1996. április 28., vasárnap

1996. április 27. Pécsi MFC - Kispest-Honvéd FC 2-4 (1-2)

Pécsi MFC - Kispest-Honvéd FC 2-4 (1-2)
1996. április 27. Pécs, Újmecsekalja. NB I., 22. forduló. 3.000 néző.

Tököli két gólt is szerzett
(fotó: Dunántúli Napló)
Vezette: Lettrich (Bede, Molnár L.).
Gólszerző: Tököli a 22., Kovács B. a 34., Jovanovics a 41., Árgyelán a 48., Tököli a 49., Tóth M. a 61. percben.
Sárga lap: Hahn (reklamálásért) a 22., Ulveczki (vitatta a partjelző döntését) a 40., Tököli (letalpalta Plókait) a 44., Aczél (fellökte Piroskát)a 65., Kabát (kézzel ütötte el a labdát) a 70., Jäkl (reklamálásért) a 86., Lóczi (Bujdak buktatásáért) a 89. percben.
Szögletarány: 4:4 (1:3).

PMFC: Balogh - Aczél - Szabados (Bumb 31' Pest, 56')), Braun - Dienes, Ulveczki, Győri, Ulrich, Jäkl - Kovács Z. (Bujdak, sz.), Tököli. Edző: Herke Imre.

KISPEST-HFC: Vezér - Hahn - Plókai, Gabala - Árgyelán (Dubecz 81'), Ko­vács B., Pintér, Warzycha, Piroska - Jovanovics (Kabát 62'), Tóth M. (Lóczi 75'). Edző: Tőrök Péter.

Krónika:
22. perc: Ulveczki átadását Kovács Zoltán kapta, aki a balösszekötő helyén induló Tököli felé ívelt, a csatár vállal maga elé tette a labdát, majd tizenöt mé­terről a kapu bal oldalába lőtte. 1-0
34. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Kispest, harminc méterre a Pécs kapujától. Plókai óriási erővel lőtt, a labda a bal oldali kapufáról visszavágódott a me­zőnybe, Kovács Béla rácsapott és nyolc méterről a kapu jobb oldalába helyez­te. 1-1
41. perc: Tóth Mihály célozta meg 15 méterről a pécsi kaput, Balogh vetődve kiütötte a labdát, de az pontosan Jovanovics elé pattant, aki az ötösről előre vetődve a kapu közepébe fejelt. 1-2
Tököli Attila
48. perc: Növelte előnyét a Honvéd. Jovanovics átadását a jobbösszekötő he­lyén felfutó Árgyelán kapta - a pécsiek lest vitattak és néztek a játékvezetőre, a kispesti középpályás viszont - nagyon okosan - mit sem törődött ezzel, és az ötös sarkáról a kapu bal oldalába gurított. 1- 3
49. perc: A vendégek még a gólnak örültek, amikor Ulrich előrevágott lab­dáját Tököli kapta és az ötös oldalvonaláról a bal alsó sarokba lőtt. 2- 3
55. perc: Ulrich ívelt szabadrúgást a Honvéd kapujának előterébe, Aczél az ötösről fejjel csúsztatott, Vezér a felső lécre tolta a labdát.
61. perc: Az alapvonal közeléből Árgyelán visszagurított, Tóth Mihály hat méterről a bal alsó sarokba továbbított. 2-4
65. perc: Warzycha a tizenhatos sarkáról lőtt szabadrúgást, Balogh bravúrral ütötte ki a jobb felső sarok felé csavart labdát.
89. perc: Ulrich 18 méteres szabadrúgása nyomán a jobb oldali kapufán csattant a labda.

Jobbak voltak a vendégek

Ebben az idényben a legjobb mérkőzést láthatta a pécsi közönség. Szinte percenként jegyezhettünk fel gólt ígérő akciót. A Kispest csapata igen jól játszott. A pécsiek igyekeztek, megpróbálták feltartani a fővárosiakat, több-kevesebb sikerrel. A vendégek azzal nyertek, hogy játékosaik valamivel jobb teljesítményt nyújtottak. 
A pécsiek csapatának taktikáját figyelve egyszerűen érthetetlen volt, hogy az egykor a Mecsekalján is szerepelt csatárt, Warzycha-t miért nem fogta senki. A most bemutatkozott Aczél mintha nem tudta volna megfelelően megszervezni a védelmet. A középpályások közül talán Jälk nyújtotta a legtöbbet, főként a második félidőbeli teljesítményével. Tököli igazolta, hogy nagyon jó játékos válhat belőle. Minden megmozdulása „gól- szagú” volt, csak ne reklamálna annyit. 

MESTERMÉRLEG:
Herke Imre: - Jobb csapattól, jó iramú mérkőzésen kaptunk ki. A kapu előtti helyzeteket jobban kihasználták a kispestiek, ezért is vannak előrébb a tabellán. Sajnos, a védelemben két cserét - mindkettő sérülés miatt történt - végre kellett hajtani, és ezek a változtatások éreztették is hatásukat. 
Török Péter: - Változatos és nagyon jó, gólokban gazdag mérkőzésen jutott túl a csapat. A látottak alapján igazán nem játszottunk jól, viszont nagyszerűen kihasználtuk a kapu előtti helyzeteinket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése