1996. április 21., vasárnap

1996. április 20. Békéscsabai Előre FC - Pécsi MFC 1-2 (1-0)

Békéscsabai Előre FC - Pécsi MFC 1-2 (1-0)
1996. április 20. Békéscsaba, NB I., 21. forduló. 5.000 néző.

Kovács Zoltán
Vezette: Kiss B. (Nyilas, Koch).
Góllövő: Szarvas (11-esből) a 20., Kovács Z. az 50., Ulveczki az 59.percben.
Sárga lap: Nagy L (Kovács Z. felrúgásáért) a 12., Marozsán (lerántot­ta Filipoyicsot) a 19., Tököli (Balogh Z. felrúgásáért) az 57. percben.
Kiállítva: Marozsán a 44., Nagy L. az 52. percben.
Szögletarány: 9:6 (5:3).

BEFC: Udvarácz - Major - Balogh Z., Szenti (Mracskó 64') - Nagy L., Puskás, Filipovics, Sándor (Szabados A. 64'), Kasik (Balázs L. 64') - Kulcsár, Szarvas. Edző: Pásztor József.

PMFC: Balogh T. - Szabados J. - Dienes, Bumb - Tolocsko (Ulveczki 25'), Jäkl, Ulrich (Werner 70'), Győri, Marozsán - Tököli (Bujdak 76'), Kovács Z.. Edző: Herke Imre.

Krónika:
6. perc: Tököli a 11-es pont tájékáról emelt kapura, ám Szenti közbelépett és a lábáról szögletre vágódott a labda.
9. perc: Szarvas szabadrúgásából Szenti csúsztatta a labdát fejjel kevéssel a kapu fölé.
14. perc: A harmadik békéscsabai szögleteiből Filipovics fejelt három lé­pésről kapura, de a labda keresztbe elsuhant a léc előtt.
17. perc: Kovács Z. közeli gurítását ártalmatlanította Udvarácz.
20. perc: Á békéscsabai térfélről Filipovics elé íveltek egy labdát, aki a 16-oson belül megiramodott. Az átadás láthatóan hosszúra sikerült, de Maro­zsán ezt nem vette észre, s kézzel visszarántotta a csabai középpályást. A já­tékvezető habozás nélkül 11-est ítélt. A büntetőt Szarvas nagy erővel, laposan az ellentétes irányba vetődő Balogh Tamás mellett a bal alsó sarokba vágta. 1-0
27. perc: Kulcsár hétméteres fejesét Balogh T. üggyel-bajjal védte.
38. perc: Ulrich 22 méteres szabadrúgása Udvarácz könnyű zsákmányának bizonyult.
44. perc: Tököli ugrott ki a csabai védők közül, már a 16-oson belül járt, amikor Udvarácz elébe vetődött. A pécsi játékos átesett a kapuson, de a játék­vezető nem látott okot a közbeavatkozásra. Néhány másodperc múlva vi­szont sárga lapot adott az eset miatt reklamáló Marozsánnak, s mivel ez mára második ilyen kártyája volt a pécsi középpályásnak, Kiss B. a pirosat is fel­mutatta neki.
Ulveczki Zoltán
48. perc: Nagy L. előreívelése után Szarvas 16 méterről alig lőtt fölé.
50. perc: Ulveczki ívelt be jobbról, a védők csak nézték, mint kerül a labda Kovács Z. elé. A csatár három méterről a kapu közepébe fejelt. 1-1
52. perc: Nagy L. a felezővonalnál akasztotta Ulrichot, s mivel volt már egy sárga lapja, villámgyorsan villant a piros is.
55. perc: Szarvas legurítása után Kulcsár a 16-osról centikkel a bal kapuja mellé durrantott.
59. perc: A csabai védők ismét csak bámészkodtak, arra vártak, hogy Ul­veczki valakinek majd legurítja a labdát. Ám a pécsiek első cseréje úgy dön­tött, próbára teszi Udvaráczot: 19 méterről, a jobbösszekötő helyéről, nagy erővel meglőtte a labdát, ami a késlekedő kapus mellett a kapu jobb oldalába vágódott. 1-2
74. perc: Mracskó óriási erejű, húszméteres, léc alá tartó bombáját vetődve öklözte ki Balogh Tamás.
81. perc: Szarvas szöglete után Filipovics lőtt kapu mellé.
84. perc: Wemer hozta fel a labdát, majd jobbról beadta Győrinek, aki sakk-­matt helyzetben alig lőtt mellé.

Meglepetésre pécsi győzelem

Ezen a mérkőzésen a tudósítónak több piros-fekete akciót kellett feljegyezni, mint a pécsiek eddigi tavaszi mérkőzésein összesen. A PMFC sokkal jobban, szervezettebben játszott, mint bármikor ebben az évben. Úgy tűnt, ez a csapat valóban érdemesnek tartja magát az élvonalra. Reméljük, nem túlságosan későn jött ez a győzelem, nem lesz a tavaszi öt vereségnek böjtje. 
Érdemes volt megfigyelni, hogy okosan támogatták egymást a középpályások, a csatárok pedig mozgékonynak bizonyultak. Több figyelemre méltó akciót is vezetett a piros-fekete gárda, pedig Tolocsko sérülésénél és Marozsán kiállításánál egy picit megijedhettek a PMFC játékosai. különösen, ha hozzávesszük, hogy ehhez egy békéscsabai gól is társult az első félidőben, és a pécsiek nem arról voltak híresek a tavaszi mérkőzéseken, hogy vesztett helyzetből fordítani tudnak. 
Ha már itt tartunk, szólnunk kell néhány szót Kiss Béla játékvezető teljesítményéről is. Tévés kollégáink segítségével, igaz egy kis monitoron, de többször is visszanézhettük az első félidő két, 11-essel összefüggő történését. Ez alapján mindkét esetben tévedett. 
A pécsiek megérdemelten szerezték meg a számukra nagyon fontos három pontot. 
A PMFC-ben Balogh kifogástalanul védett. Bumb hidegre tette Kulcsárt, Dienes és Szabados erejéből a támadások támogatására is futotta. A középpályások egymást múlták felül, Ulveczki volt a mezőny legjobbja, Jäkl rengeteget futott, Ulrich is többször próbálkozott, Győri hasznosan játszott. A csatárok közül Kovácsot szemfüles gólja külön is dicséri, de Tökölire sem lehetett panasz. 

MESTERMÉRLEG:
Pásztor József: -Nagyon sajnálom a szurkolóinkat, hogy ilyen tehetetlen csabai csapatot láttak. Szégyellem magam a játékosok helyett is. Egyesek teljesítménye számomra érthetetlen, amint az is, hogy miért maradt el a győzelmünk. 
Herke Imre: - Küzdelmes, kiélezett kiesési rangadót vívott egymással a két csapat. A második félidőben nyújtott jobb teljesítményünk alapján rászolgáltunk a győzelemre. Nagyon örülök, hogy mindhárom pontot megszereztük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése