1998. április 26., vasárnap

1998. április 25. Pécsi MFC - FC Tiszaújváros 3-0 (1-0)

Pécsi MFC - FC Tiszaújváros 3-0 (1-0)
1998. április 25. Pécs, PMFC-stadion. 31. forduló. 1.000 néző.

Kislőrincz István duplázott
Vezette: Sóthy (Szabó R., Dr, Hegyi). 
Gólszerző: Kislőrincz a 35., Somfalvi a 75., Kislőrincz a 90. percben 
Sárga lap: Somfalvi (Nagy Csaba mezét ráncigálta) a 15., Bordás (Hofeckert vágta fel) a 20., Gera (Szabó I Lászlót buktatta) az 56., Szaszovszky és Kovács L. (kakaskodásért) a 62. percben 
Szögletarány: 7:7 (5:2).

PMFC: Tarlósi - Foki - Dienes, Kislőrincz - Hofecker, Somfalvi, Ulrich (Orlovics 80'), Szaszovszky, Romanek J. - Balázs (Fónai 74'), Gera (Kardos 88'). Edző: Glázer Róbert. 

Tiszaújváros: Szabó II. - Lajkovics, Fige (Lillinger 76'), Czövek - Járai, Nagy Cs. (Mészáros 85'}, Szabó I. (Adorján 89'), Dobos, Bordás - Pap, Kovács L.. Edző: Mucha József. 

Krónika:
35. perc: A botladozó Lajkovicstól Gera elé került a labda, ő a leshatáron kilépő Kislőrincz elé tálalt, aki 7 méterről a kapu közepébe gurított (1-0). 
(Ez volt a rendre hátul játszó Kislőrincz első gólja PMFC-színekben.) 
75. perc: Romanek J. bal oldali szabadrúgását Somfalvi 6 m-ről, előre hajolva a bal alsó sarokba fejelte (2-0). 
90. perc: Ezúttal Somfalvi ívelt be jobbról, Kislőrincz az 5-ösröl, fejjel a jobb felső sarokba küldte a labdát (3-0).

A PMFC március 18. óta tartó nyeretlenségi sorozata szakadt meg, eddig a mérkőzésig hét forduló ment le tavasszal, piros-fekete győzelem nélkül. Most viszont megtört az átok, simán nyertek a házigazdák. 
Már a legelejétől kezdve jobban játszottak a pécsiek, és még nagyobb különbséggel nyerhettek volna, ugyanis kihagytak néhány helyzetet és Balázs fejelt még egy kapufát. A becserélt fiatalok segítségével, 2-0 után felszabadultan futballoztak a hazaiak, akkor volt a legjobb a pécsi csapat játéka. A Tiszaújváros nem sokat mutatott, a piros-feketék kapujára kevés veszélyt jelentett, Tarlósi kapusnak csak kétszer kellett a tudását bizonyítania, igaz, mindkét esetben nagyot fogott. Jellemző a vendégekre, hogy az egyik csatáruk szemmel láthatóan túlsúlyos volt. (Dunántúli Napló, 1998. április 26.)

Mestermérleg
Glázer Róbert: -Küzdeni akarásunkkal, helyenként jó játékkal megérdemelten nyertünk. Köszönhetjük azt azoknak a fiataloknak is, akik hozzájárultak a sikerhez, ők az ifiből kerültek fel, és ők jelentik a pécsi labdarúgás jövőjét. 
Mucha József: - Gratulálok a Pécs győzelméhez, bár ahhoz mi is hozzá segítettük őket. Túlzottnak tartom a gólkülönbséget, most ennyire voltunk képesek, de remélem, talán leszünk még jobbak is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése