben végig kulturáltabban játszott a pécsi gárda. Úgy tűnt, hogy megszerezhetik az újabb idegenbeli győzelmet is, ám ez egyéni hibák miatt nem 
sikerülhetett. A PMFC bal- szerencséje, hogy az utolsó percben kapott gólt, pedig a mérkőzésnek ebben az időszakában sokkal jobban focizott, mint ellenfele. A 90 percből 80 lanyhább iramban telt, amikor pedig „belegyorsítottak” a csapatok, rengeteg hiba csúszott a játékba.

Mestermérleg
Rózsavölgyi László: - Az elpuskázott lehetőségek után a sírból hoztuk vissza a győzelmet. Küzdeni tudásunk jobban tetszett, mint a játékunk. 
Bozai Gyula: - Végig jól játszó csapatomtól az utolsó pillanatban elpártolt a szerencse. Nagyon szomorú vagyok, a döntetlent mindenképpen megérdemeltük volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése