1996. október 27., vasárnap

1996. október 26. Pécsi MFC-Titán - Ferencvárosi TC 1-2 (1-1)

Pécsi MFC-Titán - Ferencvárosi TC 1-2 (1-1) 
1996. október 26. Pécs, PMFC-stadion. NB I., 12. forduló. 13.000 néző.

Azoitei gólja
Vezette: Arany (Kincses, Hosszú).
Góllövők: Azoitei a 30., Hrutka a 37., Nyilas (11-esböl) a 78. percben. 
Sárga lap: Brindas (Horváth F. buktaktásáért) all., Szűcs (Farkas felvágásáért) a 25., Schneider (Nyilas fellökéséért) a 45., Farkas (Nicsenko buktatásáért) a 76., Tomka (szövegelésért) a 83. percben. 
Szögletarány: 2:7 (1:4).

PMFC: Babócsy - Tomka - Dienes, Brindas - Farkas, Győri - Pest R., Szabados, Schneider. - Szabó Cs. (Víg, 65'), Azoitei. Edző: Gelei József. 

FTC: Szeiler - Telek - Kuznyecov (Jagodics, 74'), Szűcs, Hrutka - Nyilas, Miriuta, Lisztes (Arany, 34'), Nagy N. - Nicsenko (Holló, 67'), Horváth F.. Edző: Varga Zoltán. 

A tudás legjava is csak erre volt elég

A 2. percben Hrutka 26 méterről leadott szabadrúgását csak bravúrral tudta ártalmatlanítani Babócsy. A 10. percben jutottak el először a piros-feketék az ellenfél kapujáig, mikor is Pest R. csavarta a labdát középre és azt 15 méterről Azoitei ollózva küldte a kapu bal alsó sarka felé, Szeiler azonban védett. 
Negyedóra elteltével harcolt ki szögletet az FTC, csakhogy azt ártalmatlanná tették a hazai védők, minthogy azt tette Horváth F. fejesével is a pécsiek kapusa. A PMFC-Titán a 22. percben jutott először szöglethez, Szabó Cs. beívelése azonban elsuhant az elcsúszó Szabados, és a találkozást lekésett Azoitei előtt. Megélénkült a Pécs játéka, két percen belül kétszer is Szedernek kellett menteni. 
A 30. percben szerezte meg a vezetést a PMFC-Titán. Tomka iramodott meg a jobb oldalon, középre lőtt, ott Pest R. ívelése Hrutka fejéről Azoitei elé pattant, aki a vetődő Szeiler hasa alatt lőtt a hálóba. (1-0). 
Erősítettek a zöld-fehérek és két perc alatt két szögletet végeztek el. A másodiknál Hrutka közeli fejesét tisztázta lábbal a pécsi kapuvédő. 
A 37. percben azonban már tehetetlen volt Babócsy, mert Nagy N. beívelését a magasra ugrott Hrutka nyolc méterről a hosszú sarokba fejelte. (1-1). 
A szünet után alaposan megváltozott a játék képe. A hazaiaknál mind több lett a pontatlanság, a rossz labdaátadás. Egyre többször akadtak el támadásaik lesen, amíg a vendégek távoli lövésekkel kísérleteztek. Nyilas távoli éles bombáját hárította másodszorra a pécsiek portása. Az 58. percben Szabadost játszották tisztára társai, ő azonban elkapkodta a lövést és a ferencvárosiak kapusa zavartalanul ölelhette magához a labdát. Az ellentámadás után Nyilas beívelését Horváth F. ollózva küldte 15 méterről a bal kapufa mellé. 
Támadásban maradtak a vendégek és a 65. percben Miriuta került gólhelyzetbe. Elhúzta a labdát a kivetődő Babócsy mellett, de elcsúszott, és a labda az oldalhálóban kötött ki. Egyre jobban fáradt a PMFC-Titán, így csak szórványos ellentámadásokkal próbálkozott. A 69. percben Azoitei teremtett magának lövőhelyzetet, de az idegenlégiós labdája nem okozott gondot az FTC hálóőrének. 
A 78. percben lőtte a győztes gólt a Ferencváros. Dienes a 16-oson belül fellökte a majdnem az alapvonalig loholó Nyilast, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est Nyilas a jobbra mozduló kapus mellett a bal sarokba lőtte. (1-2). 
Egyre jobban elkészült erejével a Pécs, csakhogy a keddi kupameccsre tartalékolt a Ferencváros is, ennek megfelelően alaposan leült a játék az utolsó 10 percre. 

Az első félidőben a hazaiak jó játékkal kísérelték meg kicsikarni a győzelmet, amíg a vendégek inkább nagyobb fizikai erejükben bízva bombázták Babócsy kapuját. Ennek lett következménye a sok szabálytalanság, a sok sárga lap, no és az, hogy a szünet utánra a pécsiek alaposan elfáradtak. Jött az utolsó 10 perc, amikor a hősiesen küzdő piros-feketéket hibára kényszerítették a vendégek. Azzal pedig nyertek a ferencvárosiak. 

Mestermérleg:
Gelei József:-A csapatomban mindenki a tudása legjavát nyújtotta, de ez sajnálatosan nem volt elég a Ferencváros ellen. Amennyiben a következő mérkőzéseken is erre a teljesítményre leszünk képesek, akkor nem lehet baj. 
Sok sikert kívánok a Fradinak Newcastle-ban. 
Varga Zoltán: - Rosszul játszottunk, mondhatom a bajnoki mérkőzéseink között most a legrosszabbul. Egyedül a védelemmel voltam elégedett, bár ők is összehoztak egy gólt. A csatárok hamar megadták magukat a pécsi őrzőiknek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése