1997. május 25., vasárnap

1997. május 24. Pécsi MFC - Győri ETO FC 2-2 (1-2)

 Pécsi MFC - Győri ETO FC 2-2 (1-2)
1997. május 24. Pécs, PMFC-stadion. NB I., 33. forduló. 6.000 néző.

Pest Roland
Vezette: Varga S. (Mező, Hosszú).
Góllövők: Fodor a 20., Fehér M. a 28., Pest R. a 42., Szeibert a 86. percben. 
Sárga lap: Szarvas (Szaszovszky buktatásáért) a 48., Brindas (Fehér Miklóst rúgta meg) a 49., Ulrich (Szarvast rúgta meg) az 57., Csató Jánost (Romanek Imrét akasztotta) az 58., Cseke (Szaszovszkyt buktatta) a 75., Szaszovszky (belerúgott Salageanba) a 87. percben. 
Szögletarány: 2:10 (1:5). 

PMFC: Mitring - Brindas (Szeibert, 66'), Tomka, Szaszovszky - Kislőrincz (Romanek I., 36'), Szabados, Győri, Ulrich, Schneider (Kutas, 75') - Pest, Azoitei. Edző: Kiss László. 

Győri ETO FC: Molnár - Puglits, Lakos, Stark - Mracskó, Csató S., Csató J. (Radics, 64'), Szarvas (Cseke, 70'), Salagean - Fodor, Fehér. Edző: Keglovich László.

Krónika:
3. perc: Szabados legalább negyven méteren keresztül, a saját térfeléről indulva, egyedül vezette a labdát, aztán Pest Rolandtól visszakapta, de a tizenhatoson belül hosszan szöktette magát, ezzel odalett a helyzet. 
9. perc: Gyors vendégakció végén Fodor szöktette Mracskót, de előle Mitring lábbal az oldalvonalon túlra tisztázott. 
20. perc: Váratlanul megszerezte a vezetést a Győr. Csató Sándor ívelt egy szabadrúgást Fodor felé. A pécsi védők tisztes távolból nézték, hogy a csatár a tizenhatoson belül, de kifelé futva, hirtelen alányúlt a labdának, de még így, kisodródva is, nyolc méterről a kapu bal oldalába tudott emelni. 0-1 
28. perc: Teljessé vált a hidegzuhany... Mracskó futott el a jobb oldalon, kitűnően adott be. A beívelés Mitring előtt elszállt, Brindas is hagyta Fehér Miklóst fejelni, aki kissé balról, már az ötösön belülről ívelt fejest küldött szinte ugyanoda, ahová Fodor az első gólt rúgta. 0-2 
40. perc: Szarvas bal oldali szögletét Fehér Miklós az ötösről nem sokkal fejelte fölé. 
42. perc: Szépített a PMFC. Azoitei mesteri indításával Pest Roland meglódult a jobb oldalon. Lakos elcsúszott, így a pécsi játékos egyedül rávezethette a labdát Molnárra. Egy csel után elfektette a kapust, aztán hat méterről a hálóbá gurított. 1-2 
55. perc: Mracskó húszméteres lövését tolta fölé a pécsi kapus. 
61. perc: Azoitei lefordult Starkról az ötösön, majd a védő szorításában elesett. A pécsiek tizenegyest reklamáltak, Varga Sándor azonban továbbot intett. 
62. perc: Fehér Miklós egy csellel lerázta Tomkát a tizenhatos sarkánál, aztán lőtt, Mitring bravúrral szögletre ütötte a labdát. 
66. perc: Csató Sándor Fehér átadásával kilépett középen, a tizenegyes pontnál azonban nagy helyzetben nem találta el jól a labdát. 
72. perc: Azoiteit fellökték a győri tizenhatoson belül a vendégvédők. A helyzetet Varga nem látta büntetendőnek. 
83. perc: Kijátszotta a pécsi védelmet a győri csapat. A végén Fodor kicselezte Mit- ringet, az üres kapura lőtt, Tomka a gólvonalról szabadított fel. 
86. perc: A Stark kezezéséért megítélt 22 méteres szabadrúgást Szeibert a jobb alsó sarokba csavarta. 2-2 
88. perc: Csató Sándor 25 méterről, balról, az oldalvonal mellől a jobb kapufát találta el. 
89. perc: Egy hosszan előreívelt labdát Pest Roland a tizenhatoson belül Azoitei elé fejelt, aki közelről a kapuba lőtte. A játékvezető nem adta meg a gólt, hanem kifelé ítélt szabadrúgást. 


Nem sikerült a pécsi győzelem. A PMFC megkísérelte, és hatalmas igyekezettel próbálta kicsikarni a három pontot érő diadalt, sikertelenül. A győriek gyorsabbak, a pécsiek lelkesebbek voltak. A vendégek csapatában többen nyújtottak átlag fölötti teljesítményt ezen az ideges, nyílt és nagyon fontos meccsen. Sajnálatos, hogy sorozatban a negyedik hazai mérkőzésen sem sikerült nyerni a bajnokság hajrájában. Következhet a Kerület Budapesten: semmi sem dőlt el. 
Kár találgatni, hogy a játékvezető milyen szerepet vállalt abból, hogy nem győzött a PMFC. Kétségtelenül voltak rossz ítéletei, de ezekkel nem befolyásolta a végeredményt. Ezen a meccsen mindkét csapat nyerhetett volna - döntetlen lett a vége. 
A pécsiek közül mindenki megtette a magáét, nehéz bárkit is kiemelni. A győriek legjobbja a 18 éves Fehér volt, mellette Szarvas teljesítményét emelhetjük ki, aki a végére elfáradt, le is cserélték. 

Mestermérleg:
Kiss László: - Elnézést kérek mindenkitől, de nem tudok nyilatkozni. 
Keglovich László: - Csak magunknak köszönhetjük, hogy ilyen nehézzé tettük a mérkőzést. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése