1994. július 27., szerda

1994. július 26. Pécsi MSC-Fordan - FC Baia Mare 3-1 (2-1)

Pécsi MSC-Fordan - FC Baia Mare (román) 3-1 (2-1)
1994. július 26. Pécs, Újmecsekalja, edzőmérkőzés. 400 néző.

Azoitei
Vezette: Vavika F.
Góllövők: Tököli 18' Virág 37', Azoitei 62' illetve Andrei 35'.

PMSC-Fordan: Regős (Csaban) - Márton - Dienes (Braun), Lengyel (Fehér), Virág - Pest (Papes), Dárdai (Nagy T.), Tolocskó - Dorobantu (Azoitei), Tököli. Edző: Eich László. 

Nagybánya: Cherutic (Solomaire) - Chemenes - Sémán, Andrei, Jelek (Rus) - Piroska, Trunza, Negreau (Matoc), Bumb (Macenau) - Cana (Danciu), Ghina. Edző: Rus Nicolae. 

Nemzetközi mérkőzésen győzött a Munkás

Valóban kóstolgatták az első negyedórában egymást a két csapat tagjai, csakhogy ebből nem sok információt szerezhettek. Ezt unta meg a 18. percben Dorobantu, amikor nagyszerű labdával hozta helyzetbe Tökölit, aki 14 méterről lőtt a jobb alsó sarkoba. (1-0)., 
A bekapott gól felrázta a tavaly ismételten első ligába került nagybányaiakat, aminek az lett az eredménye, hogy a 35. percben, a felfutó Andrei 21 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. (1-1). 
Két perccel később a gólörömben elalvó vendégek között Dárdai indította a bal oldalon felfutó Virágot, aki megérezve a teret, a kapujából kiindult Cherutis felett ívelt az üresen hagyott hálóba. (2-1). 
Szünet után a mindkét csapatban végrehajtott vércsere után a hazaiak kaptak előbb lábra és valóban könnyed játékkal szórakoztatták az időközben záporban elázott kevés létszámú szurkolóikat. Annak ellenére, hogy nagyon is érződött az összeszokottság hiánya, a visszatért Márton karmesteri teljesítménye jóvoltából mintha összerázódni látszott a pécsi együttes játéka. Ennek lett eredménye, hogy a rohamozó vendégek ellen a 62. percben a Nagybányáról igazolt Azoitei parádés gólja jóvoltából eldőlt a mérkőzés sorsa. (3-1). 
Felszabadultan játszott a már cserékkel teletűzdelt pécsi gárda, s ekkor már csak a szerencse mentette meg a vendégek hálóját az újabb góloktól. 
Vegyes érzelmekkel távozott tegnap délután a PMSC-stadion - zivatartól megritkított - közönsége. Látott ugyan valamit, győzött a csapata, csakhogy ebből mi derül ki? 
(Dunántúli Napló, 1994. július 27.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése