1998. április 30., csütörtök

1998. április 29. Komlói Bányász SK - Pécsi MFC 1-0 (0-0)

Komlói Bányász SK - Pécsi MFC 1-0 (0-0)
1998. április 29. Komló, NB I/B., 32. forduló. 2.000 néző.

Jobb volt a Komló
Vezette: Vad (Varga L., Csorba). 
Góllövő: Halász a 73. percben. 
Sárga lap: Augustin (buktatta Hofeckert) a 15., Balázs (buktatásért) a 63., Béres (gáncsolásért) a 82. percben.
Szögletarány: 6:3 (3:2).

Komlói Bányász: Ádám - Mosonyi, Augustin, Halász - Dömény, Schuszter, Gálffy, Nagy A. (Dárdai B., 76'), Geisz - Szymczyk (Kolesánszky, 64'), Stern (Béres 61'). Edző: Dárdai Pál. 

PMFC: Tarlósi - Foki - Dienes, Kislőrincz - Hofecker, Lantos, Ulrich, Somfalvi, Romanek - Gera (Fónai, 74'), Balázs. Edző: Glázer Róbert. 

Krónika:
(Sokan autóztak át Pécsről Komlóra, ezért a korábbi meccsekhez képest jóval több néző foglalt helyet a lelátón. Az esetleges perpatvart megelőzve két, kutyás biztonsági ember jelentette a „demarkációs vonalat” a két B-közép között az állóhelyi részen. A kölcsönös hergelésen túl nem bántotta egymást a két kemény mag.) 

Volt az 51. percben egy eset, amelyet a PMFC vezetői és játékosai 11-esnek láttak, de a mérkőzés után a vitatott kezezést (Mosonyi kezén pattant meg a labda) a játékvezetői öltözőben Vad vétlennek minősítette.
73. perc: Gálffy 22 m-ről lőtt kapura egy szabadrúgást. Azt Tarlósi vetődve kiütötte, a labdára Halász rajtolt rá, és 3 méterről léc alá rúgta (1-0). 

Ha nem véd olyan kitűnően Tarlósi, a pécsiek kapusa, akkor a Komló nagyobb különbséggel is nyerhetett volna, hiszen a hazai csapat rúgott még három 
kapufát, és kihagyott több helyzetet. Végig jobban játszottak a bányászok, lelkesebbek voltak, úgy hajtottak, mintha minden ettől a meccstől függött volna. Edzőjüknek, Dárdai Pálnak volt mersze lecserélni két csatárát, ettől nem lett gyengébb a játékuk. A védelmük Augustinnal - aki a mezőny legjobbja volt - az élen jól zárt, a középpályán pedig Gálffy és Dömény megbecsülte a labdákat, ügyesen osztogattak, és kapura is veszélyesek voltak. 
A PMFC az elején Balázs révén megszerezhette volna a vezetést, ez volt a piros-feketék legnagyobb helyzete, később inkább csak távoli lövésekkel próbálkoztak, az akcióiktól nem kellett félni Ádám kapusnak. A játékuk egyoldalú volt, jobb oldalon alig vezettek támadást, a középhátvédjüket pedig gyakran zavarba lehetett hozni. 

Mestermérleg:
Dárdai Pál: - Teljesen megérdemelten vertük meg a tíz NB I-es játékossal felálló Pécset. Jól játszottunk és sok helyzetet alakítottunk ki, de ezekből sokat el is hibáztunk. 
Glázer Róbert: - Egy pontrúgással jobb volt a Komlói Bányász. Küzdelmes mérkőzésen a döntetlen igazságosabb lett volna. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése