1998. szeptember 20., vasárnap

1998. szeptember 19. Pécsi MFC - Békéscsabai Előre FC 2-2 (1-0)

Pécsi MFC - Békéscsabai Előre FC 2-2 (1-0)
1998. szeptember 19. Pécs, PMFC-stadion. NB I. (másodosztály), 9. forduló. 800 néző.

Kardos (jobbra) gólt lőtt és gólpasszt adott
(Dunántúli Napló, 1998. szeptember 20.)
Vezette: Szökrény (Gyarmati, Kozma).
Góllövők: Kovács F. 41' Kardos 53' ill. Csipkár 64' Pozsár 92'.
Sárga lap: Dávid (23. p.), Ulrich (34. p.), Harangi (36. p.), Dienes (38. p.), Csipkár (43. p.), Futaki (47. p.), Orlovics (55. p.), Negrau (59. p.), Kovacsevics (71. p.), Foki (92. p.). 
Kiállítva: Dávid (67. p.). 
Szögletarány: 3-0 (2-0). 

PMFC: Tarlósi - Dienes, Foki, Kutas, Orlovics - Kovacsevics, Kardos, Sipos (Hofecker 80'), Calin (Lantos 77') - Gera, Balázs Cs. (Kovács F. 32'). Edző: Réfi Gábor. 

Békéscsaba: Fülöp - Dávid, Raducu, Futaki (Pozsár 59') - Valentényi, Sándor, Csipkár, Ulrich (Negrau 51'), Harangi - Kasik (Varga 59'), Szabó Cs. Edző: Pásztor József. 

Krónika:
27. perc: Az első komolyabb pécsi próbálkozás Calin nevéhez fűződik, aki 18 méterről, jobbról kísérletezett, ám a labda a jobb alsó sarok mellett hagyta el a játékteret. 
41. perc: Kardos kapott labdát a bal oldalon, néhány méteren át vezetgette, majd átívelt a védők fölött, és a jobb szélen érkező Kovács Ferenc 8 méterről a kimozduló Fülöp mellett a kapu közepébe fejelt (1-0). 
53. perc: Hosszú előreívelés után Kardos elé került a labda a bal szélen. A pécsi csatár a kifutó kapus fölött 30 méterről elegáns mozdulattal a hálóba ívelt (2-0). 
64. perc: Szabó Cs. talppal gurított vissza a kiugró Csipkár elé, aki bevezette a labdát az ötösig, onnan lőtt a kapuba (2-1). 
67. perc: Dávid egy kisebb szabálytalanság után a mezőnyben amúgy is rengeteg hibát vétő játékvezetőtől megkapta második sárga lapját, aztán a pirosat. 
92. perc: Foki szabálytalankodott 20 méterre a pécsiek kapujától. A jogosan megítélt szabadrúgást Pozsár szép mozdulattal ívelte a jobb alsó sarokba. Tarlósi, úgy tűnt, elkésett a közbeavatkozással (2-2). 

Kevésen múlott...

Alacsony színvonalú mérkőzésen a PMFC helyzetei alapján megszerezhette volna első győzelmét. Balszerencsésnek is nevezhető az utolsó pillanatban kapott gól után kialakult döntetlen. Azt azonban kár elfelejteni, hogy a PMFC fél órán át emberelőnyben játszott.

Balázs Csongor
A Pécs - Békéscsaba NB I-es labdarúgó-mérkőzésen Balázs Csongor súlyos sérülést szenvedett. Egy légi fejcsata után elterült a füvön, majd a mentő vitte el.
-Az a több mint tíz perc, amíg a kapu mögött ápoltak, teljesen kiesett az emlékezetemből - próbált visszagondolni a történtekre Balázs Csongor a PMFC csatára.
Ez nem is csoda, hiszen a pécsi idegklinikán hármas arccsonttörést állapítottak meg az orvosok. Az még nem dőlt el, hogy műtétre szükség lesz- e, de talán elkerülhető a beavatkozás.
- Kék foltról nem beszélhetünk, hiszen szinte teljesen fekete színű véraláfutás „díszíti” az arcom bal felét. Ezzel pillanatnyilag megkérdőjeleződött az öt-hat hét múlva esedékes kuvaiti szerződésem is. Abban viszont biztos vagyok, hogy semmi szándékosság nem volt a dologban, ellenfelem vétlen volt. 

Mestermérleg:
Réfi Gábor: - 2-0 után karnevált kellett volna rendeznünk, ehelyett búslakodunk, fiatal játékosaim sírnak, a jövőnk is megkérdőjeleződik. 
Pásztor József: - A meccs előtt azt mondtam, hogy halottainkból is fel tudunk támadni. Beigazolódott. Ennél azért jobban kell játszanunk. 

(Dunántúli Napló, 1998. szeptember 20.) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése