1996. június 13., csütörtök

1996. június 12. Pécsi MFC - Innstadt Stadler FC 3-1 (2-1)

Pécsi MFC - Innstadt Stadler FC 3-1 (2-1)
1996. június 12. Pécs, Újmecsekalja. NB I., 28. forduló. 900 néző.

Jäkl fejeli el a labdát
(Fotó: Dunántúli NApló)
Vezette: Cserna (Nagy I., Szabó A.).
Góllövők: Kovács Z. a 4., Csehi Z. a 34., Ulrich a 41., Tököli a 81. percben.
Sárga lap: Ulveczki (Csehi I. felvágásáért) a 10., Nagy A. (rátartott Ulrich lábára) a 46., Csehi I. (kezezésért) a 48., Ulrich, (elrántotta CsehiZ.-t) az 54., Lehota (kezezésért) az 58., Szabados (szándékos szabályta­lanságért) a 71. percben.
Szögletarány: 2:3 (1:1)

PMFC: Balogh - Győri, Aczél, Schneider - Tolocsko (Dienes 80'), Szaba­dos, Ulveczki (Szabó Cs. 70'), Jäkl, Fehér - Tőköli, Kovács Z. (Ulrich 38'). Edző: Herke Imre.

STADLER FC: Nagy G. (Békési 45') - Kertész (Szentmártoni 56'), Dragoner, Nagy A. - Vacsilja (Lázár, sz.), Resko, Molnár, Csehi I., Lehota - Csehi Z., Kovács Zs.. Edző: Sándor István.

Krónika:
4. perc: Egy elveszettnek hitt labdát Tolocsko megmentett a jobb oldali szögletzászlónál. Beívelte, Kovács Z. pedig hat méterről pattogós fejest küldött a bal alsó sarokba. 1-0
16. perc: Jäkl megcélozta a Nagy G. kifutása után üre­sen hagyott kaput, ám a tizenhatosról leadott, nem túl erősre sikeredett lövést a vendégek kapusa megfogta.
30. perc: A lesre játszó Stadler-védőket Ulveczki be­csapta azzal, hogy egyedül tört kapura. A vendégek tér­fele közepéről elfutott, kicselezte Nagy Gábort is, aztán hosszan szöktette magát, s óriási helyzetben az alapvon­alon túlra vezette a labdát.
34. perc: Vacsilja kanyarított be jobbról, a tizenhatoson belüli bolyból Csehi Z. ugrott fel a legmagasabbra, és hét méterről a bal alsó sarokba fejelt. 1-1
39. perc: Kertész távoli nagy bombáját Balogh bravúrral tenyerelte a léc fölé.
Ulrich Roland
41. perc: Tolocsko futott el, az alapvonal mellől visszaadott, és az éppen beállt Ulrich első labdaérintésre, a tizenegyes pontról a jobb alsó sarokba talált. 2-1
45. perc: Nagy G. ütközött a tizenhatoson belül a nagy helyzetbe került Schneiderrel. Az akasztói kapust sérülés miatt le kellett cserélni, Békési állt be a helyére.
51. perc: Resko került helyzetbe: a pécsi kapu előtt az ötösről keresztbe elfejelte a labdát, ami a gólvonal előtt suhant el.
68. perc: Egyszerre derült és zúgolódott a hazai közönség. Dragoner és Molnár közös hibájából Ulveczki teljesen egyedül robogott az akasztói kapu irányába. Elhúzta a kapus mellett is a labdát, ott táton­gott előtte az üres kapu de ő hat méterről a felső lécre emelt, azután felszabadítottak a vendégvédők. (Ha akarná, se tudná kihagyni Ulveczki még egyszer ugyanígy...).
79. perc: Tököli kiugratta Szabó Cs.-t, aki azonban naggyá tette Békésit azzal, hogy ígéretes pozícióban belevezette a labdát.
81. perc: Resko hibájából Szabó Cs. elhúzott a bal oldalon. A tizenhatoson belül Békésibe lőtt, a kapusról fel­pattanó labdát a felugró Tököli a gólvonal előtt néhány lépéssel a hálóba segítette. 3-1

Az első tavaszi győzelem itthon

Ez a mérkőzés felejthető lenne, ha nem szerezte volna meg ebben a bajnoki idényben első hazai győzelmét a PMFC. Minden mindegy alapon rugdosták ide-oda a labdát a pályán lévő játékosok a találkozó túlnyomó többségében. 
Az egyéni teljesítményeket is igen nehéz értékelni. A pécsiek közül Balogh magabiztosan védett. Szabados felfutásokra is vállalkozott. Győri meglepődött, hogy beállást kell játszania. 
Tolocsko alig ért labdához, igaz, adott két gólpasszt. 
Schneider megbízhatóan szürke volt, Fehér sem színesítette a játékot. Tököli igazolta, hogy lehiggadva még jobb játékos lehet, Kovács Z. gólt lőtt. Jäkl nem mutatott sokat. Ha valaki eddig nem látta volna Ulveczkit focizni, talán nem is hinné el, hogy ilyen gyenge teljesítményre is képes. 

MESTERMÉRLEG:
Herke Imre: - Nagyon örülök, hogy tavasszal végre hazai pályán is tudtunk győzni. Ezen a meccsen is sok hibánk volt. Mindezek ellenére megszereztük első pécsi győzelmünket a stabil Stadler ellen. Evés közben jön meg az étvágy: sem a Fradi, sem a ZTE ellen nem kívánunk kikapni. 
Sándor István: - Gratulálok a pécsiek megérdemelt győzelméhez, hiszen sorozatban dolgozták ki helyzeteiket, amelyek közül szerencsére, csak keveset használtak ki. A csapatomtól többet vártam. Jobb volt a többet akaró, és vállaló Pécs. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése