1998. augusztus 30., vasárnap

1998. augusztus 29. Pécsi MFC - Tiszakécske FC 1-2 (1-1)

Pécsi MFC - Tiszakécske FC 1-2 (1-1)
1998. augusztus 29. Pécs, PMFC-stadion. NB I. (másodosztály), 6. forduló. 500 néző.

Most sem sikerült...
(Dunántúli Napló, 1998. augusztus 30.)
Vezette: Szabó R. (Ákos, Szökrény).
Góllövők: Gera 44' illetve Török 17', Szin 69'.
Sárga lap: Balázs Cs. (33. p., kézzel kiütötte Varga kezéből a labdát), Dienes (65. p., Török lerántásáért). 
Szögletarány: 8-4 (4-1). 

PMFC: Tarlósi - Dienes, Foki, Hofecker - Gera, Calin, Orlovics (Lantos, 68'), Sipos, Kutas (Kardos, 46') - Makai (Kovácsevics, 64'), Balázs Cs. Edző: Réfi Gábor. 

Tiszakécske: Varga - Zováth, Serban, Bujáki - Barna, Izsák, Csató J. (Beserman 61'), Szin (Molnár 76'), Udvari - Babai (Mikóczi 68'), Török. Edző: Tóth Dénes.

Krónika:
6. perc: Udvari elé pattant a védőkről a labda, a tiszakécskei játékos 15 m-ről, kecsegtető helyzetből csúnyán fölé vágta a labdát. 
17. perc: Csató J. a bal oldalról laposan beadott, Török nyolc m-ről, félfordulattal lőtt a bal alsó sarokba (0-1). 
25. perc: Orlovics és Kutas összefutott, Csató J. elé került a labda, aki végigfutott a jobb oldalon, beadott, Török hét m-ről lőtt a jobb felső sarok mellé. 
39. perc: Foki hibájából Babai vezethette egyedül Tarlósba a labdát, de 7 m-ről a bal kapufát találta el, a visszapattanót pedig Foki fejelte szögletre. 
Gera gólt lőtt
44. perc: Foki becsúszva akadályozott meg egy kibontakozó kontrát, majd Gerát ugratta ki. A pécsi középpályás 12 m-ről Varga lába között próbálta elrúgni a labdát, ami majdnem sikerült, a lecsorgót másodjára már két lépésről vágta a hálóba (1-1). 
53. perc: Gera remekül kígyózott át a védőkön, jobbról becenterezett, de Makai hét m-ről, középről, senkitől sem zavartatva a bal kapufa mellé továbbított. 
62. perc: Balázs mesterien tálalt Calin elé, a román játékos lövése ragyogó helyzetben, kissé balról, tíz m-ről a bal alsó sarok mellett hagyta el a játékteret. 
69. perc: Beserman jobb oldali szabadrúgását Udvari balról, az alapvonaltól középre fejelte, Török estében Szin elé kotort, akinek 18 m-es, nagy erejű bombája Fokin megpattanva vágódott a jobb alsó sarokba (1-2). 
75. perc: Kovácsevics eresztett meg egy formás löketet 25 m-ről, Varga hárított. 
90. perc: Balázs Calin elé csúsztatta fejjel a labdát, de a 12 m-es gyenge lövést Varga lábbal védte. 

Most volt esély

Jobban kezdtek a vendégek, a pécsieknél a görcsös akarat nem eredményezett szép és tudatos játékot. A bizonytalan hazai védelem többször adta el a labdát, emiatt törvényszerű volt az első negyedóra után kapott gól. Csak a félidő hajrájára lett egyenlő rangú ellenfél a PMFC, igaz a Tiszakécske nagyképűsködött ekkor. A szünet előtt elért találat feldobta a baranyaiakat, akik fordulás után többször is ordító helyzetet hagytak ki, ekkor a maga javára dönthette volna el a három pont sorsát Réfi Gábor legénysége. A némileg szerencsétlennek mondható újabb vendéggól kisebb zavart okozott, de a lelkesedés, az akarat és a második játékrészben mutatott játék miatt a döntetlen igazságosabb lett volna. A PMFC így hat mérkőzés után még mindig pont nélkül áll az NB I-es tabella utolsó, huszadik helyén. 

Mestermérleg:
Réfi Gábor: - Ma a csapat jól játszott, nem érdemeltünk vereséget. 
Tóth Dénes: -Másfél éve nyertünk utoljára idegenben, ilyen szempontból történelmi az eredmény. De csak az eredmény. 

(Dunántúli Napló, 1998. augusztus 30.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése