1997. május 8., csütörtök

1997. május 7. Ferencvárosi TC - Pécsi MFC 2-1 (0-0)

Ferencvárosi TC - Pécsi MFC 2-1 (0-0)
1997. május 7. Budapest, Üllői út. NB I., 29. forduló. 10.000 néző.

Szabados József
Vezette: Molnár (Bukovics, Dr. Bozóky).
Góllövők: Nyilas (11-esből) az 53., Szabados a 58., Lőrincz a 90. percben. 
Sárga lap: Brindas (Zavadszkyt rúgta meg) a 34., Tomka (Horváthot buktatta) az 59., Mitring (időhúzásért) a 66., Szabados (Horváthot rúgta meg) a 84. percben. 
Szögletarány: 16:4 (4:1).

FTC: Udvarácz - Szűcs, Vámosi, Lőrincz - Schultz, Nyilas, Miriuta, Bekő, Nagy N. (Páling, 74') - Horváth, Zavadszky (Touati, 66'). Edző: Varga Zoltán. 

PMFC: Mitring - Brindas, Tomka, Szabados - Hofecker, Győri, Romanek J., Ulrich (Szeibert, 87'), Schneider - Pest R., Azoitei (Szabó Cs., 87'). Edző: Kiss László. 

Krónika:
3. perc: Nyilas a balösszekötő helyéről kitűnő labdával indította a balszélen sprin- telő Nagy Norbertet, aki középre adott, Horváth Ferenc tíz méterről tisztán lőhetett, de Mitring bravúros mozdulattal lábbal hárított. 
6. perc: Miriuta húsz méterről, a jobbösszekötő helyén került lövőhelyzetbe, de a kísérlete nem volt sikeres, a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. 
12. perc: Pest tette vissza a labdát Győrinek, aki 22 méterről, középről senkitől sem zavartatva célozhatta meg a kaput. Ballábas lövése azonban a bal kapufa mellett ment le. 
16. perc: Miriuta végzett el szabadrúgást a balösszekötő helyéről. Mindenki beadást várt, ám a román légiós nagy erővel kapura csavarta a labdát, amelyet Mitring a levegőben úszva tolt a léc fölé. 
19. perc: Bekő pazar labdával ugratta ki a védők mögé beinduló Nagy Norbertet, aki a kapu elé adott, de az ötösön Zavadszky és Schultz előtt is elsuhant a labda. 
20. perc: Miriuta hozta fel a jobbösszekötő helyén a labdát, majd kitűnően tálalt a középen egyedül érkező Nyilas elé. A Fradi csapatkapitánya 12 méterről ballal, kapásból próbált lőni, de a labda lecsúszott a lábáról. 
28. perc: Nyilas a balösszekötő helyéről, harminc méterről próbálkozott, de a lövést magabiztosan védte Mitring. 
38. perc: Nyilas lágyan ívelt a vendégtérfél közepéről a tizenegyes pont tájékára. A labda a balösszekötő helyén teljesen egyedül várakozó Miriuta elé pattant, s a középpályás a kaputól tíz méterre, jobb belsővel megszelídítette a labdát, majd átemelt a kimozduló Mitring felett - és a léc fölött is.  
53. perc: Nyilas jobbról befelé indult, Miriutához passzolt, ő Brindas szorításában egyre inkább kisodródott, majd nagyot esett. Molnár játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőből Nyilas a jobbra vetődő Mitring mellett a bal alsó sarokba helyezett. 
1-0 
56. perc: Azoitei került nagy helyzetbe, de a tizenhatoson belül addig szöszmötölt, míg a visszaérkező Vámosi felszabadított. 
58. perc: Romanek végzett el szögletrúgást a jobb oldalról, Udvarácz aláfutott a labdának, amelyet a bal szélről Schneider gurított vissza, és az érkező Szabados 14 m-ről középről, nagy erővel a lábak között a kapu közepébe bombázott. (1-1) 
62. perc: Schneider az ötös és az alapvonal találkozásán átemelt a kifutó Udvarác- zon, de Szűcs a gólvonalról tisztázott. 
78. perc: Miriuta készülődött szabadrúgáshoz, közben azonban a kispadoknál helyezkedő Bukovics partjelző a magasba emelte zászlaját. Molnár kikocogott asszisztenséhez, majd rövid tanácskozás után elküldte a kispadról Kiss Lászlót, a PMFC vezetőedzőjét. A bíró visszament a sorfalat igazgatni, ám Bukovics újból lengetett. Molnár megint kiszaladt, és most Sági Sándor erőnléti edzőt külde ki a Springer- szoborhoz, így szinte teljesen kiürült a pécsi kispad... 
84. perc: Miriuta adott be a jobb oldalról, Vámosi nyolc méterről fejelt, Mitring bravúros mozdulattal hárított, a labda fölpattant, Touati érkezett, a közönség már gólt kiáltott, ám az algériai fiú mintegy 15 centiről a kapu fölé bombázott... 
90. perc: Miriuta jobbról adott be, Touati hét méterről fejelt, Mitring remek mozdulattal szögletre hárított. A sarokrúgásból Miriuta ívelte középre a labdát, Vámosi hat méterről fejelt, Mitring hihetetlen mozdulattal ezt a próbálkozást is hárította, a Ferencváros ismét szögletet rúghatott. Miriuta jobbról ívelt középre, Lőrincz a balösszekötő helyén lekezelte a labdát, majd 13 méterről a kapu bal oldalába lőtt. (2-1) 
94. perc: Szabados került gólhelyzetbe, rosszul kezelte le a labdát, így némileg kisodródott. A Fradi kapujától négy méterre még így is teljesen egyedül lőhetett, Udvarácz azonban belevetődött a bal alsó sarok felé tartó lövésbe. 
95. perc: Miriuta adott be a jobb szélről, középen Horváth Ferenc előre vetődve fejelt a jobb kapufa mellé. (Nemzeti Sport, 1997. május 8.)

Nem sok hiányzott az Üllői úti bravúrhoz- Kiss László gárdája szervezetten, jól védekezett, és amikor vezetést szerzett a hazai csapat, nem roppant össze, hanem szinte rögtön kiegyenlített. Az utolsó pillanatig volt esélye a pontmentésre a PMFC-nek, ami csak balszerencsével nem sikerült a pécsieknek. A vendégek kapujában Mitring bravúrt bravúrra halmozott, nagyon sokszor jól védett, nem rajta múlott, hogy életben maradt a vendégek pontszerzési reménye. A piros-feketék nagyon közel álltak ahhoz, hogy meglepetést okozzanak az Üllői úton. (Dunántúli Napló, 1997. május 8.)

Mestermérleg:
VARGA ZOLTÁN: - Nem játszottunk jól, de nagy elszántsággal küzdöttünk és megszereztük a három pontot. Azt kell mondanom, talán fontosabb volt ez a három pont, mint majd az Újpest elleni lesz, mi most már nyugodtan megyünk a Megyeri útra. A mai találkozóról még annyit, hogy az első félidőben és a másodikban is óriási helyzeteket ügyetlenkedtünk el, ennek köszönhető, hogy minimális különbséggel szereztük meg a győzelmet. 
KISS LÁSZLÓ: - Hangsúlyozom, csapatom tudásszintjéhez mérten rendkívül jó teljesítményt nyújtott, és mindent megtett a győzelemért. Sajnos, voltak, akik ebben megakadályozták csapatomat. Ma bebizonyosodott, hogy Magyarországon egy edzőnek is lehet mérkőzést nyerni. Varga Zoltánra gondolok. Engem vétlenül felállított a játékvezető a kispadról, és azt kell mondanom, hogy ez döntőnek bizonyult a mérkőzés végső alakulását illetően. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése