1998. június 7., vasárnap

1998. június 6. Pécsi MFC - Kecskeméti FC 0-0

Pécsi MFC - Kecskeméti FC 0-0
1998. június 6. Pécs, PMFC-stadion. NB I/B. 38. forduló, 500 néző.

Somfalvi fedezi a labdát
Vezette: Szökrény (Gyarmati, Fodor).
Sárga lap: Szaszovszky (letalpalta Ozsváthot) a 30., Dienes (letalpalta Gligorovicsot) a 42., Tóth (buktatta Romaneket) a 46., Somfalvi (visszahúzta Barnát) az 50., Bimbó (visszahúzta Somfalvit) a 72., Foki (visszahúzta Bimbót) a 90. percben 
Szögletarány: 11:3 (6:2).

PMFC: Tarlósi - Dienes, Foki, Kutas - Somfalvi, Romanek, Szaszovszky (Balázs, 68'), Kovácsevics, Hofecker (Czeininger, 65') - Ulrich (Szabó Cs., 57'), Kardos. Edző: Herke Imre. 

Kecskeméti FC: Sinescu - Czigler, Márkus, Gligorovics - Bimbó, Tóth Gy., Fekete (Szeitz, 60'), Barna, Herczeg - Ozsvát (Farkas, 75'), Babai (Kurucsai, 64'). Edző: Kajtár István. 

Krónika:
10. perc: Romanek labdát szerzett, előretört, bal oldali beadását Kovácsevics 10 méterről mellé lőtte. 
14. perc: Somfalvi kiugratta Ulrichot, de a 16-os vonalánál a csatár nem tudta kicselezni a kapust. 
18. perc: Romanek Kutashoz továbbított, aki balról beadott, de Kardos 7 méteres lövését Sinescu bravúrosan védte. 
30. perc: Jobbról szállt be egy kecskeméti szöglet, Barna a rövid oldalon jól fejelt kapura, Tarlósi viszont még jobban védett. 
63. perc: Szeitz balról beadott, Ozsvát 11 méterről rávágta a labdát, Tarlósi hatalmas bravúrral óvta meg a hálót a góltól. 
70. perc: Kovácsevics középen kilépett a védők közül, 15 méterről leadott löketét Sinescu térddel hárította. 
80. perc: Kurucsai közelről a jobb kapufára fejelt. 
84. perc: Többen is gólhelyzetbe kerültek a vendégek 16-osán belül, végül Romanek lőtt fölé.

Különösebb tétje nem volt a találkozónak, legfeljebb annyi, hogy az egész tavasszal bukdácsoló Pécsi MFC szép emlékkel búcsúzhatott volna alaposan megfogyatkozott létszámú szurkolótáborától. Mégsem így történt...

Mestermérleg:
Herke Imre: -A mérkőzés jelentős részében támadtunk, sok helyzetünk volt, de a focit nem helyzetekre, hanem gólokra játsszák. Sajnálom, hogy ezt a viszontagságos évet nem tudtuk győzelemmel befejezni, pedig a közönség megérdemelte volna. 
Kajtár István: - A világ legszebb és legtanulságosabb játéka a labdarúgás. A tanulság már megvan, a szépség még várat magára. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése