1994. szeptember 11., vasárnap

1994. szeptember 10. Vác FC-Samsung - Pécsi MSC-Fordan 2-2 (0-2)

Vác FC-Samsung - Pécsi MSC-Fordan 2-2 (0-2)
1994. szeptember 10. Vác, NB I., 5. forduló. 2.000 néző.

Niederbacher góllal debütált
(fotó: Nemzeti Sport,
1994. szeptember 11.)
Vezette: Vágner (Hanacsek, Dr. Bozóky).
Góllövők: Lengyel a 30., Niederbacher a 39., Füle (11-esből) a 47.. Füle az 55. percben.
Sárga lap: Aczél (szövegelésért) a 26., Warzycha (Nyilas akasztásáért) a 29., Dárdai (belerúgott Kosztába) a 36., Braun (lete­rítette Fülét) az 52., Aranyos (letalpalta Dárdait) a 82., Lengyel (le­rántotta Nyilast) a 83. percben.
Kiállítva: Koszta és Warzycha, mindkettő a 86. percben.
Szögletarány: 4:5 (1:2).

Vác: Koszta - Aczél - Nagy T., Aranyos, Kasza - Kriska, Nyilas (Halász 86. p.), Romanek, Farkas (Zvara 76. p.) - Dzurják (Szedlacsek, a szünetben), Füle. Edző: Csank János. 
PMSC-Fordan: Gelei - Dienes, Márton, Braun - Ulveczki (Fehér 51. p.), Dárdai, Lengyel, Warzycha, Virág - Niederbacher, Tököli. Edző: Eich László. 

Krónika:
(Több meglepetéssel is szolgált az előzetes várakozásokhoz képest a PMSC-Fordan összeállítása. Dorobantu sérült, így nem is tartott a csapattal, viszont kezdőjátékos lett a volt osztrák válogatott, Niederbacher, és Ulveczki is hosszú sérülése után újra a pályára léphetett bajnokin.) 

3. perc: Gelei előbb Nagy jobb oldalról beívelt szabadrúgását öklözte ki Nyilas elől, majd a váci nyolcas 25 m-es bombáját hatás­talanította.
7. perc: Tököli fordult le védő­jéről a váci 16-os elé, betört a bün­tető területre, a mellette futó Dár­dai elé pöccintett, a pécsi közép­pályás 8 m-es lövését azonban szögletre hárította a Samsung vé­delme.
9. perc: Megrezdült a PMSC hálója. Romanek balról az oldal­vonal mellől a hosszú felső sarok felé emelt, Gelei felett átszállt a labda, de a háló tetején landolt.
19. perc: Egy 25 m-es szabad­rúgáshoz letett labdát Nagy a 16- oson belül helyezkedő Dzurjákhoz passzolt, ő visszabelsőzött Romanek elé, akinek 20 m-ről le­adott ballábas lövését Géléi mell­re fogta.
30. perc: Óriási bombagól törte meg a már-már idillivé váló csen­det. Tököli jobb oldalról végzett el szögletet, mindenki arra szá­mított, hogy az ötös tájékára ér­kezik a labda, ám az a kaputól 20 m-re ácsorgó Lengyelhez szállt, aki jobbal teli rüsszttel a megder­medt Koszta mellett a kapu jobb oldalába lőtte a labdát. 0-1
32. perc: Tököli emelt 5 m-ről centiméterekkel a léc fölé.
34. perc: Nyilas 10 m-ről lövés­re szánta el magát, a labda a bal kapufa tövénél hagyta el a játék­teret.
39. perc: Niederbacher góllal mutatkozott be. A lesre játszó vá­ci védelem mögül Warzycha ki­ugrott, beszáguldott a labdával a 16-oson belülre, majd önzetlenül Niederbacher elé gurított, aki 5 m-ről ballal, félmagasan a kapu jobb oldalába durrantott. 0-2
43. perc: Gelei kitűnő reflex­szel kapta ölre Romanek közeli fejesét.
47. perc: Nyilas, mint a nyúl, úgy ugrott ki a pécsi védők kö­zül, a 16-os bal sarkánál betört a büntetőterületre, amikor Ulvecz­ki földre vitte őt. Tizenegyes! Fü­le állt a labda mögé, s a jobbra mozduló Geleit becsapva nem túl erősen jobb belsővel a kapu bal oldalába lőtt 1-2
55. perc: Füle ismételt, ezúttal akcióból. Farkas robogott el a bal oldalon, az alapvonalról középre emelt, az ötösön remek ütemben felugró Füle - talán még szippan­tott is a váci levegőből, mert sen­ki sem zavarta - a gólvonalon le­ragadt Gelei mellett a bal alsó sa­rokba bólintotta a labdát 2-2
86. perc: Már-már azt hittük, a váci egyenlítő gól után letehetjük a tollat. Hát ami azt illeti, nem futballjelenet miatt kellett újra elővennünk. Koszta messze ki­futva a kapujától tisztázott az elé- csúszó Warzycha elől, ám a csa­tár nemcsak a labdát, hanem a „babát" is érintette. A kapus ezt zokon vette, és belerúgott a föl­dön fekvő játékosba, aki azon nyomban visszaadta a csomagot. Vágner játékvezető mindkét játé­kost leküldte a pályáról. (Nemzeti Sport, 1994. szeptember 11.)

Törökös döntetlen
Az első félidőben rendkívül taktikusan, jól és fegyelmezetten játszott a pécsi csapat, a bajnok otthonában is mezőnyfölényre tettek szert a PMSC-Fordan játékosai. A második játékrészben aztán a váciak feljöttek és a fáradó pécsiek ellen végül is megszereztek egy pontot. 
A mérkőzés emlékeztetett a legutóbbi válogatott találkozóra, ahol szintén 2-0-ról vesztett értékes pontot az egyik csapat. 
A pécsieknél Gelei jól védett, a gólokról nem tehet, rajta kívül Márton, Lengyel és Warzycha játéka dicsérhető.  A váciaknál Füle és Nagy T. volt jobb társainál. (Dunántúli Napló, 1994. szeptember 11.)

Mestermérleg:
Csank János: - Az első félidőben nem tudtuk legyőzni sem a Pécset, sem saját magunkat. Szünet után mégis bíztam abban, hogy pontot tudunk menteni. Sikerült is. 
Eich László: - Vegyes érzelmek kavarognak bennem, mert közel álltunk a meglepetéshez. Az első félidőben nyújtott játékunk után nem gondoltam volna, hogy pontot hagyunk Vácott. El kell ismernem ugyanakkor, hogy a második játékrészben időnként nagy nyomás nehezedett a kapunkra, ezért a pontosztozkodást igazságosnak tartom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése