1998. szeptember 6., vasárnap

1998. szeptember 5. Soproni Dreher FAC - Pécsi MFC 1-1 (0-0)

Soproni Dreher FAC - Pécsi MFC 1-1 (0-0)
1998. szeptember 5. Sopron, NB I. (másodosztály), 7. forduló. 1.000 néző.

Gerát gólja dícséri
(Dunántúli Napló,
1998. szeptember 6.)
Vezette: Szarka (Molnár J., Szabó P.).
Góllövők: Rósa 67' illetve Gera 56'
Sárga lap: Varga K. (11. p.), Hofecker (16. p.), Czipper (29. p.), Gera (45. p.), Foki (51. p.), Orlovics (65. p.). 
Szögletarány: 5-4 (2-1). 

Sopron: Milchram - Magyar (Kiss Cs. 58'), Böjte, Szabó B. - Csenteri, Ferenczi (Kurucsai 76'), Miklós (Filipovics 66'), Varga K., Rósa - Stefanov, Czipper. Edző: Vágó Attila. 

PMFC: Tarlósi - Dienes, Foki, Hofecker - Kovacsevics, Orlovics, Sipos, Calin (Kardos 91'), Kutas - Gera (Lantos 84'), Balázs (Czakó 59'). Edző: Réfi Gábor.

Krónika:
19. perc: Szabó Béla tört be a tizenhatoson belülre, Dienes az utolsó pillanatban belekotort a labdába. A hazai játékos a földre került, Tarlósi pedig felszedte a földről a játékszert. Szarka játékvezető az esetet szándékos hazaadásnak minősítette és az ötös sarkáról közvetett szabadrúgást ítélt. Stefanov Szabó Béla elé gurított, ő azonban 6 méterről fölé lőtt. 
56. perc: Calin szerzett labdát, majd a saját térfeléről érkező Gera elé gurított, ő pedig néhány lépés után, szép mozdulatai, a kapus mellett a jobb sarokba lőtt. (0-1). 
67. perc: Az egy perccel azelőtt beállt Filipovicsra nem figyeltek a pécsi védők, indításával Rósa lefutotta Hofeckert, majd all méterről lőtt labda Tarlósiról a hálóba pattant (1-1). 
88. perc: A mérkőzés legnagyobb helyzetét hibázta el a vendégcsapat. Sipos passzával Calin besétálhatott volna a kapuba, 16 méterről azonban lőtt, Milchram pedig bravúrral védett. 

Pontot szerzett a Pécs

A Pécsi MFC eddigi legjobb teljesítménye ezúttal idegenbeli pontszerzésre volt elég. Az első játékrészben Réfi Gábor a biztos védekezésre építette a taktikát, ennek megfelelően csak Balázs ólálkodott a félpályánál, a többiek (még Gera is) a védekezéssel voltak elfoglalva. 
A taktika bevált, a hazai játékosok ugyan fölényben voltak, helyzetet azonban 
ritkán tudtak kialakítani ebben az időszakban. 
A félidő vége felé az ellentámadásokra is maradhatott volna energiája Balázséknak, ezzel azonban ekkor még adósak maradtak. 
A félidőben Réfi átszervezte csapatát és - ráérezve a győzelem lehetőségére - villámgyors kontrákat vezetett a Pécs, és teljesen megérdemelten szerzett vezetést. 
Ekkor úgy tűnt, hogy a leblokkolt hazaiak mellett könnyen nyer a PMFC. Vágó Attila azonban - talán végső kétségbeesésében - pályára küldte az egy éve sérült Filipovicsot, aki felrázta csapatát. Aztán egy olyan negyedóra következett, amikor a szerencse is a vendégek mellé állt és őrizte kapujukat a góltól. 
A hajrában azonban látszott, hogy a hazaiak nem tudnak fordítani sőt, ha Calin egy kicsit higgadtabb, meglepetés is született volna. 

Mestermérleg:
Vágó Attila: - Nehéz mérkőzésre számítottam, és ez így is történt. Az akarásunk
kal nem volt gond, mégis el- hullajtottunk két pontot. 
Réfi Gábor: - Nagyon jól játszottunk. A döntetlennek a hazaiak örülhetnek. 

(Dunántúli Napló, 1998. szeptember 6.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése