1999. március 18., csütörtök

1999. március 17. Komlói Bányász SK - Pécsi MFC 4-0 (2-0)

Komlói Bányász SK - Pécsi MFC 4-0 (2-0)
1999. március 17. Komló, Dunántúli Napló Kupa, döntő. 300 néző.

Komlóra került a kupa
(Dunántúli Napló, 1999. március 18.)
Vezette: Agócs.
Góllövők: Béres 7', Gálffy 30', Szabó Zs. 50', Pörs 68'.

Komlói Bányász: Ádám (Herbert, sz.) - Both. Augusztin, Halász - Kolesánszky (Szabó G. 81'), Gálffy (Horváth 71'), Dárdai B. (Ménh 60'), Schuszter, Geisz (Pörs 60') - Szabó Zs., Béres (Máthé 67') Edző: Dárdai Pál. 

PMFC: Tarlósi - Dienes, Varga (Aczél 46'), Czeininger, Kutas - Toldi, Sípos (Orlovics 46'), Calin, Kardos (Farkas 46') - Puskás, Kovács F. Edző: Bozai Gyula. 

7. perc: Schuszter indította fejjel a lesgyanűs helyzetben lévő Bérest, aki a kiinduló Tarlósi mellett, 7 méterről pattogósán az üres kapuba lőtt (1-0). 
30. perc: Szabó Zs. lesről kilépett a bal oldalon, begurítását követően Gálffy az ötösről estében a kapu bal oldalába küldte a labdát (2-0). 
50. perc: Kolesánszky meglódult a jobb oldalon, beadását Szabó Zs. hét méterről perdítette a hálóba (3-0). 
68. perc: Pörs kapott indítást a jobb oldalon, a partjelző lest intett (nem volt az), a játékvezető azonban felülbírálta, és a komlói csatár 12 m-ről ívelt lövéssel gólt szerzett (4-0). 

A pályán kívül is zajlott a különmeccs

Még semleges helyszínen, mondjuk a riói strand homokján is presztízscsata a Komló-PMFC focimeccs, hát még ha az tétre megy, ráadásul Komlón. A két klub ellentéte nem újkeletű, ez mindig rányomja a bélyegét az egymás elleni találkozójukra, így volt ez most is. 
Már az első perctől kezdve ideges hangulatú volt a meccs, amelyen - szokás szerint - nemcsak a futball játszotta a főszerepet. A komlói labdarúgó-szakosztály első embere előbb az egyik PMFC-játékossal vitatkozott 15 méteres távolságból, majd a pécsi alelnökkel - már jóval közelebb - is szóváltásba keveredett, és a döntő sajnos nem ért véget az eredményhirdetéssel, az indulatok nem csitultak még fél órával a záró sípszó után sem. 
A négyből két gól vitatható körülmények között esett, de arról nem a játékvezető tehetett, hogy a Komló jobban akarta a győzelmet, a PMFC alig lőtt kapura és a hátvédei vonalban védekeztek, ami „életveszélyes” még edzőmérkőzésen is. 

Mestermérleg:
Dárdai Pál: - Sok helyzetet dolgoztunk ki, amelyekből négyet kihasználtunk. Megérdemelten nyertük meg a Dunántúli Napló-kupát.
Bozai Gyula: -Amúgy is „kútban" van a csapat, ráadásul még löknek is rajtunk. Gratulálok a Komlónak. 

A lefújás után a Dunántúli Napló-kupa megnyeréséért a díszes serleget Pauska Zsolt, a lap főszerkesztője adta át Schuszter Rolandnak, a komlóiak csapatkapitányának. 

(Dunántúli Napló, 1999. március 18.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése