1998. május 10., vasárnap

1998. május 9. Szeged-Dorozsma FC - Pécsi MFC 0-0

Szeged-Dorozsma FC - Pécsi MFC 0-0
1998. május 9. Szeged, NB I/B., 34. forduló. 1.000 néző.

Tarlósi István, a mezőny legjobbja
Vezette: Makai (Sóthy, Krista).
Sárga lap: Kenesei (belekönyökölt Lantos mellébe) a 41., Kovács P. (Gera buktatásáért) a 65., Romanek (Kenesei felvágásáért) a 76, Stefanov (Somfalvi gáncsolásáért) a 78. percben. 
Szögletarány: 12:5 (7:3).

Szeged-Dorozsma: Demeter - Szentmiklósi (Süli, 71'), Tóth-Kovács, Varga (Pelles, 54') - Szamosi, Stefanov, Szabó T., Polonkai (Molnár, 61'), Kovács P. - Kenesei, Barna. Edző: Vágó Attila. 

PMFC: Tarlósi - Dienes, Foki, Kislőrincz - Kovácsevics, Lantos, Somfalvi, Szaszovszky, Romanek, Czakó (Szabó Cs., 62'), Gera (Ulrich, 74'). Edző: Glázer Róbert. 

Krónika:
22. perc: Barna pontos átadása után Stefanov hosszan szöktette magát és a kifutó Tarlósi tisztázott. 
24. perc: Polonkai 18 méterről lőtt, Tarlósi azonban elcsípte a bal felső sarok irányába tartó labdát. 
39. perc: Szaszovszky a jobbösszekötőben helyezkedő Gerának ívelt. A fiatal csatár ahelyett, hogy lekezelte volna a labdát, 12 méterről kapásból fölé durran- tott. 
42. perc: Kenesei pontos átadással hozta helyzetbe Szamosit, akinek 12 méteres ballábas lövését követően a labda elsuhant a jobb alsó sarok mellett. 
44. perc: Egy gyors pécsi ellentámadás végén Szaszovszky beadását Gera csukafejessel küldte kapura. Demeter már verve volt, a labda azonban a felső lécről a mezőnybe pattant. 
55. perc: Dienes bal oldalról érkező beadását követően Gera 8 méterről estében lőtt, Demeter pedig vetődve hárított. 
66. perc: Szaszovky adott be balról, Somfalvi kapásból 14 méterről lőtt és a labda centiméterekkel kerülte el a bal felső sarkot. 
84. perc: Kenesi bal oldali beadását követően Stefanov Szamosi elé fejelte a labdát, és ő 13 méterre fölé lőtt. 
88. perc: Egy jobb oldali szegedi szöglet után Tóth- Kovács 6 méterről a kapu mellé fejelte a labdát. 

A Szeged-Dorozsma fölénye jegyében telt el az első félidő. A pécsiek azért úsz- ták meg gól nélkül Keneseiék rohamait, mert a védelmük biztosan állt a lábán. A vendégek igyekeztek megzavarni a labdát felhozó dorozsmai középpályásokat, majd pontos átadásokkal támadásba lendültek. Az első játékrész hajrájában Szaszovszky és Gera lévén Demeter kapujáig is eljutottak a Mecsekaljaiak, mi több, kis híján a vezetést is megszerezték. Pihenő után a Pécs nem állt be védekezni, nem adta át a területet és kezdeményezést ellenfelének, s bizony jó néhány veszélyes helyzetet teremtett Demeter kapuja előtt. A Szeged-Dorozsma játékosai küzdöttek, hajtottak, de a kapu előtt elfogyott a tudományuk. A hajrában ismét nagy fölénybe kerültek Stefanovék, azonban be kellett érniük a döntetlennel. 

Mestermérleg:
Vágó Attila: - Átok ül rajtunk hazai pályán, hetek óta sehogyan sem sikerül győznünk. Fájó ez azért is, mert ma egyetlen gól három pontot ért volna. A jövő héten Kecskeméten megpróbálunk javítani. 
Glázer Róbert: - Úgy gondolom hogy „kézben" volt a mérkőzés, nyernünk kellett volna, de jó játékunkra nem tudtuk feltenni a koronát egy „kicsi” góllal. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése