1994. szeptember 22., csütörtök

1994. szeptember 21. Debreceni VSC - Pécsi MSC-Fordan 0-0

Debreceni VSC - Pécsi MSC-Fordan 0-0
1994. szeptember 21. Debrecen, NB I., 7. forduló. 4.000 néző.

Gelei Károly
(fotó: Dunántúli Napló)
Vezette: Bognár T. (Kurmai, Zvolenszky).
Sárga lap: Braun (akasztásért) a 21., Fehér (lerántásért) a 27., Márton (lerántásért) a 62., Gojan (reklamálásért) a 76., Sán­dor Cs. (labdaelrúgásért) a 85., Virág (buktatásért) a 86. percben.
Szögletarány: 10:1 (6:1).

Debrecen: Horváth - Balogh, Gojan, Szatmári - Dombi, Vadicska, Sándor T., Sándor Cs., Madar (Buliga 77 p) - Tóth Gy., Ilea (Tóth A. 61. p,). Edző: Garamvölgyi Lajos. 

PMSC-Fordan: Gelei - Dienes, Márton, Schneider - Tolocskó, Lengyel, Braun (Ulveczki 89. p.), Fehér, Virág, Benkovics (Dárdai 86. p.), Nieberbacher. Edző: Eich László. 

(A mérkőzés előtt a pécsi vezetőktől hallottuk, hogy Csaban kapus és Dorobantu kettős átigazolással az NB II-as Szegedhez kerül. Szóban már megállapodott a két klub egymással, ma vagy holnap az írásbeli szerződés is meglesz. A játékosok Pécsett edzenek, vasárnaponként pedig az alföldi együttesben játszanak. Legelőször most a hétvégén.) 
Eredménytelen szögletek jelezték az elején a debreceni mezőnyfölényt. No meg egy lesgól is, amit a 17. percben Tóth Gy. lőtt közelről, de ezt természetesen nem adta meg a játékvezető. Utána előbb Braun, aztán Fehér kapott sárga lapot a piros-feketék közül durvaságért. Lengyel távoli szabadrúgása a 42. percben volt az első és utolsó komolyabb pécsi kapura lövés az első félidőben. 
A szünet után Sándor T., majd Tóth Gy. fejesét védte Gelei. Sárga lapok következtek: Márton reklamálásért büntették (előtte tényleg nem vétett szabálytalanságot, ezt kifogásolta), Bojannak is járt egy, mert a partjelzőt „kóstolgatta”, Virág pedig felrúgta Vladicskát. Az eseménytelen második játékrészt csak ez a három lap színesítette. 
A 85. percben, ha Niederbachemek szerencséje van, megszerezhette volna a győztes gólt csapatának. Észrevette, hogy Horváth kapus messze kint áll a kapujában, 50 méterről átívelt felette, a felpattanó labda a keresztlécről pattant ki. 

Ez volt a pécsiek célja
Bevált a pécsiek taktikája, mert nem kaptak gólt. Igaz, nem is rúgtak, pedig ha szerencséjük lett volna, 5 perccel a lefújás előtt Niderbacher révén a győzelmet is megszerzik. 
A Debrecen végigtámadta a mérkőzést, de különösebb elképzelés nélkül szövögette akcióit. A piros-feketék inkább a védekezésre összpontosítottak, a hazai mezőnyfölényt a 10-1-es debreceni szögletarány is mutatja. Elég rossz mérkőzés volt, amelyen a támadójátékkal ezúttal adós maradt a vendégegyüttes, de még így is kihúzta döntetlennel, mert hiba nélkül védekezett. 
A PMSC Fordanban a kifogástalanul védő Geleivel az élen a védelem jól rombolt. Lengyel mondható a pécsiek legjobbjának. 
Sokat volt játékban, okosan osztogatott. A két csatár közül Benkovics volt a rosszabb. Niederbacher is csak egyszer villant meg, addig szinte semmit sem csinált. Igaz, az az egy megmozdulása klasszis megoldás volt. 
A Debrecen legjobbjai Gojan, Balogh és Tóth Gy. 
(Dunántúli Napló, 1994. szeptember 22.)

Mestermérleg:
Garamvölgyi Lajos: A Pécs szervezett védőjátékával megérdemelten érte el a döntetlent. 
Eich László: Célunkat elértük, a döntetlennek örülök, a mutatott játéknak kevésbé. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése