1997. április 17., csütörtök

1997. április 16. Pécsi MFC - Szombathelyi Haladás VSE 1-0 (1-0)

Pécsi MFC - Szombathelyi Haladás VSE 1-0 (1-0)
1997. április 16. Pécs, PMFC-stadion. NB I. 26. forduló. 4.000 néző.

Schneider Tamás
Vezette: Vágner (Herbály, Szabó J.).
Góllövő: Schneider T. a 20. percben. 
Sárga lap: Pest R. (Usvatba rúgott bele) a 27., Kovács (felvágta Romanek Jánost) a 35., Azoitei (szándékosan, kézzel ütötte gólba a labdát) a 38., Usvat (Győrit felvágta) az 57., Mitring (időhúzásért) a 86. percben. 
Kiállítva: Negrau a 80. percben 
Szögletarány: 8:4 (3:1).

PMFC: Mitring - Kislőrincz, Szabados, Szaszovszky - Farkas (Brindas, 69'), Romanek J., Szeibert, Győri, Schneider - Pest R., Azoitei (Romanek I., 46'.) (Hofecker, 88') Edző: Kiss László. 

Haladás: Király G. - Varga, Tóth M., Zugor - Bonchis (Baumgartner A., 61').- Balassa (Varsányi, 46') Kovács, Szekér, Usvat - Fehér (Negrau, 67'), Király E.. Edző: Mihalecz István. 

(A kezdés előtt Azoiteit köszöntötték századik első osztályú mérkőzése alkalmából.) 
A 8. percben jobbról íveltek be labdát, Schneider 15 m-es lövése levágódott a védőkről. Később Romanek J. szögletét Pest R. túlságosan lefejelte a földre, ezért az átpattant a kapun. 
Fölényben játszott a PMFC, a Haladás átadta a teret. Ezzel élve, a 20. percben Szeibert- Azoitei összjáték után Farkas jobbról beadott, Romanek J. lövése Tóth Miklósról Schneider elé pattant, aki balról, 9 méterről a bal alsó sarokba lőtte a labdát (1-0). 
A 27. percben Pest R. kapott sárgát, miután megrúgta Usvatot. Röviddel utána Ko
vács is sárga lapot kapott a játékvezetőtől, mivel felvágta Romanek J.-t. Azoitei a 38. percben kézzel a hálóba ütött egy „gólt”, így neki is jutott egy sárga. 
A félidő lefújása előtt sorrendben Pest R. (4L p.), Romanek J. (43. p.) lábbal, majd Pest R. (43. p.) fejjel veszélyeztetett. 
A térfélcsere és a pihenő után, az 51. percben Vágner játékvezető a kispadhoz fáradt és nyugalomra intette Kiss edzőt. 
Egy perccel ezután, Pest R. megelőzte a tétovázó Királyt és Tóth M.-et, középre adott, belül a riadt védők szögletre vágták a labdát. Az 53. percben Schneider remek indítását Pest R. rosszul vette át, majd második szándékból lesre adta a labdát. 
Usvat is sárgát kapott egy Győrivel történt találkozás után, az 57. percben. Két perc elteltével Schneider beadását Győri fölé durrantotta. 
A szombathelyiek ritka támadásainak végén Kovács középről, 16 méterről laposan keményen lőtt, Mitring azonban a helyén állt. A 73. percben Szeibert villantotta meg a rúgótechnikáját. Egy szabadrúgást 18 méterről a kapu jobb alsó sarka felé csavart, a levágódó labdát Király bravúrosan kiütötte. 
A 75. percben Kovács szögletét Szekér közelről fejelte a pécsi kapura, Mitring védése után fellélegezhettek a nézők. Ezután Schneider beadását Romanek I. úgy hibázta el, hogy a levegőben kaszáló lába légörvényeket kavart. 
Tíz perccel a lefújás előtt a csereként beállt Negrau rálépett a földön fekvő Sza- szovszkyra, amiért a játékvezető kiállította őt. 
A 86. percben Mitring kapott sárgát időhúzásért. 

Ismét kiderült, Kiss László ugyan összetűzésbe kerülhet a mérkőzések bírójával többször is, az események mégis őt igazolják. A csapata jól játszott, nagyon hajtott, helyzetek sorát alakította ki. A Haladás úgy focizott, mintha egy kupavisszavágón számára megfelelő lenne az egygólos hátrány, míg a pécsiek a „továbbjutást jelentő gólért” küzdöttek. Tavasszal eddig tizenhét pontot szereztek, ami önmagáért beszél. 

MESTERMÉRLEG:
Kiss László: - Tudom, hogy szerénynek kell lenni, de hadd örüljek, ennyi örömöm hadd legyen. Több góllal nyerhettünk volna, a csapat helyettem is fizetett. 
Mihalecz István: -Ezen a mérkőzésen nem kaptunk egyenlő feltételeket, a játékvezető nem védte megfelelően játékosaim testi épségét. A lelkes Pécs megérdemelte a győzelmet.

(Dunántúli Napló, 1997. április 17.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése