1997. április 20., vasárnap

1997. április 19. Videoton FC Fehérvár - Pécsi MFC 5-0 (2-0)

Videoton FC Fehérvár - Pécsi MFC 5-0 (2-0)
1997. április 19. Székesfehérvár, NB I., 27. forduló. 5000 néző.

Sólyom Csaba
Vezette: Kiss B. (Szabó Zs., Szabó A.).
Gólszerzők: Vancsa a 8., Korsós a 19., Vancsa a 60., Dvéri a 67., Róth a 80. percben. 
Sárga lap: Farkas (Tóth N. buktatásáért) a 41., Szabados (Korsós felvágásáért) a 47., Brlndas (Tóth N. buktatásáért) az 51., Romanek I. és Pető (kakaskodásért) az 55., Schneider (Takács leterítéséért) a 62. percben. 
Szögletarány: 6:2 (3:1).

Videoton: Bíró - Pető (Róth, 71'), Makrickij, Dulics - Horváth A., (Schindler 76') Dvéri, Monyé, Vancsa, Tóth N., - Takács, Korsós (Bekő 82'). Edző: Disztl László.

PMFC: Sólyom - Kislőrincz, Szabados, Szaszovszky (Kutas 62'), - Farkas (Romanek I., 46') Brindas, Romanek J., Győri, Schneider - Pest R., Szeibert (Juhász P. 82. p.). Edző: Kiss László. 

Krónika:
8. perc: Dvéri szögletét röviden mentették a pécsi védők, Korsós jobb oldali beadását Vancsa öt méterről fejelte a kapu jobb oldalába. (1-0) 
19. perc: Vancsa indításával Takács száguldott el a jobb oldalon, beadására kitűnően érkezett Korsós és öt méterről fejelt a kapu jobb oldalába. (2-0) 
33. perc: Dvéri 22 méteres szabadrúgását Szabados a gólvonalról fejelte ki. 
60. perc: Takács labdáját Vancsa három méterről, sarokkal perdítette a hálóba. 
(3-0) 
67. perc: Vancsa előreívelt labdájánál Dvéri - Szabadost megelőzve - a kifutó Sólyom által szabadon hagyott kapu közepébe lőtt. (4-0) 
80. perc: Róth, Vancsa háromszögelés után, a kilépő Róth 12 méterről lőtt a jobb alsó sarokba. (5-0) 
85. perc: A pécsi védőkről kipattanó labdát Vancsa 16 méterről nagy erővel lőtte kapura, Sólyom remek érzékkel ütötte ki a labdát. (Nemzeti Sport, 1997. április 20.)

Már a pécsi összeállítás ismeretében sem lehetett sok jóra számítani. De ehhez jött még az is, hogy már a 19. percben 2-0-ra vezetett a Videoton. Az elsőfélidőben főleg a magas beadások okoztak gondot a vendégvédelemnek, rendre a bal oldalon vezették a fehérváriak a veszélyes akcióikat. Ebben a játékrészben 2-0- nál szépítési lehetősége volt a PMFC-nek, de azt Pest R. kihagyta. Talán ha nem hibázza el, szorosabb lehetett volna a mérkőzés. így viszont a második félidőre már egy önbizalommal teli, felszabadult hazai csapat futott ki. Eleredt az eső, talán ennek is tudható be, hogy többet kezdeményezett, bátrabb is lett a PMFC. 
Azonban csak negyedóráig. Kapott még egy gólt, utána a játékosai lélekben feladták, onnan kezdve mintha elvesztették volna hitüket is abban, hogy megúsz- szák tisztes vereséggel. 
Végig eléggé „huzatos” volt a pirosfeketék védelme, amit a két korai gól miatt hamar megnyugodott Videoton kihasznált. Ez nem az a PMFC volt, amely tavasszal sokszor tapsra ragadta a szurkolóit. Kísértett az őszi idény... 
A PMFC-ben a fiatal Sólyom nem oka ennek a súlyos vereségnek: igaz, benne volt egy-két gólban is, de bravúrja is akadt. A sokat hibázó hátvédek többször kiszolgáltatott helyzetbe hozták. A középpályás sor ezúttal nem tudta annyira szervezni a játékot, mint ahogy megszoktuk, nem is voltak annyira fegyelmezettek a futballistáik. Talán egyedül Schneider volt az, aki kitűnt a többiek közül, már csak azért is, mert majdnem gólpasszt adott. Elől Pest R. vétette magát néhányszor észre, de nagyon egyedül volt, és ráadásul elpuskázott egy nagy helyzetet. (Dunántúli Napló, 1997. április 20.)

Mestermérleg:
Disztl László: - Kellemes estét szerzett szurkolótáborunknak csapatunk, mert látványos, gólra törő játékkal úgy érzem, ilyen arányban is megérdemelten győztünk.
Kiss László: Több meghatározó játékosomat kellett pótolni, a Bogyai-istállóból egy gyöngyszemet találtunk ... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése