1995. szeptember 10., vasárnap

1995. szeptember 9. Pécsi MFC - Békéscsabai EFC 3-1 (1-1)

Pécsi MFC - Békéscsabai EFC 3-1 (1-1)
1995. szeptember 9. Pécs, Újmecsekalja, NB I., 6. forduló. 3.000 néző.

Dárdai a mezőny és
az előző évad legjobbja
(fotó: Dunántúli Napló)
Vezette: Gergely (Kiss B., Stamler).
Góllövők: Major a 24., Dárdai a 43., Dárdai a 60., Pest R. a 79. percben.
Sárga lap: Szenti (Pest R. felvágásáért) a 69., Balogh (Dárdai mezét ráncigálta) a 70., Dárdai (kézzel ütött a labdába) a 71., Mracskó (Tolocs- ko buktatásáért) a 80. percben.
Kiállítva: Kovács a 87. percben.
Szögletarány: 7:5 (1:2).

PMFC: Kovácsevics - Dienes, Szabados J., Lajos - Tolocsko, Bumb, Fehér (Schneider 76'), Dárdai, Jäkl - Uiveczki (Pest R. 64'), Tököli (Balázs K. 86'). Edző: Dárdai Pál.

B.csaba: Baji - Mracskö, Usmajev (Szabados A. 61'), Szenti - Fodor, Csató S., Major, Balogh, Kovács - Szarvas (Czipó 83'), Kulcsár (Stancu 67'). Edző: Pász­tor József.

Nagyon várt pécsi győzelem

Ulveczki és Mracskó csatája
fotó: Dunántúli Napló
Krónika:
17. perc: Kulcsár került egy békéscsabai akció végén nagy helyzetbe, de kilenc méterről, gyengén lőtt, és Kovácsevicsnek alkalma nyílt vetődve védeni a kísérletért.
18. perc: Dárdai bal oldali beadását a lendületesen érkező Tólocsko nyolc méterről fölé emelte.
24. perc: Kulcsár ívelt a kapu elé balról egy szabadrúgást, Major mindenkit, így a pécsi védőket és Kovácsevicset is megelőzve, előrevetődve, az ötösről fejelt a jobb felső sarokba. (0-1)
43. perc: Dárdai huszonöt méterről, kissé balra sodródva, nagy lövéssel vette be Baji kapuját. A békéscsabai kapus előtt a labda az ötösön belül felpattant, így kötött ki a bal alsó sarokban. (1-1)
53. perc: Ulveczki lövésébe Mracskó a gólvonal előtt néhány méterrel beletet­te a lábát. A labda a kapu felé szállt, de Baji - ha váratlanul is érte Mracskó meg­oldása - kisegített.
60. perc: Tolocsko kiugratta Dárdait. Az olimpiai válogatott középpályása el­húzta a kifutó békéscsabai kapus mellett a labdát, aztán hat méterről az üres ka­puba gurított. (2-1)
68. perc: Stancu balról érkezett beadását Szabados A. hét méterről mellé „bel- sőzte".
79. perc: A csabai térfél közepén Dárdai szerzett labdát úgy, hogy becsúszva szerelt. Villámgyorsan felpattant, és megindult a vendégek kapuja felé. A tizen­hatos közelébe érve szöktette a mellette, balról futó Pestet. A csereként beállt fi­atal csatár a labdát tizenkét méterről, okosan elgurította Baji mellett a kapu bal alsó sarkába. (3-1)
87. perc: Kovács belerúgott a földön fekvő Balázs Krisztiánba, amiért a játék­vezető kiállította.
90. perc: Pest R. bal oldalról középre küldött beadását Tolocsko hét méterről fölé fejelte.

Meglehetősen alacsony színvonalú, közepes iramú mérkőzést láthattunk. Az első félidőben az első gólig látszott, hogy nem szívesen kockáztat egyik gárda sem. Mondván, ki tudja, mit tud a másik. 
A második játékrészben kiderült, hogy ezen az összecsapáson a pécsiek valamivel jobbak. A vendégek szétesően, elképzelések csírája nélkül fociztak a találkozó túlnyomó részében. A PMFC-nek szervezettebb volt a középpályás sora, és bár a támadók képességeit tegnap sem ismerhettük meg igazán, Dárdai mozdulatai meghozták a győzelmet. 
A pécsi csapatban Szabados J. hiba nélkül látta el a számára némileg szokatlan söprögetőposztot. Dárdait gyakorlatilag tiszteletbeli kisgazdává is lehetne fogadni, hiszen amellett, hogy felszántotta a pályát”, két gól is lőtt, gólpasszt is adott. A többiek is igyekeztek, több-kevesebb sikerrel. A hazaiaknál leginkább a küzdeni akarásuk tetszett. 

MESTERMÉRLEG:
Dárdai Pál: - Az első félidőben megilletődött volt a csapat. A szünetben a fiúk kaptak egy kis fejmosást. Úgy vélem, ez használt. A második félidőben már nemcsak eredményesen, de a közönséget szórakoztatva is játszottunk. 
Pásztor József: - Nagyon szégyellem magam a most nyújtott teljesítményért. Remélem, hogy a játékosaim lehiggadva, a tükör előtt bevallják önmaguknak is, hogy amit nyújtottak, az az NB lll-ban sem volna elég. Márpedig ha így van, akkor akasszák szegre a stoplis cipőjüket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése