1995. március 19., vasárnap

1995. március 18. Pécsi MSC-Fordan - Kispest-Honvéd FC 2-0 (0-0)

Pécsi MSC-Fordan - Kispest-Honvéd FC 2-0 (0-0)
1995. március 18. Pécs, Újmecsekalja. NB I., 18. forduló. 10.000 néző.

Márton vezetésével 
(Dunántúli Napló)
Vezette: Kiss G. (Varga L., Ring).
Gólszerzők: Fatusi a 70., Eszenyi a 77. percben.
Sárga lap: Plókai (kézzel ütötte el a labdát) a 12., Dienes (reklamálásért) a 29., Forrai (buktatta Mártont) a 34., Fatusi (le­talpalta Ptókait) a 37., Stefanov (felvágta Fatusit) a 38., Márton (Bárányos buktatásáért) az 55., Szabados (Orosz felvágásáért) az 59., Hahn (elsodorta Fatusit) a 68., Kovács K. (reklamálásért) a 87. percben.
Kiállítva: Niederbacher a 66. percben.
Szögletarány: 9:4 (6:2).

PMSC-Fordan: Gelei - Márton - Dienes, Szabados, Tolocsko - Jäkl, Dárdai, Warzycha - Fatusi, Eszenyi, Niederbacher. Edző: Eich László. 

Kispest-Honvéd FC: Brockhauser - Plókai, Bánfi, Mátyus - Csikós, Stefanov, Hahn (Puhalak, 72.), Forrai, Hamar (Bárányos, 46.) - Orosz, Kovács K.. Edző: Kozma Mihály. 

Krónika:
24. perc: Hahn elcsúszott, ezzel Fatusi helyzetbe került, közeli lövését a vendégkapus kiütötte, de pontosan Eszenyi elé, neki azonban nem jött jól lábra a labda, így a nagy helyzet kimaradt.
58. perc: Orosz átadásával Kovács K. lefordult Dienesről, azonban hét méterről az előrevetődő Geleit találta telibe.
64. perc: Dárdai lövését blokkolták a kispesti védők. Niederbacher 15 méteres ismétlése pedig a keresztlécről pattant ki.
66. perc: Niederbacher futtában hátrafelé sarkalt, és Csikós lábát ta­lálta el, aki a földre került. Kiss G. kiállította a pécsi labdarúgót.
70. perc: A félpálya közelében Márton szerelt, aztán Fatusit ugratta ki. Ő a jobb oldalon lefutotta a nála lassúbb Hahnt, majd befelé kanya­rodva, 12 méterről erős lövést küldött a jobb alsó sarokba. 1-0
71. perc: Plókai lábában volt az egyenlítés, de hét méterről kapu fölé ívelt.
77. perc: Szabados a kispesti térfélről Fatusi felé emelt egy szabadrú­gást, de az idegenlégiós nem érte el a labdát az ötösön, Eszenyi viszont rácsapott, és három méterről becsúszva a kapu jobb oldalába talált. 2-0
89. perc: Plókai 15 méterről a felső lécre vágta a labdát.

Élményt nyújtó jubileum

Az első félidőben patikamérleg-pontossággal figyeltek egymásra a 75., jubileumi közös meccsükön a két csapat játékosai, s bár a hazaiak voltak aktívabbak, a vendégek kontrái is sok veszélyt jelentettek a pécsi kapura. 
Szünet után, különösen, amikor a győri kiránduláshoz hasonlóan megfogyatkozott pécsiek felpörögtek, szinte nem volt esélye a sokszoros magyar bajnoknak. A hazaiak - emberhátrányban is - a kapujukhoz szögezték a vendégeket, akik egyszerűen nem voltak képesek elhinni, hogy a szerdán Vácon nyert rangadó után „leckét kaphatnak” Újmecsekalján. 
Márpedig ez történt, mert az egyre jobban csapattá érő PMSC ezen a délutánon nem hagyott kétséget afelől, hogy melyik a jobbik csapat jelenleg az NB I-ben. A piros-feketék két héttel az Újpest ellen elszenvedett hazai vereség után csattanós választ adtak azon hitetlenkedőknek, akik féltették őket. 
A hazai kapuban Gelei biztos pont volt, minthogy az volt a csapatot irányító és mozgató Márton, a hangyaszorgalmú Dienes, a középpályán sokat vállaló Jäkl, Tolocsko és a szünet után játékba lendült Dárdai is. Ami pedig a két előre tolt éket illeti: akárcsak Győrben - a hazai közönség vigasztalására - eredményes volt Fatusi és Eszenyi is. 

Mestermérleg:
Eich László: - Látványos, közönségszórakoztató mérkőzésen sikerült legyőzni az egyik legjobb hazai együttest. Ügy, hogy Győr után ismét kevesebben maradtunk, mint kezdéskor. 
Kozma Mihály: - Féltem a pécsi mérkőzéstől, hiszen egy pihent és jó PMSC ellen kellett kiállnunk a szerdai váci rangadó után. Érdekes módon Niederbacher kiállítása egyértelműen minket zavart meg, pedig emberelőnyünk volt. 

(A Nemzeti Sport és a Dunántúli Napló 1995. március 19. számai alapján.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése