1994. július 28., csütörtök

1994. július 27. Paksi Atomerőmű SE - Pécsi MSC-Fordan 0-2 (0-1)

Paksi Atomerőmű SE - Pécsi MSC-Fordan 0-2 (0-1)
1994. július 27. Paks, edzőmérkőzés. 500 néző.

Vezette: Sóthy.
Góllövők: Musztafa (2).

Paks: Paks: Zele (Mausz) - Jenei, Jéger, Nagyfalusi - Bozsér (Domonkos) Kovács B., Neudl (Borsi), Fejes (Radics), Kulcsár (Magyari) - Kádár (Vayer), Horváth (Babati). Edző: Mihalecz István. 

PMSC: Csaban (Regős) - Márton (Braun) - Mikler, Dienes, Musztafa, Virág (Fehér) - Jäkl (Tolocskó), Lengyel, (Szentmártoni), Dárdai - Azoitei (Papes), Tököli (Rózsavölgyi). Edző: Eich László. 

Az első támadást a hazaiak vezették, de Bozsér lövését védte Csabán, ellentámadás során felfutó Márton 16 méteres lövése került el a paksiak kapuját. A 18. percben Bozsér baloldali szögletét Fejes centiméterekkel fejelte léc fölé. A 24. percben Dárdai lövését majd öt perccel később Virág szabadrúgás tette ártalmatlanná a paksi kapus. A 38. percben Neudl kapott jó labdát, de a kifutó Csabán mellett kapu fölé emelt. Egy perccel később Kádár kiugrott a védők közül, de ismét kifutó Csabánban akadt el a labda. A 45. percben Dárdai átadását Musztafa 5 méterről fejelte a kapuba. (0-1). 
Az 51. percben a pécsiek szabadrúgáshoz jutottak a paksiak 16-os vonala előtt. A cselesen végrehajtott szabadrúgást Musztafa 5 méterről a léc alá lőtte. (0-2). A 66. percben Radics jól ugratta ki Magyarít a jobb szélen, de a csatár lövése elsuhant a jobb kapufa mellett. A 73. percben Babati lefutotta a pécsi védelmet, de 15 méterre leadott lövését Regős hárította. 

Az első félidő kiegyenlített játékkal telt el, ekkor még nem látszott meg az osztálykülönbség. Szünet után a jobb cseresorral rendelkező vendégek bebiztosították győzelmüket. 

A szerdán Pakson két gólt lőtt szenegáli Mbodjit két évre szerződtette a PMSC-Fordan. Készpénznek vehető az osztrák Niederbacher szerződtetése is. Ő is csatár, legutóbb Linzben szerepelt, előtte meg a francia Paris Saint Germain játékosa volt. Szó van további, a góllövéshez értő futballisták megszerzéséről is, emiatt egy-egy brazil és újabb szenegáli lesz majd Pécsett a hétvégén próbajátékon. Őket szombat délelőtt láthatja a pécsi közönség, amikor is 10 órakor Újmecsekálján a PMSC-Fordan II. a DDGáz SC együttesével játszik Újmecsekalján. (Az „egy” aznap Lentiben lép pályára Magyar Kupa-meccsen.) 
A piros-feketék nemzetközinek is nevezhető csapata különben négy külföldit tart majd (egyszerre három játszhat). Nem kötöttek viszont szerződést Nagy Tamással, akiről úgy tudjuk, hogy Mohácson folytatja. 

(Dunántúli Napló, 1994. július 28.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése