1997. április 14., hétfő

1997. április 13. Budapesti Vasutas SC - Pécsi MFC 1-0 (0-0)

Budapesti Vasutas SC - Pécsi MFC 1-0 (0-0)
1997. április 13. Budapest, Szőnyi út. NB I., 25. forduló. 1.000 néző.

Azoitei és Csiszár csatája
Vezette: Lettrich (László, Bajkai).
Góllövő: Stanici a 81. percben. 
Sárga lap: Azoitel (Simon megűtéséért) a 21., Szaszovszky (Fűzi buktatásáért) az 56., Kutas (Bükszegi megrúgásáért) a 78. percben. 
Szögletarány: 8:1 (2:0).

BVSC: Végh - Pomper - Bondarenko, Fűzi (Pelles, 66'), Komlósi, Simon, Csiszár, Rósa (Stanici, 36') - Bükszegi, Kiss, Erős (Csordás, 61'). Edző: Dajka László. 

PMFC: Mitring - Szabados - Kislőrincz, Szaszovszky - Győri, Farkas (Brindas, 58'), Romanek J., Schneider - Azoitei (Romanek I., 84'), Szabó Cs. (Kutas, 6'), Pest R.. Edző: Kiss László. 

Krónika:
2. perc: Fűzi lépett ki Rósa labdájával Kislőrincz mellett a bal oldalon, nyolc méterről, a balösszekötő helyéről kapura lőtt, de a jól kimozduló Mitring „belekapott” a lövésbe és mentett. 
23. perc: Pest tört be a házigazdák büntetőterületére a bal oldalon, majd néhány lépésre a jobb kapufától, az alapvonal elől laposan középre lőtt. A labda elsuhant a lábak között, az ötösön álló Csiszár reflex- szerűen belerúgott, így a labda a jobb alsó sarokban kötött volna ki, ha Végh nem csípi el. Lettrich játékvezető nem minősítette szándékos hazaadásnak a történteket, mint ahogy nem is volt az. 
29. perc: Győri vállalkozott lövésre majd’ 25 méterről a jobbösszekötő helyéről. A labda ugyan magasan a léc felett szállt el, de legalább valaki kapura lőtt... * 
32. perc: Fűzi bal oldali beadását Szaszovszky elvétette, így a labda a jobbösszekötő helyén érkező Bükszegi elé került. A csatár az ötös jobb sarkáról lőtt, de a kivetődő Mitring jól zárta a szöget. 
35. perc: Győri vette célba 18 méterről, középről a BVSC kapuját, de a középre tartó lövés után Véghről elsőre kipattant a labda, de a kapus másodszorra megkaparintotta azt. 
63. perc: Pest nyargalt a jobbösszekötő helyén, betört a házigazdák büntetőterületére és egy csellel megpróbálta lerázni magáról az őt üldöző Komlósit. A védő azonban becsúszva szerelt, és bár a pécsiek tizenegyest reklamáltak, Lettrich (helyesen) továbbot intett. 
70. perc: Stanici jobb oldali szöglete teljesen egyedül találta a gólvonaltól hat méterre középen ácsorgó Csiszárt. A játékos alkotói magányban, előre dőlve fejelhetett - a jobb kapufa mellé. 
81. perc: Az enyhe pécsi fölényben vezetést szerzett a hazai csapat. Pelles futott el a bal oldalon, majd a tizenegyes pont magasságából remek beadással találta meg az előre törő Stanicit. A középpályás, akiről teljesen megfeledkeztek a pécsi védők, mellel levette a labdát, majd három lépésről, ballal a kapu bal oldalába spiccelt. (1-0) 
90. perc: Csordás tette próbára Mitringet a jobbösszekötő helyéről leadott tizenegy méteres lövéssel, ám a pécsi kapus szögletre mentett. 

Garami József az MTK vezetőedzője: - Nagyon küzdelmes mérkőzés volt. Szimpatizálok a BVSC- vel, de mivel pécsi vagyok, ezért érthető okokból sajnálom, hogy nem sikerült a Pécsnek a pontszerzés. 


Már majdnem biztos, hogy Szeibert György a pécsiek játékosa lesz. A labdarúgó kedden utazik le Pécsre, s akár szerdán már játszhat is új csapatában. Szeibert és Kiss László már dolgoztak együtt annak idején az MTK-nál. A pécsi edző most elmondta: nincs szüksége arra, hogy kipróbálja őt, tudja, Szeibert mit tud, és arra kívánja használni, amit tud, azaz, irányítsa, mozgassa a csapatot. 
Szeibert 36 esztendős, ám egyáltalán nem zavarja a kora, az a véleménye - és okkal -, hogy a sportban, így a futballban is nem az életkor számít, hanem a produkció. 
Ami pedig a BVSC elleni meccset illeti, Kiss László ismét újítani próbált. Beállította a csapatba Szabó Csabát, akinek szerinte az a legnagyobb erénye, hogy villámgyors, így aztán a szervezett kontráknál hasznára válhat csapatának. 

A Szőnyi úton mindig történik valami... Most éppen arra készülnek a BVSC vezetői, hogy nyárra összehozzák azt a részvénytársaságot, amelynek terveit a lehető legkiválóbb szakemberek bevonásával készítették el. Dr. Mezey György szakosztály-igazgató korábban már beszélt arról, hogy ez az a jogi forma, amelyben a leghatásosabban működhet ma Magyarországon egy futballklub, így aztán a nyáron valóban létrejön a részvénytársaság, a tökéletesnél is tökéletesebb lesz a háttér a futballhoz. 

Romanek János, a pécsiek középpályása féléves kihagyás után tért vissza a tavasszal. A Vácban bajnoki címet szerzett labdarúgó tavaly augusztus 24-én játszott utoljára, ezután combizomsérülése miatt csak márciusban térhetett vissza a pályára. Azóta azonban stabilan játszik, hol hosszabb, hol rövidebb ideig. 
- Bátran állíthatom, hogy óriási a különbség az őszi és a tavaszi Pécs között - mondta Romanek János. - Sokkal fegyelmezettebben játszunk, mint azelőtt, mindenki tudja, mi a feladata és igyekszik is azt teljesíteni. Ma Magyarországon ez már elég ahhoz, hogy egy csapat elinduljon felfelé. Ráadásul, mint a tények is igazolják, Kiss Lászlóval is nagyon jól járt a klub, az edző rendet tett a fejekben, mindenkinek megtalálta a helyét és fazont szabott a játékunknak. 
Kiss László amúgy Romanek Jánosnak is új helyet talált, az eddig bal oldali ékként szereplő labdarúgót „beljebb hozta” a középpályán, s védekező feladatot adott neki. 

Mestermérleg:
Dajka László: -Ma erőlködve fociztunk, a Pécs nagyon jól védekezett, agresszívan, helyenként durván. „Ebéd utáni" iram volt, csak a három pontnak tudok örülni. 
Kiss László: - Mindent megtettünk azért, hogy nyerjünk, de nem voltunk nagyon pontosak, és a kapu előtt határozottak, ezért kaptunk ki. Hozzáteszem, majd én is nyilatkozni fogok máskor az újságoknak, hogy háromszor egymás után kikaptunk, hátha valaki meghallgatja imámat, így ki lehet kapni. 

(kép és szöveg: Nemzeti Sport, 1997. április 14.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése