1996. november 3., vasárnap

1996. november 2. Békéscsabai Előre FC - Pécsi MFC-Titán 3-0 (3-0)

Békéscsabai Előre FC - Pécsi MFC-Titán 3-0 (3-0)
1996. november 2. Békéscsaba, NB I., 13. forduló., 3.000 néző.

Pest Roland küzdött...
Vezette: Tóth V. (Lettrich, Hajdó).
Góllövők: Szabados A. a 7., Kulcsár a 12., Kulcsár a 25. percben. 
Sárga lap: Kovács (reklamálásért) a 16., Ulici (Farkas felvágásáért) az 51., Szaszovszky (engedély nélkül visszajött a pályára ápolás után) az 54., Tököli (sipszó után elrúgta a labdát) a 72. percben. 
Szögletarány: 9:3 (2:2).

Békéscsaba: Derdák - Medgyesi, Csehi, Kovács (Illés, sz.) - Ulici, (Balogh Zs. 73') Belvon, Major, Sándor, Kasik - Szabados A., Kulcsár. Edző: Silviu Iorgulescu. 

PMFC: Babócsy - Győri, Tomka, Brindas (Kislőrincz, a 11') - Pest R. (Víg 80'), Dienes, Farkas (Ulrich a 65'), Szabados J., Szaszovszky - Tököli, Azoitei. Edző: Gelei József. 

Sima vereség

A 2. percben Major 22 méterről a keresztlécet találta el. Ezt még megúszta a PMFC- TITÁN, de a következő hazai akciót már nem. 
Az 5. percben Belvon adott be balról egy szabadrúgást. Babócsy nem jött ki és a berobbanó Szabados A. a bal felső sarokba fejelt. (1-0). 
(Az esetnél Brindas nekiesett egyik játékostársának, ezért le kellett cserélni. Mentő vitte el a pályáról a térdén megsérült játékost. A mérkőzés után megtudtuk, hogy a térde és a bokája megrándult, a lábát gipszbe tették, egy-két hétig abban is marad.) 
A 12. percben növelte előnyét a Békéscsaba. Ismét Belvon kanyarított be egy szabadrúgást. A labdát Kulcsár 5 méterről fejjel a jobb alsó sarokba csúsztatta. (2-0). 
Hét perc múlva szépíthetett volna a pécsi csapat. Pest R. az alapvonalról visszagurított, Farkas 10 méterről belsővel lőtt kapura, Derdák bravúrral védett. 
A 25. percben Szabados ívelt be jobbról, Kulcsár 6 méterről fejjel a léc alá küldte a labdát. (3-0). 
Két perccel később Szaszovszky emelését Azoitei nagy helyzetben az ötösről a kapu előtt a keresztbe ellőtte. A 37. percben Tököli szöglete majdnem érintés nélkül került a hazai hálóba, Derdák azonban igen jó ütemben, a gólvonalon lábbal mentett. Rögtön utána Tököli lövése csúszott el a bal kapufa mellett. 
... Brindas megsérült
A szünet után azonnal Pest R. közeli belsőzését fogta meg Derdák, ez is szépítési lehetőség volt. Utána Ulici 15 méteres lövését hárította Babócsy. 

Jó lenne tudni, hogy ebben a bajnokságban, immár sokadszor miért nem ugranak fel fejelni a saját 16-osukon belül a pécsi játékosok? Háromszor hagyták ott a csabaiakat, és ezért eléggé hamar már 3-0-ra vezettek Kulcsárék. 
Természetesen már akkor eldőlt a mérkőzés, pedig még félóra sem telt el a játékidőből. Ugyan volt több lehetőségük is a piros-feketéknek legalább a szépítésre, ám még szerencséjük sincs, mintha meg lettek volna babonázva, semmi sem ment be. 
A szünet után „leült” a meccs a Békéscsaba nem volt annyira gólveszélyes, a PMFC-TITAN pedig már kevesebbszer ért fel az ellenfél 16-osára. 
A Békéscsaba úgy nyert ahogy akart, a pécsiek a szokásos idegenbeli teljesítményüket nyújtották. A szokásos gyengébb produkciót... 
A pécsieknél Babócsy kapus az első gólban benne volt. Arról persze nem tehet, hogy a hátvédek nem ugranak fel fejelni. Minden beívelés gondot okozott nekik az első félidőben. 
A középpályán, amíg el nem fáradt, Pest R. volt a legmozgékonyabb, Szabados is sokat futott, ám igazán a támadások építéséből nem tudta kivenni a részét. 
A csatárok nem sok vizet 
zavartak, főleg a szünet után futballoztak rosszul, hiszen egyetlen egyszer sem lőttek kapura. 
Nagyon nehéz dolga lesz a pécsi csapatnak, ha fel akar zárkózni az elkövetkezendő fordulókban. Legközelebb az Újpesthez utaznak a pécsiek. Köztudott, hogy - mivel a magyar válogatott vasárnap délután Azerbajdzsán ellen játszik a soros tizennegyedik fordulóra jövő szerdán kerül sor. Lesz idő pihenni és felkészülni. Nagyon hiányzik a győzelem, hiszen három pont hátránnyal utolsó helyen áll jelenleg a pécsi csapat. 

Mestermérleg:
Silviu Iorgulescu: - 3-0-ig taktikusan és fegyelmezetten játszottunk, így nagyon fontos három ponthoz jutottunk egy riválissal szemben. Jobbak voltunk, talán nem túlzás, hogy az eredmény nem tükrözi híven a két csapat között ma látott különbséget. 
Gelei József: - Olyan dedós gólokat kaptunk sorozatban, amilyeneket a tizenéves gyerekeknek sem szabadna. Amíg ilyen gólokat kapunk, előnybe hozzuk ellenfelünket, pedig a mezőnyben egyenrangú partnerek voltunk. De amelyik csapat így kap ki, az megérdemli sorsát. 

(Dunántúli Napló, 1996. november 3.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése