1996. június 18., kedd

1996. június 17. Ferencvárosi TC - Pécsi MFC 3-1 (2-0)

Ferencvárosi TC - Pécsi MFC 3-1 (2-0)
1996. június 17. Budapest, Üllői út. NB I., 29. forduló. 10.000 néző.

Baronek Béla
Vezette: Lettrich (Molnár L., Molnár J.).
Góllövő: Lisztes a 20., Nicsenko (ll-esből)a 29. és 60., Tököli a 86. percben.
Sárga lap: Szabados (Kunticsot vágta fel) a 24., Győri (Telek gáncsolásáárt) a 35., Milovanovics (Tököli mezét rángatta) a 41., Arany (labdaelrúgásárt) a 49., Vincze (Fehér felrúgásáért) a 58., Fe­hér (reklamálásért) a 78. percben.
Szögletarány: 0:2 (0:2).

FTC: Hajdú (Szeiler, 71') - Telek - Milovanovics, Kelier - Nyi­las, Albert (Arany, sz.), Simon (Zavadszky, 64'), Lisztes, Vincze - Kuntics, Nicsenko. Edző: Novák Dezső.

PMFC: Baronek - Aczél - Dienes, Szabados - Tolocsko (Szabó Cs., 90'), Győri, Jäkl, Fehér , Ulrich (Ulveczki, sz.), Schneider (Müller 83') - Tököli. Edző: Herke Imre.

Krónika:
Az 1975. szeptemberében született Baronek Béla személyében újoncot avatott az Üllői úton a PMFC. A fiatal kapus bemutatkozására bizonyára nem került volna sor, ha Balogh Tamás nem kényszerül „pihenőre”. Amikor ugyanis a pécsiek ta­vasszal leszerződtették Érdről Baloghot, a zöld-fehéreknek is áldásukat kellett adni­uk az átigazolásra, mivel hivatalosan Fradi-játékos volt a kapus. Nos, akkor a fe­rencvárosiak kikötötték: Balogh Tamás ellenük nem védhet, s ezt a PMFC-nél tudo­másul vették.
- A Fradi már bajnok, és reménykedtünk, hogy ezért hozzájárulnak Balogh sze­repléséhez - mondta Rabi Csaba, a pécsiek klubigazgatója. - „Tonó" is kérlelte egykori főnökeit, hogy védhessen, de sajnos hajthatatlanok voltak a ferencvárosi vezetők.
5. perc: Ügyes kiugratás után Jaki tört be a ferencvárosi tizenhatos közepén a bün­tetőterületre, ám hosszan szöktette magát, és a kivetődő Hajdú levette a lábáról a labdát,
6, perc: A balösszekötő helyéről, 22 méterről Vincze Ottó végzett el szabadrúgást. Remekül csavarta el a labdát a pécsi sorfal felett, ám az a bal felső saroknál a kapufáról vágódott vissza a mezőnybe.
10. perc: Vincze, Nicsenko kényszerítőzés után a ferencvárosi középpályás kerülthelyzetbe, ám 16 méteres lövése elakadt a pécsi védőkben.
19. perc: Jäkl labdájával Tököli futott el a bal oldalon, betört a tizenhatoson belülre, egy csellel becsapta Kellert, azután középre adott, és a második hullámban érkező Tolocsko 15 méterről, jobbal a bal alsó sarok mellé lőtt.
20. perc: Lisztes vezette fel a labdát a felezővonaltól, majd húsz méterről, középről, futtából, jobbal igazi (fiesztához illő...) bombagólt ragasztott Baronek kapujának bal felsősarkába. 1-0
29. perc: Vincze hosszú indításával a jobb oldalon Nyilas tört be a vendégek tizen­hatosán belülre, megtolta a labdát, majd nekifutott a keresztező Aczélnak és elesett. A játékvezető meglepetésre büntetőt ítélt, amelyből Nicsenko biztosan lőtt a jobb alsó sarokba. 2-0
32. perc: Vincze Ottó fűtött el a bal oldalon, majd az ötös magasságából középre lőtt,ám a rövid saroknál helyezkedő Nicsenko négy méterről a kapus kezébe pörgetett.
35. perc: Vincze Ottó végezhetett el szabadrúgást ugyanonnan, ahonnan a mérkőzéselején azt a bizonyos kapufáját lőtte. A balösszekötő helyéről, 22 méterről megeresztettbombája ezúttal is ígéretes volt, de a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

42. perc: A balösszekötő helyéről végzett el szabadrúgást a vendégegyüttes. A kaputól 18 méterre letett labdának Fehér futott neki és jobbal a bal alsó sarok irányába csavarta azt, ám Hajdú remek vetődéssel kiöklözte.
54. perc: Telek unta meg a „langyos játékot", felfutott a bal szélen, majd befele cse­lezett a 16-os vonal előtt, és szólóját 17 méteres jó lövéssel fejezte be, ám Baronek biz­tosan fogta a kapu közepébe tartó labdát.
56. perc: Lisztes és Milovanovics nem értette meg egymást a felezővonal tájékán, Tolocsko eszmélt, labdájával pedig Tököli Keller kíséretében meg sem állt a hazai tizen­hatosig, ám a jobbról, 15 méterről megeresztett lövést Hajdú remek reflexszel hárította.
60. perc: Simon gyönyörűen ívelt a jobbösszekötő helyén kiugró Nicsenko elé, aki 12méterről, kicsit kisodródva a kimozduló pécsi hálóőr felett a háló közepébe emelt. A menteni visszafutó Aczél fejjel már csak beljebb tudta segítem a labdát.
Megint Tököli
3-0
62. perc: Lisztes cselezgetett a vendégek tizenhatosa előtt, majd ballal lapos lövésteresztett meg a bal alsó sarok irányába, ám a fiatal Baronek spárgázva bravúrosanmentett.
65. perc: Kelier tört előre, majd 24 méterről futtából lőtt, a labda lepattant Szabadosról, éppen a tovább robogó Keller elé, a Fradi-hátvéd tíz méterről a hosszúsarok felé nyeste a labdát, de az elgurult Nicsenko és a bal kapufa között.
67. perc: Örömfoci volt ez már a javából! Ezúttal Zavadszky csavarta kapura a labdát17 méterről, a balösszekötő helyéről, a kicsit kint helyezkedő Baronek csak beleérni tudott a lövésbe, és a labda a bal kapufa belső éléről visszapattanva szinte végig gurult a gólvonalon.
82. perc: Tököli ívelt át a jobb oldalról a felfutó és a hosszú saroknál helyezkedő Jakifejére, aki előre vetődve hat méterről az oldalhálóba fejelt,
86. perc: Szépítettek a vendégek. Tököli tűnt fel a bal oldalon, egy testcsellel elindult a11-es pont magasságában befelé, majd tíz méterről Milovanovicstól szorongatva jobbal az elvetődő Szeiler mellett a bal alsó sarokba helyezett. 3-1

Csak az osztályozó segíthet

A Ferencváros könnyedén nyerte a mérkőzést, a pécsiek csak statisztáltak a bajnoki fiesztához. Amint Lettrich játékvezető' lefújta a találkozót, megnyíltak az Üllői úti stadion kapui, a lelkes szurkolók a pályára tódultak és alsónadrágra vetkőztették kedvenceiket, majd jött az ünnep. 
Ezzel a PMFC az utolsó forduló eredményétől függetlenül utolsó lett az NB I-ben. Csak akkor maradhat bent, ha az MLSZ az osztályozó mellett dönt, és azon a pécsiek továbbjutnak. 
Jók: Telek, Vincze O., Nyilas, Lisztes, Nicsenko, illetve Tolocsko, Tököli. 

MESTERMÉRLEG:
Novák Dezső: - Helyenként könnyed játékkal, magabiztosan szereztük győztünk ezen a találkozón. Nagyon remélem, eloszlattunk minden sanda gyanút ezzel a 3-1-es győzelemmel. 
Herke Imre: - Sajnos a mai játékunk csak arra volt jó, hogy kellemes partnerei legyünk az FTC-nek a bajnoki cím ünnepléséhez. Értem ezalatt azt, hogy a játékban a mérkőzés nagy részében partiban voltunk, sajnos a Ferencváros jobban használta ki a helyzeteit. Végtére is örülök, hogy egy sportszerű, jó mérkőzést vívtunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése