1994. október 23., vasárnap

1994. október 22. Pécsi MSC-Fordan - Parmalat FC 2-0 (2-0)

Pécsi MSC-Fordan - Parmalat FC 2-0 (2-0)
Niederbacher duplázott
1994. október 22. Pécs, Újmecsekalja. NB I., 4.000 néző.

Vezette: Lettrich (Gergely, Varga I.).
Góllövők: Niederbacher a 30., Niederbacher a 37. percben.
Sárga lap: Varga (szándékos szabálytalanságért) az 5., Vi­rág (Varga felvágásáért) a 6., Disztl (Tököli fellökéséért) az 54., Bekő (kezezésért) a 61. percben.
Szögletarány: 4:6 (2:0).

PMSC-Fordan: Gelei - Márton - Dienes, Braun - Ulveczki, Lengyel, Dárdai, Warzycha (Jäkl 69'), Virág - Tököli (Benkovics 83'), Niederbacher. Edző: Eich László. 

Parmalat FC: Mitring - Treso, Disztl, Németh - Varga, Dubecz (Tóth M. 75. p.), Zimmermann, Bekő, Tóth N. (Varsányi 33. p.) - Horváth, Pálfi. Edző: Szabó Károly.

Krónika:
6. perc: Lengyel átadására Niederbacher kibújt Tresó mö­gül: kilenc méterről lőtt, Mitring védett.
18. perc: Tököli áthámozta magát Vargán, balról begurí­tott, de középen nem érkezett pécsi játékos.
27. perc: Virág beadását Warzycha az ötösről óriási helyzetben fölé rúgta.
30. perc: A sok pécsi helyzet után megszületett az első hazai gól. Ulveczki egy csel után jobbról, az alapvonal közeléből beadott. Mitring kiindult, az­tán megtorpant. Mire eldöntöt­te, hogy mi is a legjobb megol­dása, addigra Niederbacher az ötös túlsó sakánál felugorva a kapu jobb oldalába fejelt. 1-0
33. perc: Gólhelyzetben Dár­dai addig cselezett, amíg a fe­hérváriak közül mindenki visszaért, holott a hazaiak kö­zéppályása már Mitringen is túljutott.
37. perc: Megint Virág hú­zott el a bal oldalon, beadott - Mitring beleütött a labdába, ami a kapu torkában elcsúszó Niederbacher lábára esett, és úgy került a bal alsó sarokba. 2-0
60. perc: Pálfi csavart kapura tizennyolc méterről egy szabad­rúgást, s a labda a jobb kapufáról vágódott az alapvonalon túlra.
63. perc: Dárdai mesteri át­adását Tököli elhamarodottan, tizenkét méterről fölé vágta.
81. perc: Virág nagy szóló után nehéz szögből lőtt - Mit­ring lábbal hárított.
82. perc: Tököli viharzott el Dárdai szöktetésével, okosan visszagurított, az addigra oda­érő Dárdai azonban kihagyta azt, amit talán nem is lehetett: közelről az üres kapu mellé perdített.
86. perc: Niederbacher szinte a gólvonalról hibázott, pedig százegy százalékos gólszerzési lehetősége volt.

Eich lászló
Lehetett volna fél tucat is
Nagy fölényben játszott az első félidőben a PMSC-Fordan. Hét perc alatt rúgott ugyan két gólt - amivel eldöntötte a mérkőzést de előtte és utána sok-sok helyzetet kihagyott. 
A második 45 percben némiképp feljött a Parmalat FC, de a kissé könnyelművé és kényelmessé vált pécsiek ellen szépíteni nem tudott. A végén megint a pécsiek jöttek, az utolsó 10 percben ismét veszélyesen támadtak, de rossz szokásukhoz híven a három lehetőségük ellenére sem tudtak ismét a vendégek kapujába betalálni. 
Gólkülönbséget javíthatott volna a hazai gárda, ha a helyzetkihasználásban jobban koncentrál. 
A látottak alapján nem véletlen, hogy nyert meccs nélkül az utolsó helyen áll a székesfehérvári csapat, mert gyenge teljesítményt nyújtott. A PMSC-Fordan gond nélkül nyert. 
A pécsi kapuban Geleinek semmi védeni valója nem akadt. A védelemnek sem adott munkát a vendégcsapat. A középpályán Virág nagyon mozgékony volt, de a többiek is jól szervezték a játékot. A csatárok közül Niederbachert a két gólja dicséri. 

Mestermérleg:
Eich László: - Örülök a biztos győzelemnek, hiszen nagyon jó erőben lévő fiatal együttest győztünk le és szereztük meg a 3 pontot. Sajnálom, hogy a második félidőben egy kicsit kiengedtünk. 
Szabó Károly: - Megérdemelten nyert a Pécs, mert hitetlenek voltunk. Tanulság, hogy önbizalom nélkül nem léphetünk előbbre. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése