1994. augusztus 20., szombat

1994. augusztus 19. Kispest-Honvéd FC - Pécsi MSC-Fordan 0-0

Kispest-Honvéd FC - Pécsi MSC-Fordan 0-0
1994. augusztus 19. Budapest, Bozsik-stadion. NB I., 3. forduló. 5.000 néző.

Dárdai lábában volt a három pont
(Dunántúli Napló, 1994. aug. 21.)
Vezette: Bognár (Szilágyi, Hamar).
Sárga lap: Lengyel (Forrait vágta fel) a 6., Fehér (visszahúz­ta Illést) a 17., Bánfi (buktatta Warzychát) a 26., Warzycha (Pisonttal szemben szabálytalankodott) a 45., Braun (kezezésért) az 58., Tolocsko (sípszó után elfejelte a labdát időhúzás céljából) a 86. percben.
Szögletarány: 7:4 (4:2).

Kispest: Brockhauser - Hahn, Bánfi, Plókai - Forrai (Stefanov 26'), Pisont, lllés, Milinkovics, Duró - Kovács, Hamar (Sallói, sz.). Edző: Dimitrije Davidovics. 

PMSC-Fordan: Gelei - Braun, Márton, Dienes - Fehér, Tolocsko, Lengyel, Dárdai, Virág - Tököli, Warzycha. Edző: Eich László.

Robert Warzycha
Ki ez a Warzycha?
Kilences mezben új, fogal­mazhatnánk úgy is, vado­natúj játékos mutatkozott be a Pécs színeiben. Idehozatala egyértelműen Esterházy Márton menedzser érdeme. Marci elmondta, van egy svájci menedzser barátja, aki segített Róbert Warzy­cha megszerzésében.
- A lengyel fiú harminc­egy éves - mondta Ester­házy. - Negyvenhét váloga­tott találkozót tudhat maga mögött, s azzal büszkélked­het, hogy öt esztendőt ját­szott Angliában, az Everton csapatában.
A pécsiek mesélték: csü­törtökön este jött meg az an­golok beleegyező telexe. Pénteken délelőtt - s ez a sportszerűség teteje -, a Kis­pest orvosa, dr. MecsekiSándor a Sportkórházban a megfelelő vizsgálatok után - beütötte a pecsétet az ide­genlégiós igazolványába...

Nyilatkozatcsokor
Dr. Dunai János: - Nyer­hettünk volna. És ha sike­rül, hosszú évek kispesti eredménytelenségét vágtuk volna el.
Dr. Tüske Csaba: - Logikusabb volt a Pécs játéka. 
Gujdár Sándor: - Örülök, hogy tanítványom, Brock­hauser Pista ilyen remekül védett. A mezőny legjobbja volt.
Gelei Károly: - Kollégám­nak több dolga volt, mint nekem. Ezt is megértem a Bozsik-stadionban.
Dárdai Pál: - Kétszer is a lábamban volt a gól. Ha­ragszom önmagámra. így lett három pontból csak egy. (Nemzeti Sport, 1994. augusztus 21.)

Brockhausernek köszönhetik
Sokat elárul a meccsről, hogy a Kispest legjobbja a kapus, Brockhauser volt, akinek bravúrokra is szüksége volt ahhoz, hogy a nagy esélyes kihúzza döntetlennel. 
A PMSC-Fordanban Geleinek a kapuban munkát szinte csak a szögletek lehúzása és a kirúgások jelentették. Hibátlanul zárt a védelem, amelyben külön említést érdemel, hogy Dienes milyen jól fogta a gólveszélyes Kovács Kálmánt. A középpályán Lengyel, Tolocsko és Virág volt a legjobb, utóbbinak annyira ment, hogy még „kötényt is osztogatott. A lengyel Warzycháról már 90 perc alatt látni lehetett, hogy nagyon érzi a kaput, „pengés” futballista, ezt majd mindenki megláthatja Újmecsekalján is. (DN., 1994. augusztus 21.)

Mestermérleg:
Dimitrije Davidovics: -Nálunk néhányan nem úgy játszottak mint ahogy kellett volna. Meg kell vizsgálnunk, hogy a mostani kezdő csapatunkból a jövőben ki az, akit mellőznünk kell. Akár győzhettek volna a vendégek. Örülhetünk a döntetlennek.
Eich László: - A fegyelmezett, taktikus, jó játékunkkal értékes döntetlent értünk el. Bár a helyzeteink alapján közelebb álltunk a győzelemhez. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése