1997. március 30., vasárnap

1997. március 29. Csepel SC - Pécsi MFC 0-1 (0-1)

Csepel SC - Pécsi MFC 0-1 (0-1)
1997. március 29. Csepel, NB I., 23. forduló. 1.000 néző.

Schneider Tamás
Vezette: Mohácsi (Kiss B., Marcsók).
Góllövő: Schneider Tamás a 23. percben. 
Sárga lap: Bücs (Rósa gáncsolásáért) a 3., Romanek J. (Deák akasztásáért) a 44., Keresztúri (Juhász lerántásáért) a 69., Kislőrincz (Nagy T. felrúgásáért) a 74., Szaszovszky (Baranyi visszahúzásáért) a 80. percben. 
Kiállítva: Szekeres 50'.
Szögletarány: 8:1 (5:0).

Csepel: Bíró - Tyukodi (Jakab, 40. p.), Füzesi, Keresztúri - Rósa, Deák (Mészáros 74. p.), Oláh (Bubcsó, 55. p.), Varga, Szekeres - Baranyi, Nagy T.. Edző: Varga István. 

PMFC: Mitring - Kislőrincz, Hofecker, Szaszovszky - Farkas, Győri, Bücs (Romanek I. 80. p.), Romanek J. (Tímár 89. p.), Schneider - Pest R. (Juhász P. 66. p.), Azoitei 6. Edző: Kiss László.

 
Krónika:
11. perc: Füzesi végzett el szabadrúgást 22 méterről, középről, ám a jobblábas, léc alá tartó lövés után Mitringnek nem okozott gondot az érkező labda hárítása. 
18. perc: Azoitei ugratta ki a tizenegyes pont környékén a bal oldalról Pestet. Kicsit hosszú volt a labda, így kisodródott, majd a jobb oldalról egy remek csel után visszajátszott középre, ott érkezett a „feladó” Azoitei, akinek 12 méteres, kapu közepére tartó lövését Bíró védte. 
23. perc: Gyors ellentámadásból megszerezte a vezetést a Pécs. Azoitei hozta fel a labdát a jobb oldalon, majd a csepeli térfél közepéről remek keresztlabdával kereste a balösszekötő helyén érkező Schneidert. Rósa még menthetett volna, ám az ő fejéről éppen visszakerült Schneider elé a labda, a pécsi játékos pedig 14 méterről, ballal hatalmas gólt szerzett, a labdát Biró kapujának bal felső sarkába küldte. 0-1 
27. perc: Oláh, Nagy Tamás kényszerítőzés után Oláh törhetett be a pécsi tizenhatoson belülre, majd 12 méterről, óriási helyzetből, jobbal, laposan a bal alsó sarok mellé gurította a labdát. 
35. perc: Rósa ívelte be bal oldalról a labdát, s azon a szél jókorát nyomott, így a középen kitörő Oláh már nem érhette el. Ám a „gyorsulás” megtréfálta Mitringet is és a pécsi kapus gyors reflexeire volt szükség ahhoz, hogy vetődve szögletre mentsen. 
42. perc: Baranyi visszagurított labdáját Oláh lőtte egy igazítás után középről, 17 méterről, ballal a bal alsó sarok irányába, ám a pécsi kapus remek vetődéssel szögletre mentett. 

Fenyő Miklós rockzenész: - Az Amerikából érkezett unokaöcsémet is kihoztam a mérkőzésre, és remélem, a kevés néző ellenére nem csalódik. 

49. perc: Bücs cselezgetett a csepeli tizenhatoson belül, majd visszatolta a labdát Romanek János elé, aki 18 méterről a kapu fölé lőtt. 
50. perc: A jobb oldalon Farkas vezette a labdát egy pécsi támadás során, amikor Szekeres indulatból megrúgta a pécsi játékost. A játékvezető habozás nélkül kiállította a csepeli középpályást. 
71. perc: Kis híján eldöntötte a találkozót a Pécs. Keresztúri vesztette el a labdát a hazai térfél közepén, Juhász ezt kihasználva remek átadással szöktette Azoiteit, ám Bíró résen volt, és kitűnő ütemű kivetődéssel levette a labdát a pécsi támadó lábáról. 
75. perc: Nagy Tamás „villant meg” a tizenhatoson belül a bal oldalon, majd az alapvonal közeléből a hosszú saroknál érkező Rósához ívelt, ám a csepeli középpályás visszafejelt labdájába Mitring még beleütött, így odalett a helyzet. 
78. perc: Mészáros indításával Baranyi tört kapura a védők között a bal oldalon, berobogott a tizenhatoson belülre, majd rálépett a labdára, és jobbal kapura lőtt, ám Mitring biztosan fogta meg a kapu közepére tartó labdát. 
81. perc: Bubcsó gondolt egyet a pécsi térfél közepén a bal oldalon: néhány lépés után ballal, 25 méterről hatalmas lövést zúdított kapura, amely során a labda a keresztlécről vágódott vissza a mezőnybe. 
90. perc: Nagy Tamás tört be a vendégek tizenhatosának bal oldalán a büntetőterületen belülre, majd éles szögből lőtt, ám Mitring védett, sőt, Nagy Tamás duplázását is hárította a pécsi kapus. 
91. perc: Varga Attila tört be a pécsi tizenhatoson belülre, egy becsúszó lábon nagyot esett, ám a labda éppen Rósa elé pattant, aki a balösszekötő helyéről jobbal azonnal lőtt. A kapu jobb oldalába tartó labdát Mitring szögletre ütötte. 


Bücs Zsolt vasárnap délután utazik el Malajziába, hogy újra külföldön játszó profiként futballozzon. A Pécsnek nagy veszteség a játékos távozása, hiszen a csapat legjobbja volt az elmúlt hetekben. A kérdésre, hogy mitől lett hirtelen ilyen „jó” futballista, a játékos így felelt: 
- Nem történt semmi különös, a szó legszorosabb értelmében sportszerűen élek, rendesen edzek, jó néhány kilót fogytam, s hál’ Istennek, megy is a futball... Ha most azt kérdeznék, hogy korábban miért volt másképpen, nem tudnék mit mondani, úgyhogy inkább ne kérdezzenek semmit, örüljenek velem együtt annak, hogy mostanában remek a produkcióm. 
Bücs elmondta még: mindenképpen győzelmet vár a Csepel ellen, ugyanis az érvei szerint... 
- ...mi nem vagyunk igazán jó csapat, de megalkuvás nélkül harcolunk, s ennek kamatoznia kell. 
Kiss László
A pécsi edző, Kiss László meglehetősen rossz ómennek tartotta a kezdés előtt, hogy névrokona az egyik partjelző. Annak idején Siófokon, amikor elzavarták a kispadról, éppen Kiss úrral volt összetűzése Kiss úrnak. 
- Nem vagyok babonás, ám nem tekintem ezt jó előjelnek, a legboldogabb, persze, akkor lennék, ha a lefújás után kijelenthetném, hogy márpedig a babonának nincs semmi alapja. 
Egyébként az edző semmit sem bízott a véletlenre, diktafonnal ült le a kis- padra, hogy bizonyíthassa: mit mondott és mit nem a meccs közben. 
★ 
Ivanics László Dzsakartában marad. Már-már sorozatot indíthatnánk a Malajziába szerződő magyar labdarúgókról, annyiszor írtunk az elmúlt napokban a Pahanghoz szerződő soproni Borsos Istvánról, a százhalombattai Váczi Dénes- ről, a pécsi Bücs Zsoltról és végül, de nem utolsósorban - sőt, az eddigi történetek szempontjából, de még mennyire, hogy nem... - a csepeli Ivanics Lászlóról. Ivanics szerződését ugyanis végül nem szentesítették a maláj klubvezetők a Pa- hangnál, a játékos továbbutazott és a menedzsere közbenjárásával Dzsakartába került. Az utolsó hírek (csütörtökön) még arról szóltak, hogy Ivanics bolyongása véget ér, mert a játékos úgy döntött,: inkább hazatér, annak ellenére, hogy Dzsakartában is szerződést kínáltak neki. Nos, mostanra változott a helyzet, ugyanis Ivanics László feleségétől megtudtuk, hogy beszélt a férjével, aki végül úgy döntött, hogy elfogadja a dzsakartai ajánlatot, és a következő három hónapban Indonéziában fog futballozni. 
★ 
Az első félidő hajrájában egy összecsapást követően Tyukodi, a Csepel védője maradt lenn a földön, majd néhány perces ápolás után le is kellett őt cserélni. Az első diagnózis szerint lábközépcsont-zúzódást szenvedett, ám Kreisz doktor, a hazaiak csapatorvosa szerint a repedés sem kizárt, ezért a játékos lábát a mérkőzést követően megröntgenezték a csepeli kórházban. 

Mestermérleg:
VARGA ISTVÁN: - Az első félidőben csapatom teljesítménye nulla volt, aztán szünet után, amikor emberhátrányba kerültünk, kezdett úgy játszanj a csapat, ahogy végig kellett volna. 
KISS LÁSZLÓ: - Remélem, sokan olvasták Aczél Endre jegyzetét a szombati Népszabadságban. Az volt az első ajándékom mára, a másodikat pedig a csapat adta. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése