1997. november 23., vasárnap

1997. november 22. Pécsi MFC - Csepel SC 2-0 (0-0)

Pécsi MFC - Csepel SC 2-0 (0-0)
1997. november 22. Pécs, PMFC-stadion. NB I/B., 18. forduló. 1.000 néző.

Szokásos dupla...
Vezette: Márton (Bajkai, Radvánszky).
Góllövő: Azoitei 59' és 65'.
Sárga lap: Rumy (Kutas felvágásáért) a 12., Semsei (Farkas felrúgásáért) 75., Romanek (szabadrúgás korai elvégzéséért) a 78., Varga (belerúgott Kislőrinczbe) a 81. percben. 
Szögletarány: 10:4 (7:0). 

PMFC: Tarlósi - Tomka, Dienes, Szabados, Kislőrincz - Kósa (Kovácsevics 84'), Nagy E., Kutas (Farkas, 65'), Romanek J. - Azoitei, Balázs (Tóth Gy. 70'). Edző: Róth Antal. 

Csepel: Balázs - Németh J., Rumy, Vejmola, Varga, Deák, Lukács, Szekeres (Semsei, 46') - Nemes, Máté, Németh M.. Edző: Gyimesi László. 


A második percben Azoitei lépett ki a védők között, 16 méteres lövése azonban a jobb kapufa mellett suhant el. A 19. percben a román légiós látványosat esett a 16-oson belül, de Márton sípja néma maradt. A 42. percben Azoitei rosszul döntött, a jobb oldalon üresen álló Kósa helyett a középen kiugró Balázshoz passzolt, de a csatár lövése jó méterrel ment mellé. Szünet előtt még Balázs lőtt félfordulatból, 19 méterről de éppen a középen álló csepeli kapus kezébe. 
Fordulás után felpörgette az iramot a pécsi együttes, mindenképpen gólt akartak szerezni. Az 59. percben meg is született a hőn áhított és megérdemelt hazai vezetés. Rontanék jobb oldali szögletét az ötösön legmagasabbra emelkedő Azoitei csúsztatta a jobb alsó sarokba (1-0). 
Nem sokkal később növelte előnyét a PMFC. A 65. percben Romanek ívelt át egy szabadrógást a 16-os jobb sarkától a túloldalra, Kutas visszafejelte középre a labdát, Azoitei pedig négy méterről a léc alá vágta azt (2-0). 
A 78. percben ismét a 16-os jobb sarkánál jutott szabadrúgáshoz a baranyai csapat. Romanek átívelt, és a labdára rajtoló Tóth György - Márton játékvezető szerint Varga közreműködésének köszönhetően - földre került. A büntetőt Romanek a felső lécre lőtte. (Dunántúli Napló, 1997. november 23.)

Csak a szokásos Azoitei-dupla

Az iramra nem lehetett panasz, annál inkább a színvonalra. A csepeliek nem sok veszélyt jelentettek Tarlósi kapujára, az első félidőben a pécsiek sem tudták feltörni a vendégvédelmet, bár fölényben játszottak. A második játékrészben még harcosabbá váltak a hazaiak, többször veszélyeztettek, és a nagyon agilisan játszó Azoiteinek köszönhetően gyorsan eldöntötték a három pont sorsát. 

Mestermérleg:
Róth Antal: -A látottak alapján úgy érzem, megérdemelten nyertünk. Külön öröm, hogy szurkolóink a győzelem ízével mehetnek hosszú téli pihenőre. 
Gyimesi László: - Kitűnő játékvezetés mellett jogos hazai győzelem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése