1995. szeptember 17., vasárnap

1995. szeptember 16. Kispest-Honvéd FC - Pécsi MFC 2-2 (2-0)

Kispest-Honvéd FC - Pécsi MFC 2-2 (2-0)
1995. szeptember 16. Budapest, Bozsik-stadion. NB I., 7. forduló. 3.000 néző.

Fehér Csaba
a mezőny legjobbja
(Dunántúli Napló)
Vezette: Márton (Szilágyi, Nyilas).
Góllövők: Eszenyl a 2., Hahn a 10., Fehér a 63., Bujdak a 80. perc­ben.
Sárga lap: Bánfi (visszahúzta Dárdait) a 14., Szabados (elütötte a mellette eliramodó Bárányost) a 24., Dienes (lerántotta Piroskát) a 73. percben.
Szögletarány: 6:7 (5:4).

Honvéd: Rott - Bánfi - Plókai, Hahn - Bárányos (Kovács B. 83'), Forrai, Warzycha, Cseke, Piroska - Ghinda (Jovanovics 66'), Eszenyl. Edző: Tőrök Péter.

PMFC: Kovácsevics - Szabados - Dienes, Lajos - Tolocsko (Bujdak 64'), Dárdai, Bumb, Jäkl, Fehér - Pest (Ulveczki 64'), Tőköli (Schneider 86'). Edző: Dárdai Pál.

A padlóról állva fel

Krónika:
2. perc: Piroska a bal oldalról, az alapvonal közeléből élesen beadott, Eszenyi óriási energiával érkezett, s három méterről, jobb belsővel a jobb alsó sa­rokba helyezte a labdát. 1-0
3. perc: Pest lépett ki a kispesti védők közül, és tizennégy méterről a bal ka­pufa mellé lőtte a labdát.
10. perc: Cseke végzett el jobbról szögletet: magasan, ám keményen ívelt be, Hahn az „egekig" ugrott, s tizennégy méterről megcsúsztatott, s így felgyor­sult labdája a jobb felső sarokban kötött ki. 2-0
33. perc: Forrai, Eszenyi, Forrai körömpasszok után a lobogó hajú kispesti középpályás a felfutó Ghinda elé passzolt, a csatár a bal sarok felé lőtte a lab­dát, de Kovácsvics egy nyújtózkodós vetődés után bravúrral mentett.
34. perc: A jobbösszekötő helyéről, 30 méterről, szabadrúgásból legürított labdát Plókai elemi erővel küldte kapura, ám Kovácsevics a jobb sarok elől szögletre tenyerelte.
49. perc: A pécsi térfél közepéről Piroska indította Bárányost, aki a tizenha­tos vonaláról küldte kapura a labdát, s végül a jobb kapufa mentette meg az újabb góltól a Pécset.
63. perc: Egymás után három szögletet is beívelt Tolocsko, harmadszorra Fehér hét méterről a kapu jobb oldalába bólintotta a labdát.2-1
64. perc: Hahn balról, 25 méterről végezhetett el szabadrúgást. Kovácsevics a jobb alsó sarok felé tartó labdát bravúrral szögletre tenyerelte.
69. perc: Dárdai balról indulva keresztbe cselezett, s végül jobbról tizenkét méterről lőtte el a labdát, Rótt lábbal mentett.
80. perc: Jákl a bal oldalról laposan középre gurított, Bujdak pedig előre­csúszva, 12 méterről „talpalta" a bal alsó sarokba a labdát 2-2


Igazi csapatjátékának köszönheti az értékes döntetlent a PMFC. Az első félidőben ugyan gyorsabban, nyugod- tabban és koncentráltabban játszott a Kispest, no és a korán jött gól sem tett jót a pécsiek önbizalmának. A második játékrészben aztán megnyugodtak a vendégek, érezték: van keresnivalójuk. Lelkesebben és összefogottabban is játszottak akkor, mint a Kispest. A középpályán a PMFC játékosai jobban megtartották a labdát, javult a csapatrészek közötti kapcsolat is. Végül is hősiesnek is nevezhető az a küzdeni tudás, amivel kétgólos hátrányból egyenlíteni tudtak a pécsiek. 
A PMFC kapujában Kovácsevics a gólokról nem tehetett, többször bravúrosan hárított. A védelem tagjai egy-két megingástól eltekintve megfelelően látták el feladatukat. A középpályán Dárdait az emeli társai fölé, hogy többet futott, mint ők, Fehért pedig gólja és hatalmas lelkesedése tette a mezőny legjobbjává. A csatárok is igyekeztek, sokszor volt náluk a labda, de a befejezés közülük csak a csereként beállt Bujdaknak sikerült. 

MESTERMÉRLEG:
Török Péter: - Végre úgy kezdtünk, ahogy hazai pályán kell. A második félidőben egykét játékosom felelőtlensége nyakunkra hozta a pécsieket. Sajnálom, mert biztos győzelmet engedtünk ki a kezünkből. 
Dárdai Pál: - Sajnos az elején, az első tíz percben idegesen, kapkodva játszottunk, emiatt eshetett meg, hogy kétgólos hátrányba kerültünk. A második félidőben erőnlétileg felülmúltuk ellenfelünket. A végén a győzelemhez is mi álltunk közelebb. Gratulálok csapatomnak az első idegenben szerzett ponthoz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése