1994. július 31., vasárnap

1994. július 30. Pécsi MSC-Fordan - Pécsi VSK 3-2 (0-2)

Pécsi MSC-Fordan - Pécsi VSK 3-2 (0-2)
1994. július 30. Pécs, Újmecsekalja, edzőmérkőzés. 200 néző.
Fehér Csaba

Vezette: Kelemen. 
Góllövők: Ulrich, Azoitei, Fehér, ill. Takács G., Andreidesz (11-esből). 

PMSC-Fordan: Stettner - Rózsavölgyi P. (Schneider T.), Márton, Mikler - Fehér, Mbodji, Knézics (Toronicza), Ulrich, Virág - Sander, Azoitei. Vezetőedző: Eich László.

PVSK: Tihanyvári (Torma) - Somogyvári, Nagy, Bárány, Andreidesz - Fülöp, Kaszás (Takács L.), Reith (Géczy), Vidák (Mihálovics) - Takács G. (Amigya), Teszárik. Vezetőedző: Rónai István.

Az edzömeccsre végül is a PVSK nem a tartalékgárdájával, hanem a jelenlegi legjobb összeállításában állt ki. 
Az NB I-eseknél játszott a Pécsett próbajátékon lévő brazil Sander, a szenegáli Mbodji, a csepeli Mikler, a győri Virág és az újra pécsi Márton is. 
A brazil Sander fazonra nagyon hasonlít Romarióra, de futballozni nem tud annyira. Azért van benne spiritusz. Az afrikai most alig ért labdához, de ennek már nincs is jelentősége, mert bár szóban megállapodtak már vele, mégsem szerződtetik. Márton kimagaslott a mezőnyből, nagy nyeresége lehet a piros-feketéknek. A leigazolása folyamatban van. 
A mérkőzésről annyit, hogy a PVSK körülbelül 70 percig egyenrangú ellenfél volt, aztán talán el is fáradt, mindenesetre fordított a PMSC-Fordan. 

Mártont végleg megszerezte a PMSC-Fordan, két éves szerződést kötött vele a klub. Niederbacherről tudni, hogy osztrák válogatott csatár, legutóbb Linzben futballozott, előtte pedig a Paris Saint Germainben. A brazil fiatalembert Marcelo Sandernek hívják, 21 esztendős. Korábban a Botafogo centere volt, utoljára pedig Németországban játszott. Ezen a héten, hétfőn Svájcban, a Grasshoppers-nél is szerencsét próbált, most Pécsett nézik meg az itteni szakvezetők. (Sander egyszerre két menedzserrel érkezett hozzánk.) Mikiért egy évre kölcsönbe veszik a Csepeltől.  
A PMSC-Fordannal kapcsolatos az a hír is, hogy komolyan veszik a szponzorai a nemzetközi porondra való kijutást, ennek megfelelően is premizálják a jó szereplést. Az, hogy egy bajnoki győzelemért mennyi jár, még nem eldöntött, az ösztönzési elveken és gyakorlaton most dolgoznak, de az már ismert, hogy mit ér a kupa. Az egyes Magyar Kupa-meccsekért egy fillért sem kapnak a játékosok, de ha a végén megnyeri a csapat a kupát, és ezzel a KEK-ben indulhat, akkor fejenként 1 millió forintot kapnak a labdarúgók. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése