1994. október 31., hétfő

1994. október 30. Stadler FC - Pécsi MSC-Fordan 2-0 (1-0)

Stadler FC - Pécsi MSC-Fordan 2-0 (1-0)
1994. október 30. Kiskőrös, NB I., 12. forduló. 4.000 néző.

Munkában a hazai kapus
(fotó: Dunántúli Napló)
Vezette: Bede (Kiss B., Márton).
Góllövő: Csehi Z. az 1., Csehi I. a 89. percben.
Sárga lap: Márton (Molnár felvágásáért) a 26., Hleba (rekla­málásért) a 33., Tököli (reklamálásért) a 38., Lengyel (Hleba buk­tatásáért) a 47., Csehi Z. (Nagy N. felvágásáért) az 50, Csehi I. (kezezésért) a 63. percben.
Szögletarány: 3:4 (2:2).

Stadler FC: Babócsy - Oprisan - Makrickij, Nagy, Kertész - Linnyikov, Molnár (Kapic 33. p.), Csehi Z„ Csehi I. - Kovács (Rumán 56.p.), Hleba. Edző: Sándor István. 

PMSC-Fordan: Gelei - Dienes, Braun, Márton, Schneider (Benkovics 63. p.) - Ulveczki, Dárdai, Lengyel, Jäkl - Tököli, Niederbacher. Edző: Eich László. 

Krónika:
A kiskőrösiek mégiscsak ma­gukénak érzik a Stadlert. A vá­roska tizenhatezer lakójából négyezer ott topogott a piciny­ke pálya miniatűr lelátóján és biztatta a stadlerosokat. Igaz, közöttük ott voltak a piros-fe­kete „Rossonierik" is.
1. perc: Még ki sem mondták a pécsiek az „éljen, éljent'', már mehettek is középkezdéshez. Hleba a vendégek tizenhatosá­nak jobb sarkáról lágyan kö­zépre emelt, és az elbambuló pécsi védők között Csehi Z. az ötösön felugorva a léc alá fejelt. Gelei hiába nyújtózkodott a labda után... 1-0 ,
2. perc: Linyikov meglódult, s ha Márton nem nyúl közbe, a saját tizenhatosánál, rövid időn belül másodszor nyúlhatott volna maga mögé Gelei...
15. perc: Kovács fejjel tálalt Csehi I. elé, aki tizenhárom méterre a pécsi kaputól kedve­ző helyzetben hanyatt esett, így a lövésből csak gurítás lett.
20. perc: Az első valamire való pécsi próbálkozás: Len­gyel tizenhat méterről, jobbal, a jobb sarok mellé durrantott.
A félidő hátralévő részében a játék rend szerint a pálya kö­zépső részére korlátozódott, Bábócsy és Gelei közeli, ám té­tova szemlélője volt az esemé­nyeknek...
48. perc: Jäkl 8 m-ről esté­ben Oprisan hátát találta el az üresen tátongó jobb sarok he­lyett.
68. perc: Jäkl robogott el a bal szélen, futtából beadott és Tököli nagy helyzetből, 4 m-ről a bal sarok mellé bombázott
70. perc: Márton 18 m-re a kaputól lövés helyett a kapu elé ívelt, Benkovics fejese pedig a felső léc érintésével hagyta el a játékteret.
78. perc: Rumán a lesre spe­kuláló pécsi védők között egyedül vezette a kapura a lab­dát, ám alighanem megijedhe­tett Geléűeitől, hiszen 7 m-ről a kapu középére passzolt, még­hozzá elképesztően rosszul.
89. perc: Jött a kegyelemdö­fés. Csehi Z. vágtatott el a bal szélen, majd beadott. Rumán átlépte a labdát, érkezett Csehi I., aki 4 m-ről a bal sarokba he­lyezett. 2-0

Az elején és a végén csattan
A pécsieknél a Gelei az első gól előtt bizonytalankodott, utána többször jól mentett. A védelem tagjainak ezúttal jóval kevesebb lehetőségük volt arra, hogy támogassák a támadásokat, mert látták ők is, hogy a kiskőrösi csatárok gyorsak. Márton ugyan többször is előre tört, ám a kiskőrösi térfél közepén neki is rendre elfogyott a tudománya. A középpályások közül Dárdai küzdött a legjobban, rengeteget futott több jó megmozdulása is volt. A csatárok nagyon keveset mutattak. 
A Stadler FC-ből Oprisan, Csehi Z. és Csehi I. teljesítménye emelkedett a közepes iramú és alacsony színvonalú mérkőzésen az átlag fölé. 

Mestermérleg:
Sándor István: - A csa­patnak csak gratulálni tudok a küzdéshez, a lelkesedéshez. Külön megköszönöm a lelkes szurkolóknak a segítő buzdításukat.
Eich László: - A mérkő­zés első percében kapott gól sokkolta a csapatomat. Ebből a sokkból az egész mérkőzés alatt igazán nem tudtunk kilá­balni. Az első félidőben kimon­dottan gyengén játszottunk, keveset futottunk és a csatárjá­tékunk csődöt mondott. A má­sodik félidőben feljavult a csa­pat, de gólt nem tudtunk rúg­ni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése