1994. március 14., hétfő

1994. március 13. Kispest-Honvéd FC - Pécsi MSC-Fordan 1-0 (1-0)

Kispest-Honvéd FC - Pécsi MSC-Fordan 1-0 (1-0)
1994. március 13. Budapest, Bozsik-stadion. NB I., 17. forduló. 4.000 néző.

Öcsi bácsi is megnézte
Vezette: Varga S. (Nyilas, Nagy I.). 
Gólszerző: Orosz a 40. percben. 
Sárga lap: Bódog (reklamálásért) a 7., Forrai (Azoiteit vágta fel) a 30., Fehér (Illéssel szemben szabálytalankodott) a 61., Emmy (felvágta Csizit) a 88. percben. Szögletarány: 8:2 (2:0).

KHFC: Brockhauser - Csábi, Bánfi, Plókai - Forrai (Stefanov 35'), Pisont, Emmy, Illés, Csehi - Orosz, Vincze (Hamar 78'). Edző: Martti Kuusela.

PMSC-FORDAN: Csaban - Dienes, Bódog, Csizi - Ulveczki, Lengyel, Fehér, Mészáros (Tolocsko 85'), Vókó - Tököli, Azoitei. Edző: Róth Antal.
 
Krónika:
5. perc: Pisont szabadrúgása ívelődött kapura, Orosz azonban közelről fölé fejelt. 
14. perc: Egy hazai szabadrúgás-kombináció végén Pisont nem érte el a labdát a 
kapu torkában. 
28. perc: Tököli próbálkozott egy tizennégy méteres lövéssel, de labdája elkerülte a kaput. 
36. perc: Az elöl tartózkodó Bánfi megcélozta a jobb sarkot, de Csaban gyors vetődéssel hárított. 
40. perc: A sokadik Honvédtámadás végén Illés ment el a jobb oldalon, labdája átszállt a hátvédeken, érkezett Orosz, és tizennégy méterről a bal sarokba emelt. 1-0 
44. perc: Vincze közeli fejesét hárította Csabán. 
51. perc: Bal oldali szöglet után Emmy tizenhat méterről megcélozta a jobb sarkot, Csaban szögletre mentett, s a beívelést követően Orosz fejesét újra szögletre mentette a pécsiek kapusa. 
57. perc: Vincze tizenhat méterről megcélozta a kaput, Orosz beleért a labdába, amely irányt változtatott, de Csaban lefülelte a labdát. 
80. perc: Stefanov a jobbösszekötő helyén tört kapura, de a döntő pillanatban hosszan szöktetett, s odalett a lehetőség. 
82. perc: Pisont labdája jó helyzetben találta Illést, de a középpályás elügyetlenkedte a kínálkozó lehetőséget.

Lehetett volna

Lehetett volna keresni valója a feltűnően halvány bajnokesélyes ellen a pécsi csapatnak. Erre már vesztett állásban, a szünet utáni első negyedóra hazai rohamainak elmúlásával rá is jöttek a PMSC-Fordan játékosai. A Kispest HFC a 60. perctől játékával jobbára már csak a vezetését őrizte. A pécsiek pontszerzését az akadályozta meg, hogy a támadójátékuk nagyon gyámoltalan volt még igazi gólhelyzethez sem jutottak. Talán maguk sem hitték el, hogy kiegyenlíthetnek. 
A PMSC Fordanban Csaban kapus, a második félidő elején megizzadt, akkor voltak szép védései. Bódog végig jól rombolt, Csizi is hasznára volt az együttesnek. A középpályások közül Fehér sokat volt játékban, alig rontott. Ulveczki puhány, Vókó könnyelmű volt. Ä két csatár hamar megadta magát. A Kis- pert HFC-ban Bánfi, Illés, Csehi játszott jól. 

MESTERMÉRLEG:
Martti Kuusela: - Sikerült megszerezni a két pontot a jól játszó pécsiek ellen, és 
ez a fontos, úton vagyunk az élboly felé. 
Róth Antal: - Elég kiegyensúlyozott mérkőzést játszottunk az egyik bajnokesélyes otthonában. Sajnos, a Kispest kapuja előtt nem voltunk elég pontosak, ezért vesztettünk. 
Puskás Ferenc volt szövetségi kapitány: - A futball napról-napra butább lesz, ilyen hibákat, mint amilyeneket láttam nem lehetne elkövetni. Pécsieknek még akkor sem volt esélyük pontszerzésre, hogy ha a Kispestiek rosszul játszottak. 
Csakhogy a vendégeknek helyzetük sem akadt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése