1998. május 31., vasárnap

1998. május 31. Csepel SC - Pécsi MFC 0-4 (0-2)

Csepel SC - Pécsi MFC 0-4 (0-2)
1998. május 31. Csepel, Béke tér. NB I/B., 37. forduló. 200 néző.

Vezette: Dubraviczky (Kovács P., Egedi).
Gera törte meg a gólcsendet

Góllövők: Gera a 23., Kardos a 31., Szaszovszky a 69., Ulrich a 72. percben. 
Sárga lap: Kutas (Papp buktatásáért) a 15., Máté (Kutas felvágásáért) a 63., Lukács B. (reklamálásért) a 66., Szaszovszky (Lukács Bálint akasztásáért) a 71., Kovácsevics (Lukács Bálint visszahúzásáért) a 75., Nagy T. (sípszó előtt végezte el a szabadrúgást) a 90. percben. 
Szögletarány: 4:6 (1:4).

Csepel: Balázs L. - Pandur - Németh, Semsei - Papp (Lengyel, 57'), Körösi, Lukács, Bognár (Balogh, 51'), Mag - Máté, Nagy T.. Edző: Szepessy László. PMFC: Tarlósi - Foki - Dienes, Kutas - Hofecker (Kovács F., 85'), Kovácsevics, Ulrich, Szaszovszky, Romanek - Gera (Szabó Cs. 76'), Kardos (Balázs Cs., 81'). Edző: Herke Imre. 

Krónika:
22. perc: Romanek jobb oldali szögletét Gera az ötösön senkitől sem zavartatva felhőfejessel küldte a bal felső sarokba (0-1). 
29. perc: Kardos balról küldte be a labdát, Gera továbbtette Ulrichnak, a középpályás bal alsó sarokra tartó lövését Balázs L. megfogta, majd szögletre ejtette. A jobb oldali sarokrúgást ismét Romanek végezte el, ezúttal az ötös bal sarkánál Kardos emelkedett a legmagasabbra, és a kapuba bólintott (0-2). 
67. perc: Kardos tette ki balra a labdát a kiugró Gerának, akinek keresztbe lőtt labdája elsuhant Szaszovszky előtt, de Lengyel pont a pécsi középpályás elé kotorta azt vissza, és a vendégjátékos 3 méterről már nem hibázott (0-3). 
72. perc: 
Kiss László szaktanácsadóként
segíti a PMFC-t
Szaszovszky adott a lesre játszó védők közt a félpályáról induló Gerának. A csatár végigvezette a csepeli térfélen a labdát, majd a kifutó Balázs L. mellett a bal kapufát találta telibe. A kipattanót az érkező Ulrich pofozta 2 méterről a hálóba (0-4). 

Mindkét együttes rettentő idegesen kezdett, bár a hazaiaknak már igazán nem volt miért aggodalmaskodniuk, biztosra lehetett venni kiesésüket az NB I/B-ből. A pécsiek különösebb probléma nélkül hatástalanították a csepeli próbálkozásokat, amelyek 40-50 méteres előrelőtt labdákból álltak, és többnyire Nagy Tamást keresték. A két szöglet utáni gól helyretette a baranyaiak önbizalmát, akik tetszetős kontrákat vezettek a teljesen szétesett csepeli hátvédek ellen, és kétszer ennyi középkezdésre is késztethették volna a sziget- országiakat. A győzelemmel és a riválisok vereségével a PMFC megmenekült az osztályozótói, szerencsés esetben akár a 12. helyen is végezhet. 

Mestermérleg:
Szepessy László: - Fiatal csapatom ezúttal is lelkesen küzdött, jelenleg erre vagyunk képesek. 
Herke Imre: - Fontos három pontot szereztünk. Köszönjük a Ferencváros vezetőinek is ezt a „Kiss”-segítséget. Számomra eddig is világos volt, hogy a PMFC ifistái jobbak, mint a csepeliek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése