1997. március 27., csütörtök

1997. március 26. Pécsi MFC - Vác FC 2-0 (0-0)

Pécsi MFC - Vác FC 2-0 (0-0)
1997. március 26. Pécs, PMFC-stadion. NB I., 22. forduló. 2.000 néző.

Brindas
Vezette: Vad (Szabó Zs., Kaibás).
Góllövő: Brindas a 61., Azoitei a 89. percben. 
Sárga lap: Szabados (felvágta Horváthot) a 31., Füle (hátulról belerúgott Brindasba) a 40., Babos (Győri visszahúzásáért) az 52., Kisló'rincz (Bodát húzta vissza) a 67. percben. 
Szögletarány: 4:3 (3:1). 

PMFC: Mitring - Brindas, Szabados, Szaszovszky - Kislőrincz, Farkas (Túri 57'. Romanek I. 62')), Bücs, Győri, Schneider - Pest R. (Tímár 87'), Azoitei. Edző: Kiss László. 
Vác: Tóth - Lévai, Strasser, Nagy T., Boda - Babos, Andrássy (Borgulya 68'), Kasza (Szoboszlai 68'), Nyikos - Füle (Sándor T., sz.), Horváth P.. Edző: Strausz László. 

Krónika:

4. perc: Bücs adott Azoitei elé, aki 17 méterről lőtt, a léc alá tartó labdát Tóth kapus bravúrral tolta fölé. 
20. perc: Pest verekedte be magát a vendégek tizenhatosára. Kicselezett egy védőt, s estében kapura lőtt, de az ötös sarkánál bevetődő váci védőkben elakadt a labda, ezután pedig felszabadítottak a vendégek. 
42. perc: Szépségdíjas pécsi támadás! Bücs indította a bal szélen meglóduló Schneidert, aki középre játszott, ahol Bücs érkezett, s 16 méterről kapásból rázúdította a labdát, ami kevéssel a léc felett szállt el. 

Bodnár László, a PMFC volt válogatott kapusa: - Lelkes játékkal le tudjuk győzni a visszafogottan játszó Vácot. 
Lutz Jakab, egykori B-válogatott pécsi játékos: - A PMFC-nek volt két szép lövése és több helyzete. Aki az első gólt szerzi, az lesz a győztes.
 
61. perc: Megszerezte a vezetést a PMFC. Bal oldali kisszögletből Szaszovszky ívelt be, Brindas az ötösről, előrevetődve fejelte a jobb alsó sarokba a labdát. 
(1-0)
69. perc: Szaszovszky előreadását Romanek Imre elvétette, Bücs elé került a labda, aki ráfordult, de a lövésébe beleléptek. 
73. perc: Győri emelt a jobb oldalról az ötösön belülre, Azoitei mellel levette a labdát, aztán tíz méterről mellé lőtte. 
81. perc: Győri a tizenhatosról kapura bombázott, Tóth vetődve védett. 
83. perc: Bücs ügyesen kiugratta Pestet, aki már csak a kapussal állt szemben, de közelről belerúgta a labdát Tóthba. A visszapattanót Azoitei nyolc méterről fölé bombázta. 
89. perc: Növelték előnyüket a pécsiek. Azoitei Romanekhez továbbított, a csere- játékos a felezővonal közeléből, de már a váciak térfelén átvette a labdát, miközben Azoitei továbbfutott a kapu felé. Romanek remekül tette vissza a labdát a román csatár elé, aki kilenc méterről a jobb alsó sarokba emelt. (2-0) 


Több sebből vérzett mindkét csapat, sérülések miatt egyik sem tudott a legjobbnak vélt összeállításában kiállni. Különösen a PMFC került nehéz helyzetbe, mert például Farkas és Schneider is pályára lépett ugyan, de nem teljesen egészségesen. Ennek ellenére erőteljesen támadtak a hazaiak, de akcióikat nem tudták góllal befejezni. Bücs mesterien irányított, s lövésekkel is kísérletezett. Amíg a PMFC jól játszva, egymás után alakította ki lehetőségeit, addig az első félidőben a Vác nem volt veszélyes a kapura. 
A szünetben cserélt a Vác, Füle helyett Sándor Tamás állt be, így Strausz László, a vendégek vezetőedzője Andrássyt játszatta előretoltan, de így sem javult a csapat játéka. Egy óra kellett ahhoz, hogy megszülessen a helyzetek alapján már addig is teljesen megérdemelt pécsi vezetés. A PMFC-t a továbbiakban az sem vetette vissza, hogy első csereembere, Túri mindössze öt percet töltött a zöld gyepen, aztán meghúzódott, s ezért le kellett jönnie. A Vác kettős cserével kísérletezett, ám ez sem segített rajta. Ahhoz képest, hogy az ősszel 5-0-ra verte a pécsi együttest, most lövés sem ment a hazaiak kapujára. 
A PMFC lelkesen és elszántan játszott, futballistái mindent megtettek a győzelemért. Nagyobb különbséggel is nyerhetett volna, hiszen helyzetei szinte csak a hazai együttesnek voltak. A pécsi játékosokban nem hagyott nyomot az MTK-tóI kapott hat gól. 
Régen láttuk ennyire örülni a pécsi publikumot, mint most. Percekkel a lefújás után is a helyükön maradtak a nézők, és megtapsolták jól játszó és eredményes csapatukat. 

MESTERMÉRLEG:
KISS LÁSZLÓ: - Győztünk, de nem mondok többet, mert ezért is megbüntetnének. 
STRAUSZ LÁSZLÓ: - Gratulálok a Pécsnek. Azokat az erényeket csillogtatva nyerte meg a meccset, amelyek eddig bennünket jellemeztek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése