1997. május 15., csütörtök

1997. május 14. Pécsi MFC - Újpesti TE 1-2 (0-2)

Pécsi MFC - Újpesti TE 1-2 (0-2)
1997. május 14. Pécs, PMFC-stadion. NB I., 31. forduló. 7.000 néző.

Romanek János
Vezette: Vad (Bede, Koch).
Góllövők: Véber (11 -esből) a 7., Kovács a 39., Romanek J. a 46. percben. 
Sárga lap: Brindas (Herczeg lerántásáért) a 7., Pest (Szlezák felrúgásáért) a 22., Kovács Z. (Ulrich elütéséért) a 27., Fehér (Schneider akasztásáért) a 36., Kiskapusi (Romanek I. felvágásáért) a 76., Szeibert (Jenei buktatásáért) a 81. percben. 
Szögletarány: 8:3 (6:2).

PMFC: Mitring - Kislőrincz, Tomka, Brindas (Hofecker, 79') - Szabados, Győri, Romanek J., Ulrich (Szeibert, 74'), Schneider - Pest R. (Romanek I., 46'), Azoitei. Edző: Kiss László. 

Újpesti TE: Szűcs - Kiskapusi, Sebők, Tamási - Jenei, Fehér (Babati, 58'), Véber, Zombori, Szlezák - Herczeg (Kvász, 83'), Kovács Z.. Edző: Nagy László. 

Sok volt a kétgólos előny

Már a 6. percben veszélyeztettek a vendégek, egy Fehér - Herczeg kombináció után Fehér 8 méterről lőtt, Mitring lábáról kipattant a labda, majd Tomka tisztázott. Egy perccel később Herczeg lefutotta Brindast, aki a 16-oson belül szabálytalankodott az újpesti támadóval. Vad határozottan mutatott a 11-es pontra. A büntetőnek Véber futott neki és a bal alsó sarokba bombázott. A labda a hálón túljutva a kapu mögötti palánknál fejezte be útját (0-1). Brindas az esetnél sárga lapot kapott. 
A gól után felpaprikázódott a pécsi csapat és a 12. percben egy szöglet után Schneider a 16-osról óriási lövést eresztett meg, Szűcs azonban a jobb alsó sarokra tartó lövést remek vetődéssel szögletre ütötte. A következő sarokrúgás után Ulrich ívelését Szűcs ismét tisztázta. 
Alig telt el 20 perc, amikor Pest R. szabálytalankodott Szlezák ellen, ezért sárga lapot kapott, majd Azoitei Ulrich elé gurított egy szabadrúgást, ő Szabadoshoz továbbított, akinek lövése a bal felső sarok mellé szállt. 
Röviddel ezután Kovács Z. letalpalta Ulrichot, ezért Vad sárgával büntette. A sértett 20 méterről lőtt, a lefelé vágódó labdát Szűcs a léc fölé tolta. A 33. percben Herczeg veszélyeztette a pécsi kaput, de a védők szögletre mentettek. A kisszögletet Sebők fejjel megcsúsztatta, ám a belső emberek lekéstek. 
Fehér nem éppen a béke jegyében csapott össze Schneiderrel, ezért sárgát kapott. A PMFC viszont a 39. percben gólt kapott, miután Kovács Z. a leshatáron kilépett, a védők teljesen leálltak. A csatár 12 méterről jobbról a kapu jobb oldalába emelte a labdát (0-2). 
A pihenő után viharosan kezdett a PMFC. Két perc telt el a játékidőből, amikor az újpesti védők röviden fejeltek a mezőnybe egy beívelést. Romanek J. 17 méterről, futtából, a kapu jobb alsó sarkába bombázta (1-2). 
Megérezték a hazaiak a nagy lehetőséget, Ulrich egy szabadrúgással kísérletezett, ám Szűcs könnyen védett. Ezután sokáig csak rugdosták a labdát a játékosok, de ritkán szállt legalább háromszor azonos mezben focizóhoz. 
A 68. percben Véber mesteri labdával ugratta ki Kovács Z.-t, aki nagy helyzetben lőtt. Mitring beleütött a labdába, ami ezután úgy pattant, hogy egy újpestit már lesen talált a helyzet. Egy kontratámadás után Ulrich beadásáról Romanek I. csak tizedmásodpercekkel késett le, Szűcs pedig mentett. 
A 76. percben gyanús eset történt a hazai 16-oson belül. Tomka és Herczeg csatája után előbb a pécsi közönség, majd Vad sípja maradt néma. Herczeg nem reklamált, hanem a következő támadás után balról tüzelt, Mitring bravúrosan védett, méghozzá lábbal. 
Röviddel ezután Romanek I. huppant a földre, emiatt Kiskapusi a sárga laposok közé került. Szeibert is kiérdemelte a lapot, mert Jenei bokáját összekoccintotta. 
Izgalom maradt a végére is, hiszen a lefújás előtt hét perccel Szeibert jobbról beívelt szabadrúgását Hofecker fölé fejelte. Ezután valaki, valamit a pályára dobott, ezt Szűcs kapus jelezte a bírónak. A 87. percben Babati az ötös sarkáról lőtt, Mitring ismét kiválóan védett. 

Ezen a találkozón megint kapott kétgólnyi előnyt az ellenfél. Amikor a pécsiek az újpestiek nyomába eredtek és szépítettek, nyílt volt a találkozó, de az egyenlítés nem sikerült. Nagy kár érte, mert ez a be nem gyűjtött pont még nagyon hiányozhat az év végi számvetésnél

Mestermérleg:
Kiss László: -Ma megint mindent megtettünk, jól játszottunk otthon, „idegenben". A második újpesti gólt másfél méteres lesállás előzte meg, igaz viszont, hogy kaphattunk volna még egy 11 -est. Nem adjuk fel, folytatjuk tovább. 
Nagy László: - A Kiss és a Nagy csatájából óriási küzdelem lett. A Ferencváros elleni vereség után újból nyertünk, és így megőriztük második helyünket.

(Dunántúli Napló, 1997. május 15.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése