1997. május 18., vasárnap

1997. május 17. Debreceni VSC-Epona - Pécsi MFC 3-1 (2-0)

Debreceni VSC-Epona - Pécsi MFC 3-1 (2-0)
1997. május 17. Debrecen, NB I., 32. forduló. 6.000 néző.

Győri János 
Vezette: Mohácsi (Farkas, Marcsók).
Góllövők: Dombi a 6., Sándor T. (11-esböl) a 36., Győri a 65., Sira a 86. percben. 
Sárga lap: Ulrich (akasztotta lleát) a 24., Pető (rátartott Ulrich lábára) a 
32., Djurisics (megrúgta Győrit) a 37., Bernáth (kezezésért) a 43., Romanek I. (kezezésért) az 55., Kovacsevics (Sira buktatásáért) a 88. percben. 
Kiállítva: Hofecker a 75. percben. 
Szögletarány: 8:4 (2:2). 

DVSC: Téglási - Bemáth, (Madar Cs.,48') Goján, Vadicska, Pető - Dombi, Böőr (Sira 72') Sándor T., Madar - Djurisics, Ilea (Sándor Cs., 37'). Edző: Herczeg András. 

PMFC: Mitring - Kislőrincz, Tomka, Szabados (Kovácsevics , 63') - Hofecker, Győri, Romanek J., Ulrich, Schneider - Rontanek I. (Brindas, 75'), Azoitei (Juhász P., 70') Edző: Kiss László. 

Krónika:
5. perc: Sándor Tamás végezhetett el szabadrúgást tizenhét méterről. A labda arasznyival szállt el a léc fölött. 
6. perc: Látványos góllal szerzett vezetést a Loki. Sándor Tamást szerelték a 
bal oldalon, ő azonban nem hagyta annyiban, harmincméteres üldözés után visz- szaszerezte a labdát. A jobbösszekötő helyéről üresbe passzolt, Djurisics sarokkal úgy továbbított Dombihoz, hogy ezzel a mozdulattal Mitringet is becsapta. A válogatott játékosnak pedig már nem volt nehéz dolga, öt ínéterről helyezett a hálóba. 1-0 
12. perc: Bernáth húzódott előre, középre adott, Djurisics egyből a kapuba lőtt, de a játékvezető érvénytelenítette a találatot, mivel a szerb csatár lesen állt. 
16. perc: Schneider tízméteres fejese után biztosan fogta a labdát Téglási. 
19. perc: Az előrevágott labdára Győri startolt rá, Téglási a kapujából messzire kifutva, fejjel tisztázott. Ulrichhoz került a labda, a pécsi játékos harminc méterről, az oldalvonal közeléből az üres kapu mellé emelt. 
32. perc: Ulrich huszonöt méteres szabadrúgása után nem sokkal zúgott el a labda a jobb kapufa mellett. 
36. perc: Djurisicstól kapott jó labdát Sándor Tamás a tizenhatoson belül. A debreceni játékos támaszkodó lábára rácsúszott Tomka. Vitathatatlan tizenegyes. A büntetőből a sértett, a balra mozduló Mitring mellett, a jobb sarokba helyezett. 2-0
49. perc: Dombi az alapvonal közeléből visszagurított Sándor Tamáshoz, aki tíz méterről hatalmas helyzetben a jobb felső sarok fölé bombázott. 
50. perc: Djurisics tálalt Madar Tamás elé, aki megpróbált átemelni Mitring fölött. A kapus ujjheggyel érte el a labdát. Madar Tamás ismételhetett, de a hálóőr idejében visszaért a kapuba, s a gólvonal előtt magához ölelte a labdát. 
59. perc: Azoitei mesterien csavarta középre a labdát, Ulrich tizenegy méteres csukafejesét Téglási a levegőben úszva csípte el. Nagyon szép jelenet volt! 
65. perc: Jobbról végeztek el szabadrúgást a vendégek, a középre adott labdát Győri fél fordulatból tizenhárom méterről középmagasán a kapu bal oldalába vágta. 2-1 
68. perc: Pető huszonöt méteres lapos lövését védte elfekve Mitring. 
69. perc: Sándor Tamás ollózása után dz ötösön belül tumultuózus jelenet alakult ki, a labda a pécsiek kapujába került, ám a játékvezető ezt a gólt is érvénytelenítette. 
75. perc: Madar Tamás szélvészgyorsán száguldott el a bal szélen, két emberen már túljutott, amikor Hofecker szándékosan felvágta. Mohácsi azonnal piros lapot mutatott a pécsi fiúnak. 
86. perc: Madar Csaba ugratta ki középen Sirát, aki az eléje futó Mitring mellett tizennégy méterről lágyan a jobb sarokba emelt. 3-1 
87. perc: Kislörincz az ötösön belül lerántotta Sándor Tamást. A játékvezető azonban nem látott szabálytalanságot. 

A hőség nem csak a bemelegítő játékosokra hatott tikkasztólag. A hazai B-közép is csendesebbnek bizonyult a szokottnál. A debreceni játékosok azonban gondoskodtak arról, hogy minél előbb megjöjjön a szurkolók hangja. Alig kezdődött el ugyanis a találkozó, máris a vendégek kapujában táncolt a labda. A gólszerző Dombi Tibor nagyon boldog volt, hiszen ebben a bajnokságban ez volt az első találata. Bő negyedórányi élvezetes játék után rövid időre „leült” a meccs. A pécsiek lélegzetvételhez jutottak, helyzeteket azonban nem tudtak kidolgozni. Nem úgy a DVSC-Epona, amelyben egy igazi karmester is futballozott, Sándor Tamás személyében. A válogatott futballista nemcsak kitűnően szervezte csapata játékát, hanem ha kellett, a saját tizenhatosánál is besegített. A tizenegyes értékesítése után újabb rohamokat vezetett a félidő hajrájáig a Vasutas-gárda, de többször már nem sikerült a hazaiaknak bevenni Mitring kapuját. 
Fordulás után még jobb lett az iram. Sándorék szinte futószalagon dolgozták ki a nagyobbnál-nagyobb helyzeteket, hogy aztán rendre el is puskázzák azokat. Nyomasztó fölényben játszott a Löki, éppen ezért váratlanul jött a pécsiek  
szépítő gólja. 
Kettő-egy után Kiss László legénysége mindent megpróbált megtenni az egyenlítésért, ám így fellazult a védelem. A villámgyors debreceni fiatalok ki is használták, hogy nagyobb területet futhattak be és levegőben lógott a következő gól is. Hofecker kiállítása után pedig teljesen reménytelen helyzetbe került a kiesés ellen küzdő PMFC, amely az utolsó negyedórában alárendelt szerepet játszott. A hazai publikum többször is tapssal jutalmazta a látványos debreceni akciókat, amejyek közül egy Sira góljával ért véget. Összességében a hajdúságiak akár jóval nagyobb különbséggel is nyerhettek volna a derekasan harcoló baranyaiak ellen. 

MESTERMERLEG 
HERCZEG ANDRÁS: - Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. A Pécs nagyon lelkesen játszott, mi viszont számtalan helyzetet dolgoztunk ki. Sajnálom, hogy sok lehetőséget elpuskáztunk, de teljesen megérdemelten nyertünk. 
KISS LÁSZLÓ: - Örülök, hogy a Debrecennek ilyen jó és ennyire támogatott csapata van. Ők legalább visszakapták azt, amit szerdán a Fradi ellen elvettek tőlük.

(Nemzeti Sport, 1997. május 18.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése