1999. március 28., vasárnap

1999. március 27. Pécsi MFC - ICN Tiszavasvári 1-0 (1-0)

Pécsi MFC - ICN Tiszavasvári 1-0 (1-0)
1999. március 27. Pécs, PMFC-stadion. NB I. (másodosztály), 24. forduló. 700 néző.

Orlovics vetődik a labdáért
(Dunántúli Napló, 1999. március 28.)
Vezette: Szabó J. (Ember, Sallai).
Góllövő: Toldi 12'.
Sárga lap: Aczél (35'), Calin (51'), Lenkey (75'), Varga (76'), Dienes (84'). 
Kiállítva: Szabó (kapus, 31').
Szögletarány: 4-3 (2-2). 

PMFC: Sólyom - Dienes, Aczél, Czeininger (Berdó 91') - Toldi (Farkas, 30', Sipos 71', Puskás, Calin, Orlovics, Varga - Kovács, Kardos. Edző: Bozai Gyula. 

Tiszavasvári: Szabó - Havelant, Lenkey, Tar - Cap, Csemyijenko, Sinka (Szemán, 68') Szarka - Göncz, Németh (Szöllősi, 31'), Balogh I. J. Edző: Szikszai Lajos. 

Krónika:
3. perc: Egy kipattanó labdát Sinka lőtt rá húszról, a bal kapufa töve pedig hárított. 
12. perc: Puskás remek, hosszú labdával indította Toldit, a középpályás kilépett, és a kifutó kapus mellett a kapu közepébe gurított (1-0). 
24. perc: Balogh pörgetett két védő között Németh elé, akinek lövése gyengére sikeredett, és Sólyom könnyen mentett. 
30. perc: Puskás egyedül indulhatott kapura, Szabó az alapvonaltól tizennyolc méterre, középen kézzel fogta meg a guruló labdát. A szabadrúgást Calin fölé lőtte. A bíró gondolt egyet, kiment partjelzőjéhez, aki egyébként jóval távolabb állt az esettől, mint ő, majd kiállította a vendégek kapusát. Megismételtette a szabadrúgást is, nem ez volt az első és nem is az utolsó tévedése a meccsen. 
42. perc: Csemyijenko beadásával Havelant kilépett, éles lövését Sólyom vetődve mentette a bal sarok elől. 
61. perc: Csemyijenko kihagyta a meccs legnagyobb helyzetét, Göncz ívelését fejelte a bal alsó sarok mellé hat méterről. 
75. perc: Puskás húsz méteres, ívelt szabadrúgása a „pipakapufát” érintve hagyta el a játékteret. 

Három pont

Alacsony színvonalú, csak időnként élénkebb iramú találkozót láthatott szép időben a gyér számú közönség. A PMFC lőtt egy gólt az elején, aztán tíz ember ellen nem tudta növelni előnyét, bár olykor mezőnyfölényben játszott. A játékvezetés méltó volt a találkozó nívójához. 

Mestermérleg:
Bozai Gyula: - Szolnokon jól játszottunk és kikaptunk, ma görcsösen futballoztunk, mégis nyertünk. Gratulálok a játékosaimnak. 
Szikszai Lajos: - A játékvezető partjelzője beintésére állította ki a kapusunkat, ugyanez a partjelző nem intett egy helyzetünknél, ám a bíró befújta a lest. Nekünk nincs szégyenkezni valónk. 

(Dunántúli Napló, 1999. március 28.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése