1994. szeptember 18., vasárnap

1994. szeptember 17. Pécsi MSC-Fordan - Csepel SC-Kordax 0-1 (0-1)

Pécsi MSC-Fordan - Csepel SC-Kordax 0-1 (0-1)
1994. szeptember 17. Pécs, Újmecsekalja. NB I., 6. forduló. 7.000 néző.

Azoitei ellenfélként érkezett
(DN., 1994. szept. 18.)
Vezette: Molnár L. (Gergely, Hamar). 
Góllövő: Vancsa a 39. percben.
Sárga lap: Tyukodi (reklamálásért) a 18., Medgyes (Virág felvágásáért) a 45., Bereczki (felrúgta Niederbachert) az 54., Virág (elrántotta Medgyest) az 56. percben.
Szögletarány: 9:5 (3:4).

PMSC-Fordan: Gelei - Márton - Dienes, Schneider - Tolocsko, Fehér (Ulveczki 60'), Lengyel, Dárdai, Virág - Tököli (Benkovics 74'), Niederbacher. Edző: Eich László. 

Csepel: Hajdú - Bereczki, Váczi, Tyukodi - Medgyes, Puskas, Vancsa (Süveges 80'), Ács, Szekeres - Pena (Nagy T. 88'), Azoitei. Edző: Varga István. 

Krónika:
Újoncot avatott a PMSC-Fordan, a húszéves Schneider Ta­más most játszott először az NB 1-ben.
18. perc: Tököli meglódult a jobb oldalon, áthámozta magát Tyukodin, aztán beadott, de a bent üresen lévő Niederbacher háta mögé jött a labda, emiatt odalett a helyzet.
23. perc: Váczi huszonkét méteres szabadrúgását Gelei vetődve szögletre védte.
26. perc: Virág a bal oldalról kanyarított középre, Niederba­cher hét méterről egyből kapu­ra lőtt, a jobb alsó sarok felé tartó labdát Hajdú bravúrral szögletre ütötte.
39. perc: Medgyes jobbról középre adott, a 16-os vonalá­nál Azoitei ügyesen ellépett a labdától, ezzel becsapta a pécsi védőket, így Vancsa annyira őrizetlenül maradt, hogy még fel is nézhetett, s aztán az elve­tődő Géléi mellett tíz méterről a bal alsó sarokba gurított. 0-1
45. perc: Tolocsko jobb oldali szögletét Fehér az ötösről ka­pásból fölé vágta.
52. perc: Virág emelte balról középre a labdát, Niederbacher azonban négy méterről mellé fejelt.
68. perc: Szekeres beadását Ács levette Azoiteinek. Ő egy csel után nyolc méterről a bal kapufa mellé durrantott.
72. perc: Puskás hosszú át­adásával Pena középen kilé­pett, mindenkit maga mögött hagyott, ám tizenkét méterről Geleibe lőtt.
76. perc: Előbb Niederbacher fejesét, majd Virág közeli lövé­sét hárította mutatós védéssel a csepeli kapus. 

Nem véletlenül tartottak a pécsiek a Csepel-Kordaxtól, el is vitte mind a három pon­tot Pécsről a vendégcsapat. A Csepel elsősorban a bizton­ságra fektette a hangsúlyt, előre nem nagyon merészke­dett. Amikor pedig a máso­dik kapura lövésükből gólt szereztek a csepeliek, maga­biztossá váltak. Már passzolgatni is mertek, látták, hogy a mindent középen erőltető és céltalan beadásokkal kísérle­tezgető pécsiek ellen van ke­resnivalójuk.
Kitámadott a szünet után a PMSC-Fordan, egymás után vezette akcióit. Majdnem fel­billent a pálya, de a hazaiak a kitűnően védő Hajdú kapu­son nem tudtak kifogni. Köz­ben Pena növelhette volna a Csepel-Kordax előnyét, ha betalál, minden eldőlt volna, így viszont az utolsó negyed­ órára beszorult a vendégegy­üttes, amelynek akkor hősie­sen kellett védekeznie a teljes siker érdekében. A szervezet­ten és fegyelmezetten futbal­lozó, a védekezés magasisko­láját bemutató Csepel-Kordax nem érdemtelenül jutott a győzelemhez. Bár a látottak alapján a döntetlen talán igazságosabb lett volna.
Az utolsó pillanatig hajtot­tak a mecsekaljaiak, mindent meg is tettek azért, hogy leg­alább kiegyenlítsenek, de ezúttal nem volt szerencsé­jük.
(Nemzeti Sport, 1994. szeptember 18.)

Most nem - talán legközelebb?
Nem erre számítottunk. A tegnapi mérkőzés alapján két egyforma képességű és képzettségű csapat találkozóján az nyert, amelyik gólt lőtt. Kár lenne pechre hivatkozni, gólt, gólokat vártunk a hazaiaktól. Gyakorlatilag alig lehetett felfedezni bármit is abból, amit csapatmunkának, amit tudatos támadásnak, védekezésnek nevezhetnénk. Közepesnélnél is gyengébb volt az iram, a kilencven perc java részében csak azok mozogtak intenzívebben mindkét csapatban, akik felé, mellé, mögé, elé szállt a labda. 
A PMSC-Fordan csapatában Márton rengeteget dolgozott, társait így sem mindig találta. Tolocsko és Lengyel teljesítménye emelhető még ki. A csepeli együttesben Hajdú bizonyította, hogy remek kapus, Pena minden megmozdulása veszélyesnek bizonyult, Azoitei is igyekezett, ezúttal kevés sikerrel. (Dunántúli Napló, 1994. szeptember 18.)

Mestermérleg:
Eich László: -Ez volt az a mérkőzés, amikor kaptunk egy gólt, és képtelenek voltunk az egyenlítésre. A második félidőben uraltuk a pályát, sajnos a kapu előtt nem tudtuk kihasználni a kialakított helyzeteket. 
Varga István: - Rettenetesen tartottunk ettől a mérkőzéstől, hiszen előtte nem voltunk valami kedvező helyzetben. Nos, 0-1 után megvillant valami bennünk, s attól kezdve már csak a saját idegeinkkel játszottunk, főleg azért, mert akkor már nekünk volt veszteni valónk. Örülök annak, hogy az Újpest, a Siófok után a Csepellel is győzni tudtam Pécsett. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése