1997. május 11., vasárnap

1997. május 10. Pécsi MFC - Békéscsabai Előre FC 0-1 (0-0)

Pécsi MFC - Békéscsabai Előre FC 0-1 (0-0)
1997. május 10. Pécs, PMFC-stadion. NB I., 30. forduló. 4.000 néző. 

Tomka előrevetődése
Vezette: Cserna (Székely, Szabó A.).
Góllövő: Todorovics a 49. percben. 
Sárga lap: Szabó Cs. (visszahúzta Kulcsárt) a 12., Major (törlesztett: felvágta Szaszovszkyt) a 15., Medgyesi (Schneidert buktatta) az 50., Nagy L. (Cserna játékvezető cserét jelzett, ő pedig játékba hozta a labdát) az 55., Szaszovszky (sorozatos szabálytalankodásért) a 71., Kulcsár (reklamálásért) a 85. percben. 
Szögletarány; 10:1 (3:1). 

PMFC: Mitring - Kislőrincz, Tomka, Szaszovszky - Szabados J., Győri, Szeibert (Ulrich, 46') , Rontanek J., Schneider - Szabó Cs. (Romanek I., 55'), Azoitei. Edző: Kiss László. 

Békéscsaba: Baji - Nagy R., Raducu, Balogh, Kovács - Medgyesi, Major, Todorovics (Czipó 83') Belvon (Sándor M. 88') - Szabados A. (Janic 70') Kulcsár. Edző: Bozai Gyula. 

Krónika:
5. perc: Szabados Attilának a tizenhatoson belül volt ideje arra, hogy egy cselt csináljon, aztán a kivetődő Mitring mellett nyolc méterről, nagy helyzetben a jobb kapufa mellé helyezett. 
17. perc: Romanek János jobb oldali szöglete után röviden mentettek a csabaiak, de Szabados József a tizenhatosról kapu fölé bombázott. 
18. perc: Győri előreívelését Azoitei kapta a büntetőterületen belül. ígéretesnek mutatkozott a helyzet, de a román csatár kissé kisodródott, majd a beemelés mellett döntött, és a vendégvédők fejjel mentettek. 
23. perc: Szeibert ívelt szabadrúgása után Baji kiütötte a labdát, Schneider balról visszaemelt, de a békéscsabai kapus visszaért és védett. 
27. perc: Szeibert szabadrúgása után Azoitei kilenc méterről fejelt kapu fölé. 
32. perc: Romanek János bal oldali beívelését követően a labda a keresztlécen csattant, majd az alapvonalon túlra pattant. 
33. perc: Szabados Attila tartogatta a labdát a pécsi tizenhatoson belül. Kislőrincz nem avatkozott közbe, a vendégek csatára pedig észrevette, hogy Mitring kint áll, ezért 12 méterről kapura emelt. A labda átszállt a pécsi kapuvédő felett, és a jobb kapufáról pattant ki. 
36. perc: Todorovics húszméteres lövését Mitring vetődve védte. 
49. perc: Todorovics lódult meg a pécsi térfél közepén, a jobb oldalon. A tizenhatos sarkára érve jobb lábbal váratlanul a rövid sarokra lőtt. Mitring beadásra számított, későn vetődött rá a labdára, amely a kezéről a kapufa mellett a hálóba pattant. (0-1)
55. perc: Schneider célozta meg fejjel közelről a kaput, ám a keresztléc mentett. 
81. perc: Ulrich bal oldali szögletrúgása után Romanek Imre 13 méterről lőtt, azonban Baji bravúros mozdulattal kirúgta a labdát. 
86. perc: Romanek Imre százszázalékos helyzetben a már elvetődött Baji fölött a keresztlécet találta el. 

Jókora kihagyott helyzettel kezdte a mérkőzést a Békéscsaba, s ez megadta az egész félidő alaphangulatát. A két csapat mozgékony játékosai sokat változtatták a helyüket, azonban mindvégig a vendégek játszottak a kapura veszélyesebben, ezt Szabados Attila kapufája is jelezte. A pécsi akciók rendszerint a jobb oldalon futottak - nem sok sikerrel. Az első félidőben úgy látszott, hogy a vendégeknek a 0-0 is jó eredmény, amit egyébként a korán elkezdett időhúzás is bizonyított. 
A második játékrész elején, Todorovics váratlan, kapushibából esett gólja után, a PMFC nagyon beleerősített, és ez mindjárt „feldobta” a meccset. Több lett az érdekes, változatos akció. Ezek fő szervezője a pécsieknél Ulrich volt. Támadott a mecsekaljai csapat, még a hátvédek is segítették a hazai próbálkozásokat. Beszorult a viharsarki együttes, sok szabálytalansággal próbálta húzni az időt, széttördelni a játékot. A hajrában nagy nyomás nehezedett a csabai kapura, de Bajiék kibekkelték a hazai rohamokat. Igaz, ehhez többször szerencse is kellett. Fegyelmezetten játszott a Békéscsaba, ám a gólhelyzetek alapján a PMFC-nek több góllal kellett volna nyernie. Csakhogy a végelszámolásnál nem a kapufák, és nem az elpuskázott gólszerzési lehetőségek számítanak. 

Mestermérleg 
Kiss László: - Mint minden alkalommal, ma is megtettünk mindent, de nem tudtunk gólt lőni. Fortuna elpártolt tőlünk, ennek ellenére folytatjuk a harcunkat. 
Bozai Gyula: - Nagyon fontos mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidőben jobb volt a játékunk, a második félidőben inkább a küzdelem dominált, de az részünkről hősies volt. Sok sikert kívánok a Pécsnek! 

(Nemzeti Sport, 1997. május 11.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése