1998. szeptember 28., hétfő

1998. szeptember 27. Kabai Cukor FC-Hajdúszoboszló - Pécsi MFC 2-0 (0-0)

Kabai Cukor FC-Hajdúszoboszló - Pécsi MFC 2-0 (0-0)
1998. szeptember 27. Hajdúszoboszló, NB I. (másodosztály), 10. forduló. 600 néző.

Vezette: Szabó J. (Lánczos, Veres). 
Góllövő: Bernáth 58', Dobos 79' (11-esből).
Sárga lap: Kutas (Nagy Zsoltot buktatta) a 32., Sárkány (reklamálásért) a 34., Makra (Orlovicsot rántotta le) az 56., Dienes (Szentmiklósit vágta fel) a 91. percben.
Kiállítva: Kutas a 66., Nagy Zs. a 69., Orlovics a 79. percben.
Szögletarány: 6:3 (2:1) 

Kabai Cukor-Hajdúszoboszló: Szabó L. - Szentmiklósi, Usmajev, Erdei L. - Szabó J., Fekete — Bemáth, Makra (Bordás 83'), Dobos - Sárkány (Lugosi 46'), Nagy Zs. Edző: Gyarmati András. 

PMFC: Tarlósi - Dienes, Czeininger, Kutas - Gera, Sipos, Orlovics, Calin, Ková- csevics - Kardos (Makai 62'), Kovács F. (Czakó 80'). Edző: Réfi Gábor.

Krónika
66. perc: Egy szabálytalanságot követően a méltatlankodó Kutas elrúgta a labdát, amiért megkapta újabb sárgáját, így a pirosat is. 
68. perc: Lugosi a bal szélről középre lőtte a labdát, és az érkező Bernáth öt méterről védhetetlenül lőtt a bal alsó sarokba (1-0). 
69. perc: A középkezdés után Nagy Zs. hátulról becsúszott, kiállították. 
79. perc: Lugosi lőtt kapura, a gólba tartó labdát Orlovics kézzel ütötte ki. Szabó kiállította a játékost, a büntetőt Dobos higgadtan gurította a bal sarokba (2-0). 

Szabályértelmezés 

Megnéztük a szabálykönyvet, amely egyértelműen kimondja, hogy „I”-jelzésű játékengedéllyel 18 év fölötti labdarúgó nem szerepelhet a felnőttek között, ehhez, az NB I-nek megfelelően, B betűvel ellátott okmány kell. Márpedig Lantos és Sólyom ilyennel nem rendelkezett, és mindketten fél évvel idősebbek, mint az ominózus tizennyolcadik életév. 
Pázmándy Zsolt, a PMFC Kft. ügyvezető igazgatója felvetésünkre annyit mondott, hogy ezek után azt nem érti, miért adtak ki a két focistának ilyen betűszámú játékengedélyt. Az óvást benyújtják, folytatás következik. 

Mestermérleg:
Gyarmati András: - Mai győzelmünk erőt adhat a fölzárkózáshoz. 
Réfi Gábor: - Óvás alatt játszottuk a találkozót, hiszen két ifjúsági korú játékosunkat a bíró nem engedte játszani. Még így sem érdemeltünk vereséget. 

(Dunántúli Napló, 1998. szeptember 28.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése