1998. május 17., vasárnap

1998. május 16. Pécsi MFC - Dunaferr SE 0-1 (0-1)

Pécsi MFC - Dunaferr SE 0-1 (0-1)
1998. május 16. Pécs, PMFC-stadion. NB I/B., 35. forduló. 1.000 néző.

Ulrich viszi el a labdát Lengyel elől
(Dunántúli Napló, 1998. május 17.)
Vezette: Sóthy (Hosszú, Tumó). 
Góllövő: Jäkl 43'.
Sárga lap: Hofecker (Cseke buktatásáért) a 44., Dudás (gáncsolásért) a 78, Jäkl (Sipos visszahúzásáért) a 88. percben.
Szögletarány: 4:6 (3:1).

PMFC: Tarlósi - Foki - Dienes, Kovácsevics - Hofecker (Sipos 79'), Lantos, Somfalvi, Kislőrincz, Romanek - Gera (Ulrich 68'), Czakó (Szabó Cs., 57'). Edző: Glázer Róbert. 

Dunaferr: Bita - Salamon - Ács, Dudás - Popovics (Szabó Z. 66'), Jäkl, Jeremejev (Szabó T. 73'), Cseke (Kóczián 79') - Lengyel, Tököli. Edző: Fúrják László. 

Krónika
A tizedik percben adódott az első, valamire való lehetőség, Romanek 18 méterről a bal alsó sarok mellé lőtt. 
(Kialakultak a „párok". Dienes fogta Tökölit - jól, Hofecker ügyelt Lengyelre - nem olyan jól, Lantos kísérte Jeremejevet - váltakozó sikerrel). 
A 40. percben majdnem megszerezte a vezetést a PMFC. Szabadrúgás után Romanek kísérletezett tizennyolc méterről, a labda megpattant Bita előtt, ez némileg meglepte a hálóőrt, ám még belekapott a labdába, amely a felső kapufáról pattant vissza. 
A mérkőzést eldöntő gól a 42. percben született. Egy szabadrúgást követően régi pécsi játékosok játszottak össze. Tököli visszagurított Jäklnek, aki 20 m-ről a hosszú sarokba lőtt, szép mozdulattal. Tarlósi hiába nyújtózkodott (0-1). 
Az aktívabb dunaújvárosiak közül az 50. percben Tököli ugrott ki, lövését Tarlósi védte bravúrral a bal alsó sarok elől. 
A PMFC egyetlen, gólt ígérő lehetősége Lengyel gyermeteg hibája után következhetett. A dunaújvárosiak középpályása Ulrich elé passzolt, aki viszont addig körülményeskedett, míg „kikerült a helyzetből”. 

Gyenge mérkőzést láthatott a PMFC megmaradt közönsége. A hazaiak teljesítménye sajnos, nem változott a korábbiakhoz képest. Igyekvésük görcsös- séget „eredményezett”, nem is csoda, hogy újra nem sikerült elérniük a foci egyik legnagyobb találmányát, amelyet gólnak hívnak. A közepes iramú meccsen a pécsiek nem alakítottak ki igazi helyzetet, egy kezünkön meg tudtuk volna számolni azt is, hányszor volt tudatos támadásuk a pályán. Az újvárosiak sem különösebben erőlködtek, érezték, a tudásukhoz elvárható teljesítmény fele is elég a sikerhez. A Dunaferr gárdájában három és fél, korábban Pécsett szerepelt játékos jutott szóhoz (Jäkl, Tököli, Lengyel és a tartalékkapus Balogh T.). 

Mestermérleg:
Glázer Róbert: -Közepes színvonalú mérkőzésen egy pontrúgás döntött. Érthetetlen a gólínségünk, amely hetek óta tart. 
Fúrják László: - Gratulálok a fiatal, ám rutintalan pécsi csapatnak. 

(Dunántúli Napló, 1998. május 17.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése