1997. május 5., hétfő

1997. május 4. Pécsi MFC - Vasas-Danubius Hotels 3-3 (0-2)

Pécsi MFC - Vasas-Danubius Hotels 3-3 (0-2)
1997. május 4. Pécs, PMFC-stadion,. NB I. 28. forduló. 5.000 nézó.

Romanek János (f) birkózik a labdáért
Vezette: Tóth V. (Kincses, Székely).
Góllövők: Máriási a 13., Pál a 21., Hofecker az 53., Pál az 66., Szabados a 89., Pest a 91. percben. 
Sárga lap: Tomka (megrágta Szilvesztert) a 12., Kislőrincz (ráncigálta Hamart) a 42., Pál (letalpalta Kislőrinczet) az 54., Herczeg (kezezésért) a 64. percben. 
Szögletarány: 9:5 (6:3).

PMFC: Mitring - Kislőrincz, Tomka, Szabados - Farkas (Hofecker, 12'), Győri, Szeibert (Ulrich, 61'), Romanek J., Schneider - Pest R., Azoitei (Romanek I, 67'). Edző: Kiss László.

Vasas: Sáfár - Geress, Juhár, Tóth A. - Herczeg, Máriási (Bukva, 65'), Galaschek, Simon (Gricajuk 10'), Szilveszter - Pál (Koltai, 67'), Hamar. Edző: Gellei Imre.

Krónika:
13. perc: Tóth Vencel játékvezető Tomka ellen ítélt szabadrúgást a Pécs kapujától 22 méterre. A bíró szerint a pécsi középhátvéd megrúgta Szilvesztert. Ezt a hazaiak vitatták, ennek ellenére a szabadrúgást a vendégek elvégezték, amit Máriási jobbal félmagasan csavart a jobb sarokba. Mitring mozdulni sem tudott. (0-1) 
21. perc: Mintaszerű vendégakció végén esett a Vasas második gólja. Hamar szöktette Gricajukot a bal oldalon. A cserejátékos lefutotta Hofeckert, majd magasan beadott. Mitring kiindult, de elkanyarodott előle a labda, amit az ötös túlsó sarkánál Pál szép fejesssel küldött a hálóba. (0-2) 
53. perc: Szabados a tizenhatoson belülről visszagurította a labdát a büntetőterület vonalán álló Hofecker elé, aki jobbal óriási gólt rúgott a jobb felső sarokba. (1-2) 
56. perc: Újabb szabadrúgás - újabb Vasas-gól. Ezúttal 22 méterre a kaputól, a jobbösszekötő helyén Pál állt a labda mögé. Mitring rosszul állította fel a négytagú sorfalat, amely fölött Pál elcsavart. A pécsiek kapuvédője még beleért, de a labda a kezéről a bal felső sarokba pattant. (1-3) 
89. perc: Ulrich végzett el a bal oldalról szögletrúgást. A kapu előtti nagy kavarodásban Szabados érte el a labdát: hét méterről, középről az ő válláról szállt a kapu jobb oldalába. (2-3) 
91. perc: Bal oldalról Ulrich ívelt előre szabadrúgást. A Vasas-védők és Sáfár csak nézték, hogy az addig sok helyzetet elpuskázó Pest magasra felugorva, fejjel a bal alsó sarokba csúsztatta a labdát. (3-3)

Vasárnap délelőtt még úgy volt, hogy Szaszovszky Ferenc játszik a Vasas ellen. Délutánra azonban kiderült, hogy a PMFC játékosának a húzódása nem jött teljesen rendbe, ezért Farkas került helyette a kezdőcsapatba. 

Négy gólt rúgott hét közben a PMFC-ben próbajátékon lévő Balázs Csongor egy előkészületi mérkőzésen. Utána azonban megsérült, ezért a pécsiek még nem igazolták le, valószínűleg a hét elején kerül erre sor. Balázs a Baranyai megyei bajnokság I. osztályában szereplő Szabadszentkirály csatára, de korábban a PVSK-ban NB III-as futballista is volt. 

Mestermérleg:
Kiss László:- Gondolom kollégám mérges volt a csapatára, de ha kicsit tárgyilagos, akkor el kell ismernie, hogy megdolgoztunk az egy pontért. Tudom, hogy Magyarországon ez a szerencse kategóriába tartozik. Ha Sáfár nem véd ilyen kitűnően, talán nyerhettünk volna, de talán az sem lett volna reális. 
Gellei Imre: - Másodszor fordult elő, hogy magunkat hoztuk kellemetlen helyzetbe. Ugyanúgy, mint Székesfehérváron, a bírói sípszóra vártunk, és ez megbosszulta magát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése