1998. május 25., hétfő

1998. május 24. Budalakk KFC Dorog - Pécsi MFC 3-0 (1-0)

Budalakk KFC Dorog - Pécsi MFC 3-0 (1-0)
1998. május 24. Dorog, NB I/B., 36. forduló. 3.000 néző.

Herke Imre
Vezette: Arany T. (Marcsuk P., Ember).
Góllövők: Dűli a 4., Dűli a 49., Takács a 84. percben. 
Sárga lap: Lantos (felvágta Csapót) a 31., Bodó (buktatta Sipost) a 32., Somfalvi (buktatta Németh Norbertét) a 44., Somfalvi (labdaeldobásért) a 64., Szaszovszky (reklamálásért) a 87. percben 
Kiállítva: Somfalvi a 64. percben.
Szögletarány: 1:4 (1:1).

Dorog: Belányi - Németh N., Róza, Horváth G., Móra - Bodó (Brandhuber, 76'), Marczinkó, Herczku, Csapó (Bajkai, 80') - Czifferi, Duli (Takács  82'). Edző: Honti József. 

PMFC: Tarlósi - Dienes, Hoffecker, Kislőrincz (Balázs, 52') - Kovácsevics (Czakó, 46'), Lantos, Sipos (Ulrich, 34'), Szaszovszky - Somfalvi, Romanek - Gera. Edző: Herke Imre. 

Krónika:
4. perc: Marczinkó robogott el a labdával, Czifferihez passzolt, aki Duli elé perdített és a csatár a kifutó kapus mellett a bal alsó sarokba lőtt (1-0). 
49. perc: Jobb oldalról Bodó nagyszerűen adta középre a labdát és a berobbanó Duli 10 méterről élesen, félmagasan lőtt a bal sarokba (2-0). 
84. perc: Ismét gyors dorogi ellentámadás futott végig a pályán, a frissen beállt Takács kapta a labdát, és futtából kilőtte a bal alsó sarkot (3-0). 

Somfalvit kiállították
Gyors dorogi góllal kezdődött a mérkőzés, a hazaiak ezután visszahúzódtak, átengedve a játéktér nagy részét a pécsieknek. A Dorog nagyon fegyelmezetten, szinte minden rést betöltő védekezéssel csírájában elfojtotta a vendégek kezdeményezéseit, úgy tűnt, hogy a piros-feketék nem tudnak mit kezdeni fölényükkel. A hazaiak, ha ritkán is, de gyors ellentámadásokkal okoztak sokszor zavart a pécsi védelemben. A második félidőben szinte lemásolta az első félidő kezdését a Dorog, mert ugyancsak a 4. percben növelte előnyét. A vendégcsapat cserékkel próbálkozott, majd egy súlyos fegyelmezetlenség miatt 10 főre olvadt. Hiába volt azonban a mezőnyfölényük, a dorogi védelem fegyelmezett volt. A hazaiak taktikája messzemenően érvényesült, a gyors kontrák mindig zavart okoztak a pécsi hátvédsorban. (Dunántúli Napló, 1998. május 25.)

Mestermérleg:
Honti József: - Nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg, teljesen megérdemelten. 
Herke Imre: - Ha nem láttam volna a meccset, el sem hiszem az eredményt. A gyorsan bekapott gól után sokat támadtunk, de a gólokat a Dorog rúgta. Csatárjátékban kell sokat javulnunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése